1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in oktober: La Révolution

  Verwacht in oktober: La Révolution

  Datum: 15/07/2020


  De Bestorming van de Bastille in Parijs, op 14 juli 1789, wordt vaak gezien als het symbolische begin van de Franse Revolutie. Hoewel er ten tijde van de bestorming maar zeven gevangenen aanwezig waren in de Bastille Saint-Antoine, een middeleeuws fort dat als gevangenis werd gebruikt, werd de verovering ervan een symbool voor de Revolutie aangezien de celtoewijzing geschiedde op basis van de stand van de gevangene. Maar wat als deze historische feiten helemaal niet waar zijn en met ons meer dan tweehonderd jaar heeft voorgelogen?

  De Netflix-serie die nog geen titel heeft, speelt zich af in 1787. Bij zijn onderzoek naar een reeks mysterieuze moorden, ontdekt Joseph Guillotin, de toekomstige uitvinder van de guillotine, een nieuw virus: het blauwe bloed. De ziekte verspreidt zich vooral onder de aristocratie die aangezet wordt om de gewone burger te vermoorden. Het begin van een heuse revolutie. Volgens de makers het échte verhaal van de Franse Revolutie…

  In de rolverdeling vinden we geen grote namen. Amir El-Kacem (Prof T., Hippocrate) speelt Guillotin, Lionel Erdogan (Marseille, Engrenages) kruipt in de rol van zijn broer en Marilou Aussilloux (De Gaulle) speelt de erfgename van een van de grootste aristocratische families in Frankrijk. Verder zien we ook nog Isabel Gonzalez, Doudou Mastas, Laurent Lucas, Julien Frison, Dimitri Storoge, Amelia Lacquemant, Coline Beal en Gaïa Weiss.

  Kijk hier naar de intrigerende teaser • Naar het overzicht van nieuwsitems