1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in maart (UPDATE 2)

  Verwacht in maart (UPDATE 2)

  Datum: 15/03/2020


  UPDATE 2

  White House Farm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een nacht in augustus 1985 toen vijf mensen van dezelfde familie werden vermoord op een boerderij in Essex. De serie focust zich ook nog op het politieonderzoek en de rechtszaak die volgen. Stephan Graham (Line Of Duty, The Irishman, Boardwalk Empire) vertolkt de rol van agent Thomas 'Taff' Jones.

  In de zevendelige Amerikaanse serie The Loudest Voice zie we Russell Crowe als Roger Ailes, de oprichter van de rechtse nieuwszender Fox News. Ailes bouwde het nieuwskanaal uit tot een van de meest invloedrijke medianetwerken van Amerika. Bovendien was hij een van de vertrouwensmannen van Trump tijdens diens verkiezingscampagne in 2015. Na beschuldigingen over ongewenste seksuele intimiteiten moest hij ontslag nemen in 2016. Een serie die bijzonder actueel is en die beslist de moeite loont om te bekijken.

  Wie van moderne romantiek houdt moet kijken naar Trigonometry, een moderne ‘screwball tragedie’ over een koppel dat er uit noodzaak een huurder bijneemt. Maar Ray, een voormalige eersteklas synchroon zwemster, brengt het leven van Gemma en Kieran danig in de war. Een serie over het opgeven van dromen en het vinden van nieuwe.

  The Nest is een nieuwe Britse thriller met Martin Compston (Line Of Duty) en Sophie Rundle (Peaky Blinders, Gentleman Jack) in de hoofdrollen. Zij vormen een koppel dat al jaren zeer gelukkig getrouwd is, maar nog steeds kinderloos. Wanneer ze de 18-jarige Kaya ontmoeten, kan die voor een ommekeer zorgen, maar is zij wel te vertrouwen?

  Voor de fans van Nederlandse series is er tenslotte ook nog het tweede seizoen van Soof, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 2013. In het tweede seizoen proberen Soof en Kasper elkaar los te laten zoals exen horen te doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Alles lijkt zijn gangetje te gaan tot er een bijzondere man op de stoep staat, waar niemand om heen kan.
  _________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE

  Vanaf 22 maart kunnen we op Eén kijken naar de nieuwe fictiereeks GR5 over vier vrienden die besluiten het Grote Routepad n°5 af te wandelen als eerbetoon en herinnering aan hun gezamenlijke vriendin Lisa. Die verdween vijf jaar geleden spoorloos toen ze op haar eentje dezelfde wandelroute volgde, 2000 kilometer lang van de Noordzee tot in Nice. Wat is er met haar gebeurd? Had ze een ongeluk? Stapte ze uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? Het is nooit uitgeklaard. Michiel, Zoë, Ylena en Asim hopen onderweg langs de GR5 meer duidelijkheid te krijgen.

  In The English Game zien we hoe voetbal is ontstaan. Wat aanvankelijk een spel waarin het klassenverschil duidelijk domineerde, groeide uit tot de populairste sport ter wereld. De serie die zich afspeelt in de 19de eeuw, werd bedacht en geschreven door niemand minder dan Julian Fellowes, de man achter Downton Abbey,
  ______________________________________________________________________________________________________

  Maart kondigt zich aan als een maand met weinig uitschieters. De twee beste series – op papier – zijn te zien vanaf half maart: The Plot Against America en het derde seizoen van Westworld.
  De miniserie van David Simon, gebaseerd op het boek van Philip Roth, vertelt ons het verhaal van een joods gezin uit de arbeidersklasse in Newark, tijdens de opkomst van luchtvaartheld en isolationist Charles Lindbergh die uiteindelijk verkozen wordt tot President en de initiatie van antisemitische politiek en wetten in het Amerika van toen. In het derde seizoen van Westworld, neemt het verhaal een heel andere wending. Niet alleen is er geen Wild West themapark meer, maar krijgen we ook een lineair verteld verhaal waarin de personages geconfronteerd worden met hun scheppers. Nieuwkomers tijdens dit seizoen zijn o.a. Aaron Paul (Breaking Bad, El Camino), Lena Waithe (Master Of None) en Vincent Cassel (Black Swan, La Haine, Les Rivières Pourpres). Een andere serie die ook de moeite waard is om te bekijken, na weliswaar een tegenvallend tweede seizoen, is Ozark, de misdaadserie waarin Jason Bateman en echtgenote Laura Linney zich in vieze papieren hebben gewerkt door de strijd aan te gaan met een gevaarlijk drugskartel.

  Verder is er ook de start van de Zweedse serie Kalifat, een serie die geschreven werd door de scenarist van het uitstekende Before We Die. In deze serie krijgt agent Fatima het bericht dat er een aanslag zal gepleegd worden in Zweden. Fatima wordt gespeeld door Aliette Opheim die we kennen van Thicker Than Water en het derde seizoen van Fortitude. Voor wie de tienerserie Elite volgt, is er goed nieuws: het derde seizoen is vanaf 13 maart te zien op Netflix.

  Andere series die het vermelden waard zijn: zijn Noughts + Crosses, Unorthodox en Self Made. In Noughts + Crosses maken we kennis met een dystopisch Engeland uit de 21ste eeuw. De ‘Crosses’ (donkergekleurde mensen) hebben de macht over de ‘Noughts’ (de blanken) en willen dat zo houden. Te midden van deze ‘omgekeerde’ wereld groeit er een liefdesrelatie tussen een ‘nought’ (vertolkt door Jack Rowen uit Peaky Blinders en Born To Kill) en een ‘cross’ Sephy Hadley, de dochter van een welstellende politicus.

  Een serie die ook het ontdekken waard is, is Unorthodox, een miniserie van de schrijfster van Deutschland 83, 86 en 89 over een extreem Orthodoxe Joodse vrouw die haar uitgestippeld huwelijk en religieuze omgeving ontvlucht om ergens anders een nieuw leven te beginnen. De serie beleeft zijn wereldpremière tijdens Séries Mania. Self Made vertelt het inspirerende verhaal ban de Amerikaans-Afrikaanse onderneemster Madam C.J. Walker (vertolkt door Oscarwinnares Octavia Spencer) die met haar haarproducten een imperium creëerde dat van haar de eerste Amerikaanse selfmade miljonair maakte.

  Tot slot willen we ook nog vermelden dat er heel wat Britse misdaad te zien is deze maand. Zo zijn er het tweede seizoen van Safe House, de start van The Mallorca Files, het vijfde seizoen van Suspects, het derde van Shakespeare And Hathaway, het eerste van McDonald & Dobbs en het derde van No Offence.

  1 maart 2020 Nieuw Zeer NPO3
  2 maart 2020 Bellevue Telenet
  3 maart 2020 Anne+ s2 NPO3
  3 maart 2020 Meisje Van Plezier s1 Telenet
  3 maart 2020 Safe House s2 Eén
  5 maart 2020 Noughts And Crosses BBC One
  6 maart 2020 The Protector s3 Netflix
  6 maart 2020 Amazing Stories Apple TV+
  8 maart 2020 The Inner Circle NPO2
  8 maart 2020 Influencers Telenet
  9 maart 2020 The Mallorca Files s1 BBC First
  10 maart 2020 Suspects s5 Eén
  10 maart 2020 Shakespeare And Hathaway s3 BBC First
  11 maart 2020 On My Block s3 Netflix
  13 maart 2020 Kingdom s2 Netflix
  13 maart 2020 Elite s3 Netflix
  13 maart 2020 Bloodride (Blodtur) Netflix
  13 maart 2020 Keizersvrouwen Netflix
  13 maart 2020 McDonald & Dodds Eén
  15 maart 2020 Trigonometry BBC Two
  16 maart 2020 Westworld s3 Telenet
  17 maart 2020 The Plot Against America Telenet
  18 maart 2020 Caliphate Netflix
  18 maart 2020 The Loudest Voice Canvas
  19 maart 2020 Feel Good Netflix
  20 maart 2020 No Offence s3 NPO2
  20 maart 2020 Self Made Netflix
  20 maart 2020   Dare Me Netflix
  20 maart 2020 The Letter For The King Netflix
  20 maart 2020 The English Game Netflix
  21 maart 2020 Agent Hamilton NPO3
  22 maart 2020 GR5 Eén
  22 maart 2020 The Nest BBC One
  23 maart 2020 Soof s2 Vijf
  24 maart 2020 Our Girl s4 BBC One
  25 maart 2020 Signs (Pools) Netflix
  26 maart 2020 Unorthodox Netflix
  26 maart 2020 #hetisingewikkeld s2 VIER
  27 maart 2020 Bauhaus Lumièreseries
  27 maart 2020 Ozark s3 Netflix
  28 maart 2020 White House Farm Canvas
  30 maart 2020 London Kills s2 BBC One

 • Naar het overzicht van nieuwsitems