1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in november (UPDATE 2)

    Verwacht in november (UPDATE 2)

    Datum: 27/11/2018


    UPDATE 2
    Vanaf 23 november kun je op Netlfix kijken naar twee seizoenen van de Britse comedyserie Sick Note. Rupert Grint die we kennen als Ron Weasley uit de Harry Potter-films speelt Daniel Glass, een jongeman voor wie het allemaal een beetje tegenzit: een rotvervelende job en een net stukgelopen relatie. Bovendien stelt Dr. Ian Glennis (Nick Frost uit Hot Fuzz en Shaun Of The Dead) slokdarmkanker bij hem vast. Maar vreemd genoeg verandert het leven voor Daniel van zodra de diagnose bekend wordt: iedereen is vriendelijk en benadert hem op een andere manier. Dan ontdekt Glennis dat hij een foutje maakte. Samen met Daniel gaat hij extreem ver om hun geheim bewaard te houden. In de rolverdeling zien we ook nog Don Johnson en Lindsay Lohan.

    Verder is er ook nog de Poolse serie 1983. In deze duistere geschiedenisthriller ontdekken een naïeve rechtenstudent en een verbeten rechercheur een complot waaronder Polen jarenlang gebukt ging.

    Vanaf 26 november kunnen de fans van Franse series hun hartje ophalen met Les Rivières Pourpres. In het totaal zijn er acht afleveringen en vier afzonderlijke mysteries die niks met elkaar te maken hebben. In feite is de serie samengesteld uit vier afzonderlijke films van anderhalf uur. Moest je aflevering 1 gemist hebben is dat geen probleem, vanaf aflevering drie begint er een nieuw mysterie.
    ____________________________________________________________________________________________________

    UPDATE
    Soof: Een Nieuw Begin is terug. Het tweede seizoen van de serie is vanaf donderdag 29 november in exclusiviteit te zien bij de streamingservice Videoland. Soof en Kasper proberen elkaar los te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl Kasper zich ontfermt over de baby die hij heeft met Josine, krijgt Soof een aanbieding om een nieuw tv-kookprogramma te maken…

    De uitstekende IJslandse serie Trapped (2015) is vanaf eind november nu ook te zien op de Nederlandse zender NPO 3. Op diezelfde dag worden alle afleveringen van het eerste seizoen tevens beschikbaar gesteld op NPO Start.

    Nog meer nieuws uit Nederland. Eind november kunnen liefhebbers van detectives alvast LOIS noteren in hun agenda, een spannende, driedelige thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. De serie, met hoofdrollen voor Nora El Koussour, Kay Greidanus, Raymond Thiry, Bart Klever, Puck Pomelien Busser, Ramsey Nasr, Ian Bok en Anneke Sluiters, bestaat uit drie afleveringen van ongeveer negentig minuten.

    Verder zijn er ook nog twee interessante Britse series. Death And Nightingales, een driedelige serie met Jamie Dornan en Matthew Rhys, speelt zich af over een periode van 24 uur. De 25-jarige Beth heeft beslist om haar eentonige leventje de rug toe te keren en te vluchten met de charmante Liam. De complexe relatie die ze heeft met haar stiefvader, de predikant Billy, wordt er zeker niet beter op.

    In Mrs. Wilson speelt actrice Ruth Wilson (The Affair, Luther) de rol van haar eigen grootmoeder Alison. Kort na de dood van haar echtgenoot Alec, ontdekt Alison een karrenvracht aan geheimen die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Het hele gebeuren wordt in gang gestoken wanneer een vrouw aanbelt die beweert de echtgenote te zijn van Alec.

    Ook de Vlaamse zenders hebben aan het eind van deze maand nog enkele series voor ons in petto. Zo is er het derde seizoen van How To Get Away With Murder en het tweede seizoen van de Canadese misdaadserie Cardinal. Nieuw is dan weer het eerste seizoen van de Britse Wallander, vertolkt door Kenneth Branagh, de acteur die Poirot speelde in de recente bioscoopfilm Murder On The Orient Express. Ook nieuw maar al een tijdje uit is Damien, de spin-off serie van The Omen. Het aanbod van de Vlaamse zenders ronden we af met de nieuwe VIJF-serie New Amsterdam over Dr. Max Goodwin, de nieuwe directeur van één van de grootste en oudste publieke ziekenhuizen van de Verenigde Staten: New Amsterdam Hospital. Naast dokter is hij zelf ook kankerpatiënt en dat maakt de zaken er niet gemakkelijker op ...

    Afronden doe we met de ophefmakende Italiaanse serie Baby over jonge meisjes die zich prostitueren om designerkleding en telefoons te kunnen kopen. De serie die al voor de nodige ophef zorgde nog voor ze gemaakt was, is gebaseerd op het Baby Squillo-schandaal dat plaatsvond in de Romeinse wijk Parioli.
    ______________________________________________________________________________________________________

    Buiten het nieuwe seizoen van Narcos en het allerlaatste seizoen van House Of Cards heeft november op het eerste zicht kwalitatief niet zoveel te bieden. Opnieuw zijn er heel wat herhalingen (de meeste nu met ondertitels) en een paar series die niet erg bekend zijn.

    Laat ons beginnen met de nieuwkomers die wellicht wél de moeite lonen. Karppi (Deadwind) is een Finse serie die perfect aansluit bij het Nordic Noir-genre. Het hoofdpersonage is een detective van in de dertig die rouwt om haar overleden echtgenoot. Een andere serie die ook prima te plaatsen is binnen dit genre is Kriger (Warrior) over een motorbende, een politie-inspecteur en een oorlogsveteraan. In het komische genre is het uitkijken naar The Kominsky Method over een bejaarde acteur die nu aan de bak komt als een acteercoach. Alan Arkin en Michael Douglas zijn de attractieve hoofdacteurs. Als grote fan van Julia Davies (Nighty Night, Camping) kijken wij ook uit naar die andere komedie, Sally4Ever, over een vrouw die na een saaie relatie van tien jaar er plots van onder muist met een verleidelijke, charismatische actrice/zangeres/muzikant/poëet/schrijfster. Verder is er ook nog The Truth About The Harry Quebert Affair, de serie van regisseur Jean-Jaques Annaud naar de bestseller van Joël Dicker. Patrick Dempsey maakt in deze serie zijn tv-rentree als de bekende schrijver Harry Quebert.

    Binnen het november-aanbod zijn er ook nieuwe vervolgseizoenen van Dix Pour Cent, Zie Mij Graag, Room 104, Midsomer Murders, The Last Kingdom Frontier, Greenleaf en Tales From The Tour Bus. En voor wie ze graag met ondertitels heeft of ze alsnog heeft gemist is er de start van The Cry, London Spy, Press, Girlfriends en Unforgotten (s2). Voor het aanbod tijdens de tweede helft van november is het nog even wachten.


    Een (erg voorlopig) overzicht:

    1 november The Rookie s1 Telenet
    1 november Zie Mij Graag s2 Eén
    2 november House Of Cards s6 Netflix
    3 november Mike Judge Presents: Tales From The Tour Bus s2 Telenet
    3 november Unforgotten s2 NPO2
    8 november    Damien           Q2
    9 november Maigret s2 Eén
    10 november Room 104 s2 Telenet
    10 november Midsomer Murders s18 NPO1
    12 november London Spy Q2
    12 november Press BBC First
    13 november Sally4Ever s1 Telenet
    13 november Karppi (Deadwind) Canvas
    13 november Kriger (Warrior) Netflix
    14 november Dix Pour Cent s3 France 2
    14 november Girlfriends BBC First
    15 november The Cry BBC First
    16 november Narcos: Mexico s4 Netflix
    16 november The Kominsky Method Netflix
    19 november The Truth about the Harry Quebert Affair s1 Telenet
    19 november Mary Kills People Telenet
    19 november The Last Kingdom s3 Netflix
    21 november New Amsterdam VIJF
    22 november Greenleaf s3 Netflix
    23 november Frontier s3 Netflix
    23 november Wallander (GB) s1 Eén
    23 november Sick Note Netflix
    24 november Trapped NPO3
    24 november Cardinal s2 Canvas
    26 november Les Rivières Pourpres France 2
    26 november Ice s1 Telenet
    26 november How To Get Away With Murder s3 Eén
    27 november Midsomer Murders s19 BBC First
    27 november Mrs. Wilson BBC One
    28 november Death And The Nightingales BBCTwo
    28 november LOIS NPO1
    29 november Soof: Een Nieuw Begin s2 Videoland
    30 november Baby Netflix
    30 november 1983 Netflix

  • Naar het overzicht van nieuwsitems