1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in december (UPDATE 3)

    Verwacht in december (UPDATE 3)

    Datum: 12/12/2018


    UPDATE 3

    Op de valreep melden we nog dat The Little Drummer Girl vanaf 28 december (ondertiteld) te zien is op NPO2. Net als The Night Manager is ook The Little Drummer Girl gebaseerd op een roman van John Le Carré. Het verhaal speelt zich af in de ‘70’s en volgt de jonge Britse actrice Charlie die niet helemaal tevreden is met hoe haar leven loopt. Wanneer ze in Griekenland de knappe, charmante, maar mysterieuze Becker ontmoet, blijkt al vlug dat zijn bedoelingen niet echt romantisch zijn. Voor ze het weet wordt Charlie betrokken bij een spionagespel, opgezet door meesterbrein Kurtz. De hoofdrollen in deze zesdelige serie worden vertolkt door Alexander Skarsgård, Michael Shannon en Florence Pugh. De regie is in handen van Park Chan-wook (The Handmaiden, Oldboy, Stoker).

    UPDATE 2

    Op Kerstdag zendt Vitaya (eindelijk) de successerie This Is Us uit. De serie won tot op heden 34 prijzen (waaronder een Golden Globe en drie Emmy’s) en kreeg 100 nominaties. This Is Us vertelt het verhaal van drie mensen die op dezelfde dag hun verjaardag vieren. Kate (Chrissy Metz) vecht al van kinds af aan met overtollige kilo’s, Randall (Sterling K. Brown) groeide als donkere jongen op in een blank gezin en Kevin (Justin Hartley) fladdert van de ene vrouw naar de andere. Op hun 36ste verjaardag nemen ze alle drie een radicale beslissing.

    Verder start ook het vijfde en laatste seizoen van Bates Motel en is er de uitzending van een paar series die reeds eerder op andere zenders te zien waren: Gevoel Voor Tumor, The Witness For The Prosecution en Greyzone.

    Wie in Nederland woont én een abonnement heeft op Videoland, kan alvast uitkijken naar A Discovery Of Witches, de tv-serie die gebaseerd is op de boekenreeks van Deborah Harkness. Het verhaal gaat over een historica die samen met een vampier het geheim achter een behekst manuscript tracht te ontrafelen.

    Afronden doen we met de Fins-Belgische coproductie Bullets. Undercover agente Mari Saari infiltreert in de intieme kringen van Madina Taburova, een ronselaar voor zelfmoordterroristen die naar Finland is afgereisd voor haar laatste missie. De enige manier om een zelfmoordaanslag te verijdelen is dat Mari vrienden wordt met de gevaarlijke Madina. Mari ontdekt echter dat er in plaats van een aanslag een politieke moord wordt beraamd… Dahlia Pessemiers (De Ridder), Tibo Vandenborre (Cordon), Koen De Bouw (Professor T.) en Lukas De Wolf (De Dag) zorgen voor de Belgische inbreng.
    ______________________________________________________________________________________________________

    UPDATE


    Morgen 7 december, start het dertiende seizoen van Flikken Maastricht. Tijdens dit seizoen zien we hoe Eva en Wolfs afrekenen met de problemen die Bols heeft veroorzaakt. Wordt Eva ooit nog de oude en hoe gaat Wolfs, die Eva ten huwelijk wou vragen, hiermee om?

    Verder zijn de data bekend van de drie Britse series die eerder werden aangekondigd. The ABC Murders gaat in première op 26 december. De overige twee afleveringen zijn te zien op 27 en 28.  december. De zesdelige miniserie Les Misérables begint op 30 december. Het vijfde seizoen van Luther gaat dan weer van start op 1 januari 2019.

    _________________________________________________________________________________________________

    Buiten Over Water (zie ook Vanaf 16/12 op Eén: Over Water) en My Brilliant Friend (zie ook L’Amica Geniale: de sterkte van innige vriendschap) heeft december niet veel topseries te bieden. Wel veel interessante series, maar niet veel die erboven uitsteken.

    Netflix biedt het grootste aanbod. Een veelkleurige mix afkomstig uit Duitsland (Perfume, Dogs Of Berlin), Australië (Pine Gap, Tidelands), Canada (Bad Blood), Frankrijk (Plan Coeur) en Amerika (Happy!, Fuller House, The Innocent Man, Murder Mountain, The Ranch, Travelers en You). Kwalitatief springen Dogs Of Berlin, The Innocent Man, Murder Mountain en You erboven uit.

    De fans van Nordic Noir kunnen deze maand hun hartje ophalen met het tweede seizoen van Springfloden en de nieuwe serie State Of Happiness. Het uitstekende Trapped wordt in afwachting van seizoen twee herhaald (sedert vorige maand ook te volgen op NPO). Liefhebbers van uitstekende sciencefiction hebben wellicht al het tweede seizoen van Counterpart in hun agenda genoteerd. In deze serie komt een ambtenaar erachter dat er nog een parallelle wereld bestaat. De beste serie van de maand is Killing Eve dat nu voor het eerst met ondertitels te zien zal zijn.

    Tot slot nog een woordje uitleg over het eindejaarsaanbod van de BBC. Buiten de driedelige miniserie The Long Song over de laatste dagen van de slavernij in het 19de eeuwse Jamaïca, zijn er nog geen data bekend voor het vijfde seizoen van Luther (dat belooft hard te worden…), de nieuwe Hercule Poirot-verfilming The ABC Murders (met John Malkovich in de rol van de Belgische speurder) en Les Misérables, de nieuwe verfilming van de klassieker van Victor Hugo. Buiten het feit dat ze deel uitmaken van het eindejaarsaanbod is het nog niet bekend of deze series van start gaan in december.

    Een voorlopig overzicht van het aanbod in december

    1 december Undercover NPO2
    3 december The Exorcist s2 FOX
    6 december Happy! s1 Netflix
    6 december Six s2 FOX
    7 december Bad Blood Netflix
    7 december Dogs Of Berlin Netflix
    7 december Pine Gap Netflix
    7 december Plan Coeur Netflix
    7 december The Ranch: Part 6  Netflix
    9 december Killing Eve NPO3
    14 december Witness For The Prosecution Eén
    14 december Fuller House s4 Netflix
    14 december The Innocent Man Netflix
    14 december Tidelands Netflix
    14 december Travelers s3 Netflix
    15 december Greyzone Canvas
    16 december State Of Happiness Telenet
    16 december Gevoel Voor Tumor NPO3
    16 december Bates Motel s5 Q2
    16 december Over Water Eén
    17 december Kerst Met De Kuijpers Videoland
    18 december Empire s4 FOX
    18 december The Long Song BBC One
    21 december Perfume Netflix
    21 december A Discovery Of Witches Videoland
    24 december Trapped s1 Telenet
    24 december Bullets  Telenet
    24 december Ice s2 Telenet
    25 december This Is Us Vitaya
    25 december My Brilliant Friend Canvas
    25 december Counterpart s2 Telenet
    25 december Call the Midwife Christmas Special BBC First
    26 december  The ABC Murders BBC One
    26 december You Netflix
    28 december Murder Mountain Netflix
    28 december The Little Drummer Girl NPO2
    29 december Sprinfloden s2 NPO3
    30 december  Les Misérables BBC One




  • Naar het overzicht van nieuwsitems