1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet deel 1

  Verlengd of stopgezet deel 1

  Datum: 8/07/2023

  Goed en slecht nieuws voor de fans van Sex Education. De Britse Netflix-serie start vanaf 21 september met het vierde seizoen. Maar dat zal dan meteen ook het laatste worden. Dit was ergens te verwachten gezien verschillende acteurs eerder hadden gezegd niet meer te zullen terugkeren. In het vierde seizoen verhuizen onze protagonisten naar het Cavendish Sixth Form College, een veel progressievere school dan onze studenten gewoon waren…

  Ondanks het feit dat Sky Deutschland stopt met het maken van originals, krijgt Babylon Berlin toch een vijfde seizoen. Sky Deutschland was een van de kleinere producenten van de serie. Babylon Berlin dat zich in de jaren '20 afspeelt, vertelt de avonturen van detective Gedeon Rath, gespecialiseerd in moordzaken, en zijn assistente Charlotte Ritter. Het vierde seizoen gaat in première in de herfst.

  Begin augustus gaat in de VS het derde seizoen van Reservation Dogs in première. Helaas wordt dit ook meteen het allerlaatste. De serie over vier jongeren uit een Indianenreservaat in Oklahoma kreeg uitstekende reviews en werd genomineerd voor een Golden Globe. Verder wond de serie ook twee Film Independent Spirit Awards, een Gotham Award en 5 nominaties voor de Critics Choice Awards. Volgens bedenker Sterlin Harjo, die het einde van de serie al lang van tevoren in zijn hoofd had, zijn drie seizoenen perfect om zijn verhaal mooi af te ronden.

  High Desert, de Apple TV+-serie van Ben Stiller waarin Patricia Arquette de rol speelt van een ex-drugverslaafde die privédetective wordt, krijg geen groen licht voor een tweede seizoen tot grote verbazing van alle betrokkenen. Apple TV+ was niet beschikbaar voor commentaar.

  Eerder meldden we dat de sf-film Gattaca van Truman Show-regisseur Andrew Nicol, bewerkt zou worden tot een tv-serie. Helaas gaat dit project niet door. Sinds het samengaan van Showtime en Paramount zijn er heel wat projecten die vroegtijdig worden afgevoerd. Paramount+ wil series maken die spin-offs zijn van blockbusters als Yellowstone, Billions of Dexter. Afwachten of dit wel de juiste strategie is.

  De comeback van Arnold Schwarzenegger duurt nog een tijdje langer want Netflix verlengde de actieserie Fubar met een tweede seizoen. In de serie ontdekt het hoofdpersonage C.I.A-agent Luke Brunner een familiegeheim waardoor hij zijn pensioen nog even moet uitstellen.

  Billions, een serie over macht, hebzucht en geld die zich afspeelt in de politieke en financiële wereld, houdt er na zeven seizoenen mee op. Een min of meer logische stap vermits de zender Paramount + with Showtime bezig is met een rebranding. Om de populariteit van de serie hoog te houden zijn er al plannen voor een viertal spin-offs voorzien: Millions, Trillions, Billions Miami en Billions London. Het laatste en zevende seizoen gaat in augustus in de VS in première.

  Silo was voor Apple de nummer één sf-serie van de laatste maanden. Het aantal kijkers groeide per aflevering en Apple TV+ kan niet wachten op het vervolg van de sfeervolle mysteries en samenzweringen die zich afspelen in een ondergrondse silo. Logisch dus dat er een tweede seizoen komt.

  In tegenstelling tot wat kon verwacht worden, wordt de misdaadserie Perry Mason al na twee seizoenen stopgezet. De serie speelt zich af in de jaren dertig waar we Perry Mason (vertolkt door Matthew Rhys) tegenkomen als een detective die uiteindelijk advocaat wordt. Het eerste seizoen kreeg 4 Emmy-nominaties en 35 andere nominaties en viel dus enorm in de smaak bij de recensenten die het tweede seizoen nog sterker vonden. Helaas kreeg die populariteit geen gevolg bij de mensen van HBO.

  Somebody Somewhere, een serie die vooral heel goede recensies krijgt en bij ons te zien op Streamz/Telenet, wordt door HBO verlengd met een derde seizoen. De serie volgt buitenbeentje Sam (Bridget Everett) die zang gebruikt om haar verlies en acceptatie goed te maken. Zij ontdekt een gemeenschap van buitenstaanders die er niet bij horen, maar niet opgeven. Ook komt ze erachter dat je je stem overal en altijd kunt laten horen.

  Het verrassend populaire Ginny & Georgia over een vijftienjarig meisje dat volwassener is dan haar dertigjarige moeder, is een van Netflix’ meest bekeken series in 2023. Vandaar ook dat er beslist werd om meteen een derde én vierde seizoen te bestellen.

  Een andere zeer populaire Netflix-serie, Virgin River, krijgt dan weer een zesde seizoen. Het nieuws komt nog voor de première van seizoen 5 (ergens in de herfst). De serie gaat over verpleegster Melinda Monroe die, op zoek naar een nieuwe start, verhuist van Los Angeles naar een afgelegen stadje in Noord-Californië. De serie is gebaseerd op de boeken van Robyn Carr.

  De Apple-serie Physical wordt daarentegen afgesloten met een derde seizoen dat in première gaat op 2 augustus. In het derde seizoen van het aerobicsdrama zien we ook voor het eerst Zooey Deschanel (A New Girl). Hiermee voegt Physical zich toe aan het lange rijtje van series die door Apple werden stopgezet: Truth Be Told, Dear Edward, Shantaram, The Mosquito Coast, Servant, See, Little Voice, Mr. Corman, Dickinson en Home Before Dark.

  Series die het uitstekend doen, worden meestal verlengd met een nieuw seizoen. Dat geldt ook voor The Diplomat, de serie die een top-1 notering haalde op de globale tv-lijst. Fans kunnen dus gerust zijn dat er een vervolg komt op de serieuze twist aan het einde van seizoen 1. Hoofdrolspeelster Keri Russell (The Americans), een keurig uitgedoste Amerikaanse ambassadeur die een onverwachte promotie krijgt, herneemt haar rol in het tweede seizoen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems