1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in januari: The Makanai

  Verwacht in januari: The Makanai

  Datum: 13/12/2022


  Voor cinefielen, hobbykoks en liefhebbers van topseries tout court, wordt het in januari smullen want dan verschijnt op Netflix The Makanai: Cooking For The Maiko House, een negendelige serie die georchestreerd wordt door de vermaarde Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda die tekende voor o.a. Nobody Knows, Like Father Like Son en Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Zijn nieuwste bioscoopfilm Broker scoorde op het afgelopen Festival van Cannes de prijs voor ‘beste acteur’ en de prijs van de Oecumenische Jury. Kore-eda fungeert bij deze serie als showrunner en producent. Hij zal ook een aantal afleveringen schrijven en regisseren.

  Het verhaal speelt zich af in Kyoto. We volgen twee jonge meisje die proberen het waar te maken als maiko’s (beginnende geisha’s). Maar wanneer een van hen totaal ongeschikt lijkt voor het maiko-werk, begint zij te koken voor de inwoners. Een job waarin ze excelleert en waarin ze uitgroeit tot een echte artieste.

  De hoofdrollen worden gespeeld door Nana Mori en Natsuki Deguchi. De serie is gebaseerd op het Manga-verhaal ‘Maiko-san chi no makanai-san. Met een verkoop van 2,7 miljoen exemplaren, een heuse bestseller.

  De serie zal vanaf 12 januari te zien zijn op Netflix.  Kijk hier naar de trailer


 • Naar het overzicht van nieuwsitems