1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in juni (UPDATE 2)

  Verwacht in juni (UPDATE 2)

  Datum: 15/06/2022


  Vanaf vanavond kunnen de fans van Normal People kijken naar de start van Conversations With Friends, de verfilming van het gelijknamige boek van de schrijfster van 'Normal People' door het team dat verantwoordelijk was voor… Normal People. De serie volgt de belevenissen van de jonge studente Frances die zich een weg baant doorheen de wereld van relaties terwijl ze geconfronteerd wordt met haar eigen problemen en zwakheden. Samen met haar vriendin en collega Bobbi, bouwt Frances een onverwachte en vreemde relatie op met het koppel Melissa en Nick. De cast van deze veelbelovende serie bestaat uit onder meer debutante Alison Oliver, Joe Alwyn (Billy Lynn's Long Halftime Walk, The Favourite), Sasha Lane (American Honey, Utopia) en Jemima Kirke (Sex Education, Girls).

  Maya Rudolph die we kennen van Bridesmaids speelt de hoofdrol in de komedie Loot. Het verhaal gaat over een vrouw die na twintig jaar scheidt van haar man. Ze blijft achter met de ronde som van $87 miljoen. Met dat geld wil ze haar liefdadigheidsinstelling nieuw leven inblazen en zichzelf en de echte wereld ontdekken.  

  Ook nieuw, maar reeds eerder te zien op VRT.nu, is de Britse komedieserie State Of The Union. De serie volgt het koppel Louise (Rosamund Pike uit A Private War) en Tom (Chris O'Dowd uit Get Shorty), die hun relatie proberen te redden door in therapie te gaan. State Of The Union bestaat uit tien korte afleveringen met elk een speelduur van tien minuten

  _________________________________________________________________________________________________________

  We starten met Sherwood, een serie die deze maand te zien is op BBC One en met onderschriften op BBC First. Sherwood is een schokkend relevante thriller over een groeiend gebrek aan vertrouwen in politie en overheid – en de manier waarop lang begraven politieke spanningen weer aan de oppervlakte kunnen komen met verwoestende gevolgen. Bekende namen in de rolverdeling zijn David Morrisey (Basic Instinct 2, Britannia, The Walking Dead) en Lesley Manville (The Crown, The Phantom Tread)

  De waargebeurde misdaadserie The Pembrokeshire Murders gaat in juni van start op Eén. De serie was reeds eerder te bekijken op NPO2. Het drama volgt DS Steve Wilkins en z’n team. Zij onderzoeken een oude zaak die blijkbaar gelinkt is aan een andere zaak.

  Een andere Britse misdaadserie die beslist de moeite waard is, is A Confession. Martin Freeman (The Office, The Responder, Fargo) speelt in deze miniserie rechercheur Steve Fulcher, een man die zijn carrière op het spel zet om een vermissingszaak op lossen.

  Ana All In is dan weer een klassiek Spaans rechtbankdrama dat een grimmig beeld schetst van de gokwereld, die is doordrenkt van corruptie en verslaving. De serie is gebaseerd op het boek Ana van Roberto Santiago. 

  My Brilliant Friend s3 is deze maand niet alleen te bekijken op NPO2, maar ook op MyLum. In het derde seizoen van My Brilliant Friend zien we hoe de inmiddels jonge vrouwen hun leven proberen op te bouwen in Napels. Lila probeert zich staande te houden als een alleenstaande moeder, terwijl ze fabriekswerk doet onder zware omstandigheden. Een prachtige serie die je onder geen beding mag missen. Elena heeft net een succesvolle roman uitgebracht en probeert haar stem te vinden als jonge schrijfster. 

  Ook nieuw is het IJslandse drama Fractures over de pas gescheiden Kristin die als dokter aan de slag gaat in een klein IJslands vissersdorpje. Ze wordt niet alleen geconfronteerd met haar nieuwe collega’s, maar ook met een oude vlam…

  Tot slot is er ook nog het tweede seizoen van de Finse serie Arctic Circle. Politieagente Nina Kautsalo laat zich na de dramatische gebeurtenissen uit het eerste seizoen overplaatsen naar het rustigere Rovaniemi. De moord op een ex-prostituee maakt al snel een einde aan de rust. Nina sluit zich aan bij een Fins-Russische politie-eenheid om de dader te vatten.
  _________________________________________________________________________________________________________

  Juni kondigt zich aan als een maand met heel wat toppers: nieuwkomers en vervolgseizoenen van topseries. Laten we starten met de nieuwkomers. Van het Britse Everything I Know About Love, gebaseerd op de gelijknamige bestseller, wordt heel wat verwacht. In de serie volgen we twee hartsvriendinnen en hun ervaringen met slechte dates, vernederingen en liefdesverdriet. Ook nieuw is Irma Vep over een Amerikaanse actrice die meespeelt in de remake van een Franse horrorfilm. De nieuwe Disney-serie Ms. Marvel gaat over een Islamitisch meisje met superkrachten. Adil El Arbi en Bilal Falah regisseerden twee afleveringen. Een Goed Jaar is een nieuwe Vlaamse serie die al in Nederland te zien was. Een oplichtersverhaal dat helemaal uit de hand loopt met Jurgen Delnaet en Boris Van Severen in de hoofdrollen. Een Goed Jaar is tevens het laatste optreden van Johny Voners. De Spaanse serie Intimidad zou weleens voor de verrassing kunnen zorgen. De nieuwe serie van de bedenker van Hache gaat over een politica wiens imago en carrière teniet worden gedaan wanneer als een privé opgenomen seksvideo naar de pers wordt gelekt. Een van de hoofdrollen is voor Itziar Ituño die we kennen als Lisbon uit La Casa De Papel. Tot slot is er ook nog de comeback van Rowan Atkinson die in Man VS. Bee een ware oorlog voert met een bij.

  Wat de vervolgseizoenen betreft springt uiteraard het vierde seizoen van Borgen eruit. De erg succesvolle serie krijgt dan toch een langverwacht vervolg. Birgitte Nyborg is nu Minister van Buitenlandse Zaken en wordt geconfronteerd met serieuze problemen wanneer er olie ontdekt wordt in Groenland. Ook deze maand: het derde seizoen van The Boys waarin de bende van Butch de strijd aanbindt met de eerste Superhero: Soldier Boy. Twee series waar wij met veel plezier naar uitkijken zijn het tweede seizoen van The Outlaws en het tweede seizoen van Love & Anarchy. Waar wij minder wild van zijn, maar veel fans wellicht wel, is Westworld. Deze serie begint deze maand aan z’n vierde seizoen. Tot slot ronden we af met Only Murders In The Building dat een nieuw moordmysterie opdient en Atlanta, de komische serie van Donald Glover die zich ditmaal grotendeels afspeelt in Amsterdam. Een voor wie Peaky Blinders, My Brilliant Friend en Sharp Objects nog niet gezien heeft, niet twijfelen, zeker kijken!!!


  Het overzicht van juni


  1-06-22           Sharp Objects                                  Canvas
  1-06-22           Paraiso                                              Streamz/Telenet
  1-06-22           De Kasteelmoord                              Streamz/Telenet
  2-06-22           Borgen – Power & Glory (Deens)                 Netflix
  2-06-22           Ten Minste Houdbaar Tot                 NPO1
  3-06-22           The Boys s3                                       Amazon Prime Video
  3-06-22           Deceit                                                Eén
  3-06-22           Silent Witness s25                            BBC First
  3-06-22           Mr. Good: Cop Or Crook? (doc) (Noors)       Netflix
  3-06-22           Surviving Summer                             Netflix
  3-06-22           Kus Uçusu (As The Crow Flies) (Turks) Netflix
  3-06-22       Ana All In MyLum
  3-06-22           Arctic Circle s2 MyLum
  4-06-22           Trigger Point                                     NPO2
  5-06-22           The Outlaws s2                                 BBC One
  6-06-22           The Outlaws s1                                 BBC First
  7-06-22           Everything I Know About Love          BBC One
  7-06-22           Irma Vep                                           Streamz/Telenet
  8-06-22           Ms. Marvel                                        Disney+
  8-06-22           Baby Fever (Deens)                                      Netflix
  8-06-22           Keep Sweet Pray And Obey (doc)     Netflix
  8-06-22           Een Goed Jaar                                        Streamz/Telenet
  10-06-22         For All Mankind s3                            Apple TV+
  10-06-22         Intimidad (Spaans)                                  Netflix
  10-06-22         Peaky Blinders s6                              Netflix
  10-06-22         First Kill                                             Netflix
  10-06-22         Fairfax s2                                          Amazon Prime Video
  13-06-22       The Sherwood Murders BBC One
  15-06-22       Conversations With Friends BBC One
  15-06-22         Gods Favorite Idiot                           Netflix
  15-06-22         Love, Victor s3                                   Disney+
  15-06-22         Maldivas (Braziliaans)                            Netflix
  15-06-22         De Hiphopmoord                               Streamz/Telenet
  16-06-22         Love & Anarchy s2 (Zweeds)                        Netflix
  17-06-22       The Pembrokeshire Murders Een
  17-06-22         My Brilliant Friend s3 (Italiaans)    NPO2
  17-06-22         My Brilliant Friend s3 (Italiaans)    MyLum
  17-06-22         The Lake                                            Amazon Prime Video
  17-06-22         The Summer I Turned Pretty            Amazon Prime Video
  17-06-22         She s2 (Indisch)                                            Netflix
  17-06-22         You Don’t Know Me                          Netflix
  17-06-22         The War Next-Door s2 (Mexicaans)             Netflix
  17-06-22         The Disappearance Of Maura Murray          Streamz/Telenet
  18-06-22         The Sommerdahl Murders s3 (Deens)          NPO3
  18-06-22        A Confession Canvas
  19-06-22        Sherwood BBC First
  22-06-22         The Umbrella Academy s3               Netflix
  22-06-22         The Hidden Lives Of Pets (doc)                    Netflix
  22-06-22         D5R s11                                            Streamz/Telenet
  23-06-22         Krolowa (Queen) (Pools)          Netflix
  23-06-22         Sanditon s2                                       BBC First
  24-06-22         Signora Volpe                                    BBC First
  24-06-22       Loot Apple TV+
  24-06-22         Fractures MyLum
  24-06-22         Man VS Bee                                      Netflix
  24-06-22         Money Heist: Korea (Zuid-Koreaans)          Netflix
  24-06-22         Chloe                                                 Amazon Prime Video
  25-06-22         McDonald & Dodge s2 NPO2
  27-06-22         Westworld s4                                    Streamz/Telenet
  29-06-22       State Of The Union Canvas
  29-06-22         Only Murders In The Building s2      Disney+
  29-06-22         Atlanta s3                                          Disney+
  29-06-22         The Upshaws s2                                Netflix
  29-06-22         Pirate Gold Of Adak Island (doc)                  Netflix


 • Naar het overzicht van nieuwsitems