1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in november (UPDATE 2)

  Verwacht in november (UPDATE 2)

  Datum: 18/11/2019


  UPDATE 2

  Fans van het betere misdaadwerk moeten zeker het derde seizoen van Cardinal in hun agenda noteren want het is tot nu toe het beste seizoen van allemaal. In dit verhaal dat gebaseerd is op de boeken van Giles Blunt, worden Cardinal en zijn partner Delorme geconfronteerd met een bloederige moord. Er is echter één groot probleem: nergens is er een lichaam te bespeuren. Bovendien begint Cardinal te twijfelen of zijn vrouw Catherine effectief zelfmoord pleegde.

  UPDATE

  Een serie waar wij naar uitkijken is Gold Digger. Een miniserie over de rijke Julia Day (de betoverend mooie Julia Ormond) die verliefd wordt op Benjamin, een jongeman die 26 jaar jonger is dan zij. Haar familie begint zich echter vragen te stellen over deze aparte relatie: heeft Julia eindelijk het geluk gevonden dat ze altijd verdiende of is Benjamin niets minder dan een sluwe vos die alleen maar uit is op Julia’s geld?

  De driedelige miniserie The War Of The Worlds krijgt zijn BBC-première op 17 november. De serie die gebaseerd is op de klassieker van H.G. Wells, speelt zich af begin jaren 1900 en heeft niets te maken met de achtdelige serie van Fox die momenteel bij ons te zien is op Telenet. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Eleanor Tomlinson (Poldark), Rafe Spall (Jurassic World: Fallen Kingdom), Robert Carlyle (Once Upon A Time) en Rupert Graves (Sherlock).

  Een dag later start de nieuwe driedelige miniserie Vienna Blood, een Engelstalige serie die zich afspeelt in Wenen, anno 1900. De serie werd geschreven door Steve Thompson (Sherlock, Deep State, Jericho) en is gebaseerd op de goed verkopende Liebermann-boeken van Frank Tallis.
  Max Liebermann is een briljante Engelse dokter die les loopt bij de fameuze psychoanalist Sigmund Freud. Wanneer Max in contact komt met de Oostenrijkse detective Oskar Rheinhardt besluit hij hem te helpen met een moeilijke zaak. In de hoofdrollen zien we Matthew Beard (Johnny English Strikes Again, The Imitation Game) en Jürgen Maurer (M - Eine Stadt Sucht Einen Mörder, Parfum).
  _______________________________________________________________________________________________________

  Nu de nieuwe streamingsites verkrijgbaar zijn in België (AppleTV+) of reeds goed ingeburgerd (Amazon Prime Video) lijkt het ons evident dat we voortaan ook hun titels in ons overzicht opnemen. Voor Nederland komt daar ook nog eens Disney+ bij (België moet wachten tot eind 2019). Uiteraard nemen wij in ons overzicht alleen de ‘betere’ en nieuwe series op.

  De series die er deze maand uitspringen en die wij alvast in onze agenda ‘als niet te missen’ hebben genoteerd zijn: De Twaalf, The Devil Next Door, The End Of The F***king World, His Dark Materials en The Crown. Verder is er natuurlijk ook nog The Mandalorian, maar die kunnen wij helaas niet bekijken.

  Waar erg veel van verwacht wordt is van De Twaalf, een rechtbankthriller waarin de twaalf leden van een jury centraal staan. Zij moeten zich uitspreken over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van twee moorden. De serie kreeg op het afgelopen festival CannesSeries, de prijs voor 'beste scenarop'. 
  Ook in de documentaire The Devil Next Door speelt een jury een belangrijke rol. Een opa uit Cleveland wordt door een aantal Holocaust-overlevers voor de rechtbank gesleurd. Zij zien in hem de ‘beul van Sobibor’, ‘Ivan de verschrikkelijke’. The End Of The F***king World was een van de grote verrassingen van het afgelopen tv-jaar. Twee adolescenten waar duidelijk een hoek van af is, vinden het geluk bij elkaar en trekken de wijde wereld in. Het tweede seizoen brengt hopelijk een antwoord op de vraag: “Heeft James het overleefd en is hij nog steeds bij Alyssa?”.
  His Dark Materials is de tv-bewerking van bestseller trilogie van Philip Pullman. Naar tv-normen ziet de serie er verbluffend uit, dus dat wordt uitkijken! Tot slot is ook het derde seizoen van The Crown, een niet te missen evenement. In dit seizoen wordt Queen Elisabeth II vertolkt door Olivia Colman die de fakkel overneemt van Claire Foy, zien we Helena Bonham Carter als haar zus Margaret en Tobias Menzies (Game Of Thrones) als Prins Philip. Seizoen 3 gaat over onder andere de Ramp van Aberfan, de dekolonisatie van Afrika en Prinses Margaret's affaire met tuinman Roddy Llewellyn. Verder maken we ook kennis met Diana Spencer en Camilla Parker Bowles.

  Wie een abonnement heeft op Apple TV+ raden we For All Mankind ten stelligste aan. De serie laat ons zien wat er zou gebeurd zijn wanneer de strijd om de ruimte nooit gestopt was.

  Fans van Britse misdaad krijgen met Fearless, Guilt en Temple (de remake van de Scandinavische serie Valkyrien) waar voor hun geld. Van Scandinavische series gesproken, Wisting met Matrix-actrice Carrie-Ann Moss zou een van de betere zijn die dit jaar uitkwam.

  Afronden doen we met twee Nederlandse series: Keizersvrouwen, waaraan ook heel van Belgen meewerkten (o.a. Hilde Van Mieghem, Daphne Wellens en Barbara Sarafian). De serie gaat over liefde, familiebanden en geheimen en speelt zich af in de wereld van luxe escort en drugskartels. Dries Vos, die o.a. De Dag en Biker Boys regisseerde, blikte vier van de tien afleveringen in.
  Dit Zijn Wij is dan weer de Nederlandse remake van This Is Us, de Amerikaanse successerie.  1 november 2019 Dickinson AppleTV+
  1 november 2019 See AppleTV+
  1 november 2019 The Morning Show AppleTV+
  1 november 2019 For All Mankind AppleTV+
  1 november 2019 Tom Clancy’s Jack Ryan s2 Amazon Prime Video
  1 november 2019 London Kills Eén
  1 november 2019 Poldark s5 Eén
  1 november 2019 Hache Netflix
  1 november 2019 Wir Sind Die Welle Netflix
  1 november 2019 Atypical s3 Netflix
  1 november 2019 Queer Eye: We’re In Japan! Netflix
  1 november 2019 MotherFatherSon BBC First
  2 november 2019 Fearless NPO2
  2 november 2019 Temple BBC First
  3 november 2019 His Dark Materials BBC One
  3 november 2019 De Twaalf Eén
  3 november 2019 Unité 32 s2 La Une
  4 november 2019 Tell Me A Story s1 Telenet
  4 november 2019 The Devil Next Door Netflix
  4 november 2019 The Team s2 VTM
  5 november 2019 The End Of The F***king World s2 Netflix
  5 november 2019 The Last Ship s3 Eén
  6 november 2019 Greenleaf Netflix
  6 november 2019 BH90210 VIJF
  6 november 2019 His Dark Materials Telenet
  7 november 2019 War Of The Worlds Telenet
  7 november 2019 Bellevue Telenet
  10 november 2019 Keizersvrouwen NPO3
  12 november 2019 De 12 Van Schouwendam Videoland
  12 november 2019 The Mandalorian Disney+
  12 november 2019 Gold Digger BBC One
  13 november 2019 Guilt BBC First
  14 november 2019 Dit Zijn Wij NPO1
  15 november 2019 The Man In The High Castle s4 Amazon Prime Video
  17 november 2019 The Crown s3 Netflix
  17 november 2019 The War Of The Worlds BBC One
  18 november 2019 Vienna Blood BBC Two
  21 november 2019 Mortel Netflix
  21 november 2019 The Rookie s2 Telenet
  22 november 2019 Alta Mar s2 Netflix
  23 november 2019 Wisting NPO3
  23 november 2019 Cardinal s3      Canvas

 • Naar het overzicht van nieuwsitems