1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet? deel 2

  Verlengd of stopgezet? deel 2

  Datum: 8/06/2018

  Hoewel Marvel en ABC er alles aan gedaan hebben om de première van Inhumans te promoten, wordt de serie omwille van lage kijkcijfers en slechte kritieken, afgevoerd na één seizoen. In de serie volgen we Black Bolt en zijn groep 'superhumans' die alles in het werk moeten stellen om zichzelf te beschermen.

  Maar is er ook goed nieuws te melden van ABC. De zender heeft Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. verlengd met een zesde seizoen. De fans kunnen dus uitkijken naar nieuwe avonturen van de agenten en hun strijd om de wereld te beschermen tegen de ondergang.

  Taken, de serie die gebaseerd is op de films met Liam Neeson, wordt aan het einde van het tweede seizoen stopgezet. De serie scoorde noch bij de kijkers noch bij de pers. Nochtans zijn de producenten ervan overtuigd dat ze de serie ergens anders kunnen voortzetten omdat er een grote interesse is vanuit Europa voor de filmfranchise. In Taken volgen we een jongere versie van Bryan Mills, in de films vertolkt door Liam Neeson, hier door Clive Standen.

  Designated Survivor, na 24 de comebackserie van Kiefer Sutherland, wordt stopgezet na het tweede seizoen. De serie die te bekijken is via Netflix gaat over een kleine politicus die plots gebombardeerd wordt tot Amerikaans President wanneer iedereen op het kabinet gedood wordt bij een massale terroristische aanval. De stopzetting is eerder verrassend vermits Sutherland in een gesprek met Digital Spy, aangaf dat hij erg hoopvol was dat er nog een derde seizoen zou volgen. Maar nog niet te vroeg getreurd, want de producenten zijn in gesprek met Netflix om de serie toch verder te zetten.

  De avonturen van Hap en Leonard, vertolkt door James Purefoy (The Following) en Michael Kenneth Williams (The Night Of, The Wire), gebaseerd op de boeken van Joe R. Lansdale, komen na drie seizoenen tot een einde. De serie was bij ons te volgen via Sundance. Hap And Leonard kreeg goede ratings, maar wordt ondanks de verwoede social media-pogingen van Lansdale toch stopgezet.

  De zeemeerminthriller Siren, met in de hoofdrol onze landgenote Eline Powell, krijgt een tweede seizoen van 16 afleveringen. Siren is momenteel nog steeds te bekijken via Telenet. De serie die het uitstekend deed bij een jong vrouwelijk publiek, gaat over het vissersstadje Bristol Cove dat verstoord wordt door de komst van een mysterieus meisje. Bristol Cove staat volgens de overlevering bekend als de thuishaven van zeemeerminnen.

  Toen The Blacklist debuteerde in 2013 was het een enorme hit. Daarna haalde de serie nooit meer dezelfde cijfers, maar bleef het wel een solide performer. Daarom ook dat NBC besloten heeft om de serie te verlengen met een zesde seizoen van 22 afleveringen. In de serie probeert een crimineel met de hulp van een FBI-agente zijn imperium dat hij in de gevangenis heeft moeten achterlaten, opnieuw op te bouwen.

  De moderne versie van Sherlock Holmes, Elementary, krijgt een zevende seizoen. De serie presteert lineair niet zo sterk, maar is commercieel gezien toch nog steeds een waardevolle serie voor de zender door de internationale deals. Gemiddeld zat het laatste seizoen van Elementary aan zo’n 7,4 miljoen kijkers.

  Scorpion, waarvan het derde seizoen bij ons onlangs verschenen is op dvd, krijgt géén vijfde seizoen. Na een daverende start is Scorpion nu een van de minst bekeken series voor CBS. De serie gaat over een excentriek genie dat een team van briljante computerfreaks rond zich heeft verzameld om de cyberaanvallen of andere hoogtechnologische gevaren te weren.

  De populaire familiekomedie Black-ish mag uitkijken naar een vijfde seizoen. Met zeven Emmy- en een paar Golden Globe nominaties was het een certitude dat de serie zou verlengd worden, alleen was het uitkijken of bedenker Kenya Barris nog steeds bij het project wilde betrokken blijven. De positief ontvangen komedie die een aantal hot topics behandelt, is bij ons te zien op FOX.

  De Amerikaanse remake van de Scandinavische serie Splitting Up Together, dat bij ons als #tisingewikkeld een Vlaamse remake kreeg, wordt verlengd met een tweede seizoen. In deze versie zijn het Jenna Fisher (The Office VS) en Oliver Hudson (Scream Queens, Nashville) die als gescheiden koppel in hetzelfde huis wonen.

  The Exorcist wordt ondanks uitstekende kritieken, afgevoerd na het tweede seizoen, het gevolg van te lage kijkcijfers. De finale haalde ‘amper’ 400.000 kijkers, een daling van 33% in vergelijking met het eerste seizoen. Het eerste seizoen was bij ons te zien op FOX.

  Blindspot over een mysterieuze vrouw wiens geheugen gewist werd, keert terug voor een vierde seizoen. In het vierde seizoen gaat Jane verder op zoek naar de reden waarom ze naakt werd teruggevonden op Times Square met een lichaam vol tattoos.

  Fox heeft een aantal van z’n komedies stopgezet. Van New Girl was het al geweten dat de serie zou eindigen na het zevende seizoen, maar van Brooklyn NIne Nine, The Mick en Last Man Of Earth werd het absoluut niet verwacht, integendeel, de meeste fans hadden campagnes gevoerd om de series alsnog verder te zetten. Ondertussen is wel bekend geworden dat NBC Brooklyn Nine Nine heeft overgenomen zodat er dan toch een zesde seizoen komt.

  Goed nieuws voor de fans van Outlander! De serie zal zeker meegaan tot het zesde seizoen. Dat bevestigden de makers. Seizoenen 5 en 6 zullen elk 12 afleveringen tellen en worden de bewerking van de boeken ‘The Fiery Cross’ en ‘A Breath of Snow and Ashes’ van schrijfster Diana Gabaldon die momenteel bezig is aan haar negende boek in de Outlander-serie..

  Timeless, waarvan het eerste seizoen net bij ons is uitgekomen op dvd, zou wel eens opnieuw stopgezet kunnen worden. Vorig jaar werd de serie na één seizoen afgevoerd, maar daarna – op massaal verzoek van de fans - opnieuw opgevist voor een tweede seizoen. In een brief van bedenker Eric Kripke wordt vermeld dat de serie het moeilijk heeft omdat ze te weinig kijkers haalt. Volgens Kripke zou het best kunnen dat het nu voor goed gedaan is.

  Star, de muzikale reeks van de bedenker van Empire, krijgt een derde seizoen. De serie die bij ons te zien is op FOX, volgt drie getalenteerde zangeressen die het proberen te maken in de keiharde muziekwereld.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems