1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 9/03/2024

  De sci-fi komedie Upload werd door Amazon Prime Video verlengd met een vierde seizoen, maar dat zal dan ook meteen het laatste zijn. Van bij de start was het de bedoeling om te eindigen na vier seizoenen. De serie speelt zich af in de toekomst waar mensen na hun dood geüpload worden naar een virtueel leven waar ze kunnen genieten van alle comfort van een luxe resort, op voorwaarde dat je het kunt betalen…

  ITV heeft zijn detective drama Grace dat zich afspeelt in Brighton, verlengd met een vijfde seizoen, nog voor het vierde in première is gegaan. John Simm keert terug in de titelrol in een seizoen dat opnieuw vier aparte speelfilms zal bevatten. Grace is gebaseerd op de bestsellers van Peter James. De titels van de vier films die in seizoen 5 te zien zullen zijn, zijn Dead If You Don’t, Dead At First Sight, Need You Dead en Find Them Dead. Richie Campbell, Zoë Tapper, Laura Elphinstone, Brad Morrison en Sam Hoare hernemen hun rollen.

  De BBC First-serie Miss Scarlet And The Duke krijgt een vijfde seizoen, maar dat zal er dan wel een zijn zonder The Duke. Stuart Martin heeft immers besloten niet meer meedoen. Hierdoor zal de serie voortaan Miss Scarlet heten. Het vijfde seizoen wordt momenteel opgenomen. Kate Phillips vertolkt opnieuw de hoofdrol.

  Netflix heeft besloten een punt te zetten achter de misdaadserie The Brothers Sun, dit na amper één seizoen. De serie draait rond een Taiwanese gangster die terugkeert naar Zuid-Californië om zijn moeder en broer te beschermen nadat zijn vader werd vermoord. De serie en in het bijzonder Oscarwinnares Michelle Yeoh kregen nochtans uitstekende recensies.

  De misdaadserie Criminal Record die net afgelopen is op Apple TV+, krijgt een tweede seizoen. Dat is wat hoofdrolspeelster Cush Jumbo in een interview vertelde. Apple TV+ zelf heeft nog geen ontkenning of bevestiging gegeven. De serie volgt twee briljante detectives die verwikkeld zijn in een machtsspel over een historische moordveroordeling en de zoektocht naar gemeenschappelijke grond in een gepolariseerd Groot-Brittannië.

  De schitterende politieserie Blue Lights, die zich afspeelt in Belfast en die een van de verrassingen was van 2023, wordt nog voor het tweede seizoen vertoond is, verlengd met een derde én een vierde seizoen. De reeks volgt drie nieuwe rekruten die worden opgeleid bij de Police Service of Northern Ireland (PSNI). Het tweede seizoen gaat binnenkort in première.

  De remake van Frasier met Kelsey Grammer in de hoofdrol en bij ons te zien op Streamz, krijgt een tweede seizoen. De reeks wordt andermaal opgenomen voor een live publiek. De serie volgt Frasier Crane bij zijn terugkeer naar Boston waar hem nieuwe uitdagingen en relaties te wachten staan. De originele serie heeft met 37 Emmy’s en 107 nominaties nog steeds het record voor meeste Emmy’s ooit gewonnen door een komedie.

  Dankzij uitstekende kijkcijfers (het meest bekeken seizoen) en prima ratings, krijgt True Detective een vijfde seizoen. Scenariste/regisseur/showrunner Issa López zal opnieuw het script schrijven. Vermits het hier gaat over een anthologieserie (elk seizoen een nieuw verhaal en een nieuwe cast) zal dat zonder hoofddrolspeelsters Jodie Foster en Kali Reis zijn.

  Berlin – de spinoff van La Casa De Papel – wordt door Netflix verlengd met een tweede seizoen. De opnames zullen onder leiding van Álex Pina (La Casa De Papel, Sky Rojo) en Esther Martínez Lobato (La Casa De Papel, Sky Rojo), plaatsgrijpen begin volgend jaar. De volledige cast zal terug van de partij zijn. Volgens Netflix haalde de serie de top-10 in 91 landen. Momenteel staat de serie op de 9de plaats in de lijst van meest bekeken niet-Engelstalige series van Netflix.

  Dat Evil een vierde seizoen ging krijgen was al bekend van juni 2022, maar dat dan meteen ook het einde zou betekenen voor de serie met Katja Herbers was nog niet bekend. Het vierde en laatste seizoen gaat in première in mei en zal vier extra afleveringen tellen, als wijze van afronding. De serie wordt omschreven als een psychologisch mysterie dat de oorsprong van het kwaad onderzoekt.

  De sci-fi serie Invasion wordt door Apple TV+ verlengd met een derde seizoen. De serie volgt een buitenaardse invasie vanuit verschillende perspectieven over de hele wereld. Het eerste seizoen, waarvan onze landgenoot Jakob Verbruggen vier afleveringen regisseerde ging in première in oktober 2021. Het tweede begin in augustus 2023 en eindigde in oktober 2023.

  Ook in de toekomst zal er les gegeven worden op Abbott Elementary. De komedie werd immers verlengd met een vierde seizoen. Dat nieuws werd meegedeeld door Stanford Davis (die de rol vertolkt van Mr. Johnson). Bedenker en hoofdactrice Quinta Brunson won een Emmy voor haar vertolking.

  De jeugdserie Percy Jackson And The Olympians over een jongen die doorheen Amerika reist om een oorlog tussen de Olympische Goden te voorkomen, deed het uitstekend: in de eerste zes dagen van beschikbaarheid keken er 3, 3 miljoen kijkers naar de eerste aflevering. Ook bij de critici werden er goede punten gescoord. Zo haalde de serie op Rotten Tomaotoes een score van 92%. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Rick Riordan die de serie ook bedacht. Logisch dus dat er een vervolg komt.

  De anthologieserie The Terror keert in 2025 terug na een afwezigheid van zes jaar. Het nieuwe, derde seizoen is gebaseerd op de geprezen roman van Victor LaValle, 'The Terror: Devil in Silver Plot Details'. Het boek vertelt het verhaal van Pepper - een verhuizer uit de arbeidersklasse, die door een combinatie van pech en een slecht humeur, onterecht wordt opgenomen in het New Hyde Psychiatric Hospital - een instelling gevuld met mensen die de maatschappij liever vergeet. Daar moet hij het opnemen tegen patiënten die tegen hem samenspannen, artsen die duistere geheimen koesteren, en misschien de duivel zelf.

  In tegenstelling tot eerdere berichten op de social media, wordt de serie Ratched van Ryan Murphy, niet verlengd. Dit bericht werd bevestigd door hoofdactrice Sarah Paulson die in de serie de rol speelt van Mildred Ratched, de verpleegster die we allemaal kennen uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest. De serie Ratched was een prequel op de klassieker van Milos Forman.

  De nagelbijtende thriller Hijack die zich grotendeels afspeelt in een vliegtuig en die in Idris Elba (Luther) de perfecte onderhandelaar heeft, wordt door Apple TV+ verlengd met een tweede seizoen. Voor de streamer was Hijack een van de beste lopende series.

  Max, het voormalige HBO Max, houdt schoon schip in zijn programma’s. Zo wordt bv. The Flight Attendant, stopgezet na twee seizoenen. Het eerste seizoen startte in 2020, het tweede ging online in 2022. Kaley Cuoco die de hoofdrol speelde kreeg voor haar vertolking twee nominaties voor een Emmy en één voor een Golden Globe.

  Julia, de serie rond het leven van Julia Child, de kokkin en schrijfster die Franse gerechten tot in de huiskamer bracht via haar tv-show The French Chef, wordt door Max stopgezet na twee seizoenen. De serie met Sarah Lancashire in de hoofdrol, begon in 2022 en liep tot november 2023. Hoewel de serie goede kritieken kreeg, kon ze het publiek niet overtuigen en bleven de kijkcijfers eerder beperkt.

  De komische piratenserie Our Flag Means Death komt helaas ook tot een einde. De serie die startte in 2022 liep gedurende twee seizoenen. Our Flag Means Death ging over een charmante gentleman die een zwaardvechtende piraat wordt na zijn ontmoeting met de fameuze Kapitein Blackbeard.

  De serie Minx die zich afspeelt in Los Angeles, in de jaren ’70 en draait rond het oprichten van het eerste erotische magazine voor vrouwen, wordt opnieuw stopgezet, maar nu lijkt het wel definitief. Nadat Starz de serie overgenomen had van Max, trekt nu ook Starz de stekker eruit. Reden: veel te weinig kijkers (minder dan 100.000 per aflevering).  

  De Apple-hitserie Slow Horses keert terug voor een vijfde seizoen. De serie waarmee Gary Oldman een Golden Globe won, is razend populair en graag gezien zodat een verlenging niet kon uitblijven. Oldman, Kristin Scott Thomas, Jack Lowden en Christopher Chung keren terug in hun respectievelijke rollen.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems