1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet deel 2

  Verlengd of stopgezet deel 2

  Datum: 8/07/2023


  Citadel was voor Amazon Prime Video een schot in de roos. De serie werd na Lord Of The Rings: Rings Of Power de tweede meest bekeken serie buiten de VS en het vierde meest bekeken programma wereldwijd. De serie gaat over een internationaal spionnenagentschap waarvan het personeel uit z’n winterslaap moet komen om een gevaarlijk misdaadsyndicaat Manticore, uit te schakelen. Met zo’n grote populariteit was het logisch dat er ook nog een tweede seizoen komt. Dat zal in tegenstelling tot het eerste volledig door één man, Joe Russo, geregisseerd worden. Of hoofdrolspelers Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Lesley Manville en Stanley Tucci hun rollen zullen hernemen is nog niet bekend.

  Ondanks een gemiddelde van 5,3 miljoen kijkers, uitstekende recensies en ronkende namen, wordt Alaska Bay al na één seizoen stopgezet. In de serie van Tom McCarthy (Spotlight) speelt tweevoudig Oscarwinnares Hilary Swank een onderzoeksjournalist die na een conflict New York verlaat om zich te vestigen in Anchorage waar ze aan de slag gaat bij de lokale krant. Een specifieke reden voor de stopzetting werd niet gegeven.

  Het met een BAFTA bekroonde Britse misdaaddrama Sherwood over een van de grootste klopjachten die in Engeland werden opgezet naar aanleiding van twee choquerende en onverwachte moorden, krijgt een tweede seizoen. Lesley Manville en David Morrissey zullen hun rollen hernemen. De regie berust in handen van Clio Barnard (The Selfish Giant). Het tweede seizoen zal zich vooral toespitsen op de verwoestende effecten die de moorden hadden op de gemeenschap.

  De Netflix-serie Sweet Tooth, waarvan seizoen 2 in april in première ging, wordt besloten met een derde seizoen, dat opgenomen werd in Nieuw-Zeeland. Seizoen 3 vertelt een poolverhaal met spannende nieuwe avonturen en hopelijk een bevredigend einde. Gus gaat een kant van de wereld en de mensheid zien die hij niet zag in seizoen 1 of 2.

  Bij Apple TV+ zijn ze zeer tevreden over The Morning Show met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston in de hoofdrollen. De serie wordt dan ook verlengd met een vierde seizoen nog voor de uitzending van seizoen 3 dat in de herfst in première gaat. In het derde seizoen zien we voor het eerst Jon – Mad Men – Hamm.

  Nadat ze drie seizoenen lang naar de waarheid en rechtvaardigheid heeft gezocht, houdt podcaster Poppy Scoville het voor bekeken. Haar serie Truth To Be Told wordt door Apple TV+ niet meer verlengd. Dat meldde actrice Octavia Spencer (The Shape Of Water, Hidden Figures en The Help waarvoor ze een Oscar won) die de rol van Poppy vertolkt, op Instagram.

  Het erotisch drama Sex/Life wordt van de life support gehaald en krijgt dus geen derde seizoen. De serie waarin een huisvouw en moeder van twee opnieuw contact zoekt met haar ex uit de tijd dat ze vaak de bloemetjes buitenzette, maakt in zijn eerste seizoen ophef door het tonen van frontaal mannelijk naakt. Zoals vaak het geval is viel het tweede seizoen erg magertjes uit zodat Netflix besloot om de stekker eruit te trekken.

  Ondanks het feit dat hoofdrolspeelster Nicola Walker al een tijdje uit de serie is verdwenen, heeft dat geen gevolgen gehad voor de populariteit van Unforgotten, de Britse misdaadserie waarin DI Sunil ‘Sunny’ Khan en DCI Jess James ‘cold cases’ oplossen. Het afgelopen seizoen trok meer dan 8 miljoen kijkers, met de eerste aflevering het meest bekeken programma van 2023. Niet verwonderlijk dus dat de serie een zesde seizoen krijgt.

  The Night Agent dat in première ging in maart op Netflix, krijgt een tweede seizoen dat tien afleveringen zal tellen. De serie van bedenker Shawn Ryan (The Shield) gaat over een laaggeplaatste FBI-agent die in de kelder van het Witte Huis werkt en een telefoon bemant die nooit overgaat… Tot de nacht dat hij dat wel doet, waardoor hij in een snel bewegende en gevaarlijke samenzwering terechtkomt die uiteindelijk helemaal naar het Oval Office leidt. De serie bleek zeer populair te zijn en haalde de top van de wekelijkse Netflix’ top-10.

  De uitstekende Prime Video-serie A League of Their Own, een adaptatie van de gelijknamige film uit 1992, over een vrouwelijk professioneel baseballteam dat ontstaat in de periode rond WO II, krijgt een tweede seizoen. Helaas zal dat seizoen slechts vier (i.p.v. acht) afleveringen tellen. De serie won de GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) -Award voor ‘beste nieuwe serie’.

  De Vlaams-Nederlandse serie Arcadia die net afgelopen is en die maar liefst 1 miljoen euro per aflevering kost, krijgt een tweede seizoen. Dat liet een van de hoofdactrices Lynn Van Royen weten in een interview op Radio 2. De serie speelt zich af in een nieuwe ‘ideale’ wereld waar elke burger een score krijgt die de levenskwaliteit beoordeelt.

  You, de zeer populaire Netflix-serie over de charismatische seriemoordenaar Joe Goldberg, wordt afgerond met een vijfde seizoen. Dat seizoen krijgt wel een nieuwe showrunner. Voormalig showrunner Greg Berlanti wil zich storten op nieuwe projecten. Naar verluidt zou het laatste seizoen zich opnieuw afspelen in New York, de stad waar alles ooit begon.

  Het vervolg op de legendarische serie The L Word, The L Word: Generation Q, wordt na drie seizoenen stopgezet. Maar een reboot van de originele serie is wél in de maak. The L Word: New York zou de werktitel zijn. The L Word: Generation Q speelt zich af tien jaar na de originele serie en volgt een groep van LGBTQ-vrienden die in Los Angeles leven. De serie kreeg relatief positieve kritieken, maar is wellicht het slachtoffer van het samengaan van Showtime en Paramount+.

  Willow
  , de sequel op de film van Ron Howard uit 1988, krijgt geen tweede seizoen. De serie kreeg nochtans gematigd positieve kritieken. In de serie onderneemt Willow, aan het hoofd van een zeskoppige groep, een nieuw avontuur om een prins te redden.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems