1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in augustus (UPDATE 2)

  Verwacht in augustus (UPDATE 2)

  Datum: 21/08/2018


  UPDATE 2

  In de laatste week van de aflopende maand augustus komen verschillende zenders op de proppen met nieuwe series. Zo zijn er vervolgen op Man Seeking Women (seizoen 2), Murder In The First (seizoen 2) en Salem (seizoen 3) en is er een herhaling van seizoen 5 van Homeland en seizoen 1 van de Britse komedie Motherland over de niet zo romantische wereld van het ouder-zijn. Tot slot is er nog de première van drie nieuwe series. De belangrijkste daarvan is Ik Weet Wie Je Bent (kijk hier naar de trailer), de Nederlandse remake van de populaire en hoog gewaardeerde Spaanse serie Sé Quién Eres (zie ook KRONCRV gaat voor remake van Spaanse serie).
  Andere gloednieuwe series zijn de actieseries S.W.A.T. en Snowfall, de serie waarvan de pilootaflevering geregisseerd werd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. In de eerste serie staat een LAPD-flik  voor de verscheurende keuze: zijn foute vrienden van vroeger of zijn rechtschapen collega’s van nu. In Snowfall volgen we de stormachtige opkomst van de crack-epidemie in Los Angeles in het begin van de jaren tachtig.
  _______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE

  Vanaf vanavond start op AMC het tweede deel van het vierde seizoen van Fear The Walking Dead, de spin-off van The Walking Dead. De fans kunnen alvast uitkijken naar acht nieuwe afleveringen. Aan het einde van het eerste kwamen beide groepen bij elkaar. Juist op tijd want er komt een grote storm aan en moet iedereen met elkaar samenwerken.

  Ook vanaf vanavond kunnen de Nederlandse seriefans kijken naar het vierde en laatste seizoen van UnREAL, de serie die laat zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen van een realityshow. In dit seizoen zien we dat Quinn terug is van haar vakantie net op tijd voor het begin van Everlasting All Stars, de speciale editie met allemaal voormalige deelnemers. Rachel wil dit seizoen heel memorabel te maken, maar de conflicten blijven niet uit. Zowel de deelnemers als Rachel worden gemanipuleerd en dwarsgezeten.

  Tot slot is er aan het einde van de maand ook nog de première van de Britse serie Bodyguard, de nieuwe serie van de scenarist van Line Of Duty met Richard Madden (Robb Stark uit Game Of Thrones) als bodyguard van de minister van Buitenlandse Zaken, vertolkt door Keeley Hawes (The Durrells, The Missing).
  _____________________________________________________________________________________________________

  Nog een geluk dat in augustus de kwaliteit primeert boven de kwantiteit, want anders was het een triestige maand geweest, ondanks het mooie weer. Maar ja, mensen zijn op vakantie en kijken niet naar televisie. Dat iss de stelling van de openbare zenders want in augustus lijkt iedereen terug te grijpen naar heruitzendingen, soms een beetje misleidend want dit wordt niet altijd vermeld. Series die deze maand worden heruitgezonden zijn o.a. The Bridge s4Hinterland s2, The Art Of More s2, Prison Break s5, Le Forêt, Feuten, De Maatschap en Vlucht HS13.

  Gelukkig is er ook nog Netflix dat met een paar kanjers voor de nodige verstrooiing moet zorgen. Better Call Saul en Ozark behoren tot het betere televisiewerk en het is dan ook watertandend uitkijken naar het vierde en tweede seizoen. Daarnaast heeft de streamingsite met Ghoul en The Innocents twee series die de fans van het betere horrorwerk zeker zullen weten te appreciëren. Wie hield van een documentaire reeks à la Making A Murderer, moet ook kijken naar I Am A Killer, een Britse documentaire waarin terdoodveroordeelden vanuit hun eigen perspectief vertellen over de moorden die ze pleegden. La Casa De Las Flores dat niks te maken heeft met die andere Casa (Del Papel) - serie, is een Mexicaanse zwarte komedie waarin de vrouw des huizes het imago van haar familie tracht hoog te houden nadat de minnares van haar echtgenoot de vuile was heeft buiten gehangen. Insatiable is veelbesproken tienerserie waarin een dik meisje wraak neemt na fel vermagerd te zijn. De serie kreeg heel wat kritiek over de negatieve manier waarop ‘dik-zijn’ wordt benaderd. Een serie waar wij erg naar uitkijken is Killing Eve, een Britse serie die heel goeie kritieken kreeg. Wie van Britse crimeseries houdt, moet zeker Unforgotten aanstrepen, een knappe misdaadserie over ‘cold cases’ die al toe is aan zijn derde seizoen. Tot slot ook nog een woordje over Disenchantement. Deze animatieserie werd bedacht door Matt Groening, de geestelijke vader van The Simpsons. In deze Middeleeuwse serie volgen we de lotgevallen van een aan alcohol verslaafde prinses, haar persoonlijke kwelgeest en haar pittige elf.

  Een (voorlopig) overzicht van het aanbod in augustus

  3 augustus I Am A Killer Netflix
  6 augustus Cuckoo s4 BBC One
  7 augustus Better Call Saul s4 Netflix
  10 augustus All About The Washingtons Netflix
  10 augustus Insatiable Netflix
  10 augustus La Casa De Las Flores Netflix
  12 augustus Picnic At Hanging Rock BBC First
  13 augustus The Detail VIJF
  13 augustus Fear The Walking Dead s4 deel 2 AMC
  13 augustus UnREAL s4 Videoland
  17 augustus Disenchantment Netflix
  22 augustus Marlon s2 Netflix
  24 augustus Ghoul Netflix
  24 augustus The Innocents Netflix
  24 augustus Man Seeking Women s2 Q2
  25 augustus Luther s2 BBC First
  26 augustus Bodyguard BBC One
  26 augustus Ik Weet Wie Je Bent NPO 3
  27 augustus S.W.A.T. Q2
  27 augustus Snowfall Q2
  27 augustus Homeland s5 Q2
  28 augustus Murder In The First s2 Eén
  29 augustus Motherland BBC Two
  30 augustus Unforgotten s3 BBC First
  30 augustus Salem s3 Q2
  31 augustus Ozark s2 Netflix

 • Naar het overzicht van nieuwsitems