1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in augustus (UPDATE 3)

  Verwacht in augustus (UPDATE 3)

  Datum: 28/08/2019

  Nieuw op Netflix is de Britse serie The A List, een bovennatuurlijke thrillerserie die zich afspeelt op een op het eerste oog idyllisch eiland waar een zomerkamp plaatsvindt. Mia arriveert op het eiland en denkt als de ‘queen van het kamp’ de vakantie van haar leven tegemoet te gaan. Maar het verblijf van de tieners verandert al snel in een ware nachtmerrie als de mysterieuze Amber arriveert. Liefhebbers van het genre kunnen volgende maand ook kijken naar de gelijkaardige Amerikaanse serie The I-Land, eveneens op Netflix.

  Een andere serie die je aan het eind van de maand mag verwachten is de Franse miniserie Le Tueur Du Lac of in het Engels Killer By The Lake. Lise en Clovis zijn inmiddels gehuwd en verblijven samen met hun negen maand oude zoontje Tom in de Franse stad Annecy. Zij is kapitein bij de politie, hij hoofd van de gendarmerie. Hun familiaal geluk wordt verstoord wanneer twee vrouwen op een gruwelijke manier vermoord worden aangetroffen.

  ______________________________________________________________________________________________________

  Groot nieuws! Na een afwezigheid van twee jaar keert Peaky Blinders eindelijk terug. Vanaf zondag 25 augustus kunnen we in het vijfde seizoen de nieuwe avonturen volgen van de Shelby-clan. Aan het einde van het vorige seizoen zagen we hoe Thomas verkozen werd tot volksvertegenwoordiger. Niet alleen zijn macht wordt groter, ook zijn verantwoordelijkheden. Wanneer hij benaderd wordt door Oswald Mosley (Sam Claflin uit The Hunger Games: Mockingjay, Their Finest en Me Before You), de leider van de Britse fascisten, realiseert Tommy dat zijn antwoord niet alleen gevolgen zal hebben voor zijn familie, maar ook voor de ganse natie. Let op, het vijfde seizoen is vanaf nu te zien op BBC One.

  Ook nieuw zijn de twee Franse series A L'Intérieur en Le Temps Est Assassin (zie ook Twee nieuwe Franse series op komst). De eerste serie werd geregisseerd door onze landgenoot Vincent Lalloo en speelt zich af in een psychiatrische kliniek. Een jonge politie-inspecteur die toe is aan haar eerste onderzoek, moet de moord onderzoeken op een vrouw van wie het hart werd uitgerukt. Le Temps Est Assassin is gebaseerd op de bestseller van Michel Bussi en gaat over een vrouw die jaren later terugkeert naar Corsica waar zij op 16-jarige leeftijd haar ouders en broer verloor. Allerlei vreemde gebeurtenissen doen haar geloven dat haar moeder nog in leven is. 
  _______________________________________________________________________________________________________

  Met de melding van drie nieuwe (interessante) series wordt het aanbod voor augustus alsmaar sterker. Vanavond gaat op NPO 3 de zesdelige serie Flack in première. Anna Paquin die we vooral kennen uit True Blood, speelt Robyn, een kei in PR, die gespecialiseerd is in het blussen van mediabrandjes en het managen van topcliënten. Maar hoe goed Robyn in haar professioneel leven is, zo slecht en onbeholpen is ze in haar privé leven. Paquin krijgt als tegenspelers Lydia Wilson (Requiem) en Genevieve Angelson (Good Girls Revolt).

  Verder zijn er ook nog twee nieuwe Netflix-series. In het derde seizoen van het controversiële 13 Reasons Why wordt een belangrijk personage om het leven gebracht. Wie het is en hoe het gebeurde, laten we jullie zelf ontdekken, hoewel je met de nieuwe trailer al een heel eind op weg komt. Dit seizoen staat dus in het teken van de zoektocht naar de moordenaar. Een van de hoofdverdachten is Clay, de vriend van Hannah. 

  De andere serie waar we zeker naar uitkijken is het tv-debuut van Ciro Guerra, de regisseur van het Oscargenomineerde Embrace Of The Serpent. Frontera Verde (Green Frontier) gaat over een reeks bizarre vrouwenmoorden die plaatsvinden diep in de jungle, aan de grens tussen Brazilië en Colombia. Wanneer Helena, een detective uit Bogota, de moorden onderzoekt, komt ze er al vlug achter dat de moorden niet het grootste geheim zijn. Zij ontdekt magie, Nazi’s en komt tot inzicht in haar eigen afkomst. Het wordt het haar duidelijk dat bepaalde geheimen beter in de jungle kunnen blijven. Voor Netflix is dit de eerste Colombiaanse serie.
  ______________________________________________________________________________________________________

  Hoewel op de meeste zenders de programmatie in het teken staat van de vakantie, hebben Telenet en Netflix heel wat leuke (top)series in de planning staan. 

  De serie die meteen in het oog spring is het tweede seizoen van Mindhunter. Ditmaal trachten onze twee FBI-agenten een paar fameuze cases op te lossen zoals de Manson-moorden en de kindermoorden in Atlanta. Een andere serie waar wij erg naar uitkijken is het vervolg op Succession, de serie over de strijd voor het media-imperium van de disfunctionele familie Roy. Op Telenet kun je verder ook nog afstemmen voor de veelbelovende comedyserie The Righteous Gemstones van de makers van Vice Principals waarin de draak wordt gestoken met een tv-predikant en zijn familie en voor het vijfde seizoen van Ballers, de serie waarin Dwayne Johnson een sportmakelaar speelt die een aantal footballplayers onder zijn hoede heeft. Op Telenet is er verder ook nog de start van The Loudest Voice, de miniserie over Roger Aisles, oprichter van Fox News en belangrijk figuur binnen de Republikeinse partij. Een onherkenbare Russell Crowe speelt de hoofdrol. De serie werd geschreven en bedacht door o.a. Tom McCarthy, de scenarist van Oscarwinnaar Spotlight.

  Wie van worstelende vrouwen houdt (letterlijk dan) heeft zeker 9 augustus in zijn of haar agenda genoteerd, want dan begint het derde seizoen van GLOW. Dit keer gaat het kleurrijke gezelschap naar Las Vegas om er een show te verzorgen. Wie dan weer van dansen houdt en kwaliteit op prijs stelt, moet zeker kijken naar de miniserie Fosse/Verdon, over de romantische en creatieve relatie tussen choreograaf/regisseur Bob Fosse en Gwen Verdon, een van de beste danseressen die Broadway ooit gekend heeft. De serie kreeg voor de komende Emmy’s niet minder dan 17 nominaties. 

  Naast al dit fraais zijn er ook het derde seizoen van Dear White People, het tweede seizoen van Derry Girls en het zesde van Power. Een kleine toelichting vraagt de miniserie The Family, een documentaire reeks over een geheimzinnige groep conservatieve Christenen die een grote invloed uitoefent in Washington en die wereldwijde ambities heeft. 

  Een voorlopig overzicht van het aanbod in augustus:

  1 augustus The Loudest Voice Telenet
  2 augustus Hold The Sunset s2 BBC One
  2 augustus Dear White People s3 Netflix
  2 augustus Fosse/Verdon BBC Two
  2 augustus Derry Girls s2 Netflix
  3 augustus Bancroft s1 Canvas
  4 augustus The Mind Of Herbert Clunkerdunk BBC Two
  5 augustus Agatha Raisin BBC First
  5 augustus Flack s1 NPO 3
  6 augustus Maltese Canvas
  7 augustus Catastrophe s2 BBC First
  8 augustus Wu Assassins Netflix
  9 augustus GLOW s3 Netflix
  9 augustus La Chicas Del Cable (Cable Girls) s4 Netflix
  9 augustus The Family  Netflix
  11 augustus Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D s6 Telenet
  12 augustus Succession s2 Telenet
  13 augustus Knightfall s2 Netflix
  15 augustus Sacred Games s2 Netflix
  16 augustus Mindhunter s2 Netflix
  16 augustus Better Than Us Netflix
  16 augustus Frontera Verde (Green Frontier) Netflix
  16 augustus La Victima Numero 8 (Victim n°8) Netflix
  18 augustus Trust VTM
  19 augustus The Righteous Gemstones Telenet
  23 augustus 13 Reasons Why s3 Netflix
  25 augustus Grenslanders NPO 3
  25 augustus Peaky Blinders s5 BBC One
  26 augustus A L'Intérieur France 2
  26 augustus Ballers s5 Telenet
  28 augustus Power s6 Telenet
  29 augustus Workin’ Mums s3 Netflix
  29 augustus Le Temps Est Assassin TF1
  30 augustus Press NPO 2
  30 augustus The A List Netflix
  31 augustus Killer By The Lake NPO 3
  31 augustus Victoria s3 NPO 2
  TBA Home Ground s2 Lumièreseries

 • Naar het overzicht van nieuwsitems