1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 20/06/2024


  Wat kon verwacht worden, wordt nu ook bevestigd: House Of The Dragon krijgt een derde seizoen. House Of The Dragon waarvan het tweede seizoen net gestart is op Streamz, vertelt het verhaal van Huis Targaryen dat bij het begin van seizoen 2 verdeeld is in twee. De serie speelt zich af 200 jaar voor Game Of Thrones.

  Slecht nieuws voor de fans van The Boys want showrunner Eric Kripke heeft besloten er na het vijfde seizoen een punt achter te zetten. Dat betekent dus dat we nog goed zitten voor twee seizoenen (het vierde is vanaf nu beschikbaar op Amazon Prime Video). Volgens Kripke was het steeds de bedoeling om de serie te stoppen na het vijfde seizoen.

  Hoewel het verhaal van Tokyo Vice volgens de makers nog lang niet afgelopen is, heeft HBO Max besloten om de serie niet meer te verlengen. Tokyo Vice wordt dus na twee seizoen gecanceld. De stopzetting na twee seizoenen was uiteindelijk ook de bedoeling volgens de uitvoerende producenten. Op die manier kon de serie op een weloverwogen, bevredigende manier afgerond worden. Maar dat betekent ook dat ze in de toekomst nog Tokyo Vice-verhalen willen vertellen, maar enkel als de mogelijkheid zich voordoet.

  Palm Royale, de serie over een vrouw die haar zinnen gezet heeft op een plaatsje binnen de high society van Palm Beach in de jaren ’60, wordt door Apple TV+ verlengd met een tweede seizoen. De komedie met Kristen Wiig in de hoofdrol, kreeg gematigde kritieken bij de pers, maar deed het relatief goed bij de kijkers.

  De komedie Hacks over een stand-up comédienne en haar schrijfster gaat verder op de ingeslagen, succesvolle weg. HBO Max bevestigde immers dat er nog een vierde seizoen komt. Hoewel de serie in Nederland te zien is op Netflix, zit het Vlaamse publiek nog steeds op zijn honger te wachten. Misschien brengt de komst van HBO Max vanaf 1 juli daar verandering in. De serie won tot op heden 54 prijzen.

  Apple TV+ heeft ervoor geopteerd zijn sf-serie Constellation met Noomi Rapace en Jonathan Banks in de hoofddrollen niet te verlengen. Dat betekent dus dat ondanks de verwachtingen geen tweede seizoen komt. De reden is voor de hand liggend: zwakke kijkcijfers i.t.t. andere gelijkaardige Apple-series als Foundation, Dark Matter en Silo.

  Een van de verrassingen van dit jaar is ongetwijfeld Shōgun, de historische serie over een Engelse zeeman die schipbreuk lijdt en verstrikt raakt in het bloedbevlekte schaakbord van feodale Japanse politiek. Hoewel de serie opgevat werd als een miniserie, komt er nu door het succes en de zeer goerde recensies een verlenging met een tweede seizoen.
   
  De remake van de speelfilm Mr. And Mrs. Smith deed het uitstekend bij pers en publiek en krijgt daarom een tweede seizoen. Maar dat zal dan wellicht zonder hoofdacteurs Danny Glover en Maya Erskine zijn, hoewel Amazon Prime Video geen commentaar hierover wilde geven. Danny Glover zou wel aan boord blijven als medebedenker en uitvoerend producent. Echt verbazend is dit niet want de serie leent zich uitstekend tot een anthologieserie waarbij de nieuwe hoofdpersonages net als Glover en Erskine in hun reeks de namen John en Jane Smith overnemen.

  Special Ops: Lioness, de serie van Taylor – Yellowstone - Sheridan die nu te zien is op Streamz, wordt acht maanden na z’n première in de VS verlengd met een tweede serizoen. Ditmaal echter geen “Special Ops”, maar gewoon Lioness. Geïnspireerd door een echt programma van het Amerikaanse leger, volgt Lioness CIA-stationchef Joe McNamara terwijl ze probeert haar persoonlijke en professionele leven in evenwicht te brengen als het speerpunt van de CIA in de oorlog tegen terreur. Zoe Saldana zal opnieuw de hoofdrol verolkten, maar of Nicole Kidman er opnieuw zal bij zijn is niog niet bekend.

  Tweevoudig Gotham-winnaar Colin From Accounts, bij ons te zien op Amazon Prime Video, kirjgt een tweede seizoen dat later dit jaar zal worden uitgezonden. De serie volgt twee complexe singles die samen worden gebracht naar aanleiding van een auto-ongeval en een gewonde hond.

  Flikken Maastricht blijft erg populair. Daarom kirjgt de serie die het leven van de rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen volgt, een negentiende seizoen. Sinds de start in september 2007 heeft de serie een trouwe kijkersbasis opgebouwd. Gemiddeld trekt het programma 1,7 miljoen kijkers per aflevering. Het nieuwe seizoen zal in 2025 te zien zijn.

  Een van de series die we bij ons op Streamz kunnen volgen, The Equalizer, wordt verlengd met een vijfde seizoen. In deze serie speelt Queen Latifah de rol van Robyn McCall, een vrouw met een mysterieuze achtergrond die haar skills als voormalig CIA-operator inzet om diegenen die nergens heen kunnen, te helpen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems