1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in oktober (UPDATE 5)

    Verwacht in oktober (UPDATE 5)

    Datum: 27/10/2021


    UPDATE 5

    Eind oktober gaat op BBC One de serie Showtrial in première. Opvallend is dat de Brusselse Celine Buckens de hoofdrol speelt. Buckens werd vooral bekend door haar rol van Emilie in de film War Horse van Steven Spielberg. Zij was verder ook te zien in de Netflix-serie Free Rein en de serie Warrior.

    In Showtrial speelt ze de rol van Talitha Campbell, de vervreemde dochter van een rijke vastgoedmakelaar. Ze wordt beticht van meegewerkt te hebben aan de moord op collega-studente Hanna Ellis. Het proces dat volgt krijgt veel aandacht en brengt het hele gebeuren in het oog van de mediastorm. Talitha weigert de hulp van haar vader en wil dat Cleo Roberts haar verdedigt. Is Talitha het zwarte schaap of is ze een koelbloedige killer?
    Showtrial werd geproduceerd wordt door de producenten van Line Of Duty, Bodyguard en Save.
    _____________________________________________________________________________________________________

    UPDATE 4


    Vanaf vanavond kun je kijken naar de Australische komedie Bump over de streverige studente Olympia ‘Oly’ Chalmers-Davis die een ambitieus 10 jaren – plan heeft en zeer goed weet waar ze naar toe wil. Haar leven verandert onherroepelijk wanneer ze in doodsangst instort en ze verbijsterd ontdekt dat ze aan het bevallen is en dat de vader niet haar vriend is.

    Vanaf vrijdag kun je op Canvas en VRT.nu kijken naar het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Innocent. In deze anthologieserie draait het telkens om een persoon die terecht of onterecht heeft vastgezeten. In dit seizoen gaat het over lerares Sally Wright, een vrouw met een blanco strafregister die veroordeeld werd tot een minimum van 15 jaar wegens de moord op leerling Marty, die brutaal neergestoken werd met een gebroken fles. Maar plots wordt ze vervroegd vrijgelaten...

    Eind oktober verrast BBC ons met de gloednieuwe comedyserie The Outlaws, tevens het Britse debuut van steracteur Christopher Walken, de Amerikaanse rasacteur die we kennen van films als True Romance, Seven Psychopaths, The Deer Hunter en Pulp Fiction. In deze serie van Steven Merchant, samen met Ricky Gervais het brein achter The Office, Extra’s en Life’s Too Short, speelt Walken de rol van Frank, een niet-gereformeerde oplichter en rokkenjager en een van de zeven wet-overtreders die verplicht worden samen een werkstraf uit te voeren. Zeven mensen die elkaar totaal niet kennen en die in andere omstandigheden elkaar nooit zouden ontmoet hebben. Maar wanneer een van hen bedreigd wordt door het criminele milieu, verenigen ze zich als nooit tevoren.

    Voor voetbalfans is deze serie wellicht een must: Maradona: Blessed Dream, een serie over de carrière van Maradona, van in zijn jeugd tot z’n carrière in Napoli. Persoonlijk verwachten wij dat dit een ode is aan de op 25 november 2020 overleden voetballer, niets meer, niets minder.
    __________________________________________________________________________________________________________

    UPDATE 3

    Het vlaggenschip van Play4, Grond, geschreven door de mensen die meewerkten aan Bevergem, gaat eind oktober eindelijk in première.
    Weduwnaar Omar Boulasmoum (65) runt een repatriëringsbedrijf. Hij zorgt dan de begrafenispapieren in orde zijn en repatrieert Marokkanen naar hun land van herkomst. Juist voor hij vertrekt naar Mekka laat hij het bedrijf over aan zijn dochter Nadia en zijn zoon Ishmael – Smile voor de vrienden. Op die manier hoopt Omar dat zijn zoon, die niets te maken wil hebben met het bedrijf, terug op het rechte pad komt. Maar Omar is nog maar net vertrokken of de eerste problemen duiken al op. Broer en zus worden immers geconfronteerd met een familie die niet kan beslissen waar de overledene moet begraven worden: hier of in Marokko. Uiteindelijk komt Smiley met een oplossing: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora.

    Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerden elk twee afleveringen, Mathieu Mortelmans (Unité 42, Gent West en Vermist) nam de andere zes voor zijn rekening. De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Glad IJs), Tom Vermeir (Beau Séjour 2, De Twaalf), Reinhilde Decleir (Van Vlees En Bloed), Saïd Boumazoughe (GR5), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal, Undercover), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (Beau Séjour 2) en Wannes Cappelle (Bevergem).
    26-10-21

    Vanaf eind oktober kun je op Disney+ ook kijken naar het eerste en tweede seizoen van de grappige serie What We Do In The Shadows. De reeks volgt enkele vampiers die samen een appartement delen in New York. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Jemaine Clement (die ook instond voor de serie) en Taika Waititi (de bedenker van Reservation Dogs en JoJo Rabbit). Het derde seizoen loopt momenteel in de VS en een vierde seizoen staat ook al ingepland.

    Wie van een goede serie houdt mét ondertitels, moet zeker kijken naar het tweede seizoen van het schitterende Guilt.
    Hoofdpersonage Max McCall komt aan het begin van het tweede seizoen voorwaardelijk vrij. Zijn lot ligt in de onbetrouwbare handen van een undercoveragent. Zij garandeert hem vrijheid, maar wel tegen een hoge prijs: informatie doorspelen over zijn gevaarlijke vijand Roy Lynch. Maar kan Max haar wel écht vertrouwen?


    _________________________________________________________________________________________________________

    UPDATE 2


    Het aanbod in oktober lijkt onuitputtelijk. Elke dag komen er meldingen van series die in oktober zullen worden uitzonden. In deze tweede update maken we melding van niet minder dan 11 series die aan het aanbod werden toegevoegd.

    De belangrijkste series zijn zonder twijfel Reservation Dogs en Impeachment: American Crime Story. De eerste serie is een komedie van o.a. Taika Waititi die over vier inheemse tieners uit Oklahoma die opgroeien in een reservaat en die ervan dromen om naar Californië te gaan. De serie kreeg heel positieve reacties en werd ondertussen al verlengd met een tweede seizoen. De andere serie is het derde seizoen uit de serie American Crime Story, een serie die een duister moment uit de Amerikaanse geschiedenis belicht. Na het proces tegen OJ Simpson en de moord op Gianni Versace, wordt in het derde seizoen de affaire tussen Monica Lewinsky en President Bill Clinton uit de doeken gedaan.

    Verder is er eindelijk ook de lineaire uitzending van de Vlaamse serie De Bende Van Jan De Lichte, een serie die inmiddels al drie jaar oud is. Wie van Franse series met inhoud houdt, is er ook de prestigieuze serie Germinal over de staking van de mijnwerkers in het Noorden van Frankrijk in 1860.

    Op Canvas is er ook nog Interrogation, een fascinerende en experimentele ‘true crime’ reeks over de waar gebeurde zaak Fisher: in 1983 wordt de 17-jarige Eric Fisher tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn moeder Mary. Ruim 20 jaar later wordt de zaak opnieuw onderzocht omdat er twijfels zijn gerezen over de aanpak van detective David Russell destijds. Elke aflevering van de tiendelige reeks bestaat uit een ondervraging van een van de betrokkenen, zowel tijdens de originele recherche in de jaren ’80 als tijdens het heropende onderzoek in de jaren 2000. Je kan de serie lineair bekijken (op Canvas), maar ze is zo opgevat dat je de afleveringen 2 tot 9 kan bekijken in de volgorde die je zelf bepaalt (dat kan op VRT NU). Zo kan je zelf in de rol van onderzoeker kruipen en kiezen welke getuigen of betrokkenen je eerst wil horen en zien om op basis daarvan je eigen oordeel te vormen.

    De fans van Scandinavische serie kunnen terecht op MyLum waar je kunt kijken naar Twin, Gösta en Outlier, drie series die eerder al werden uitgezonden. Eind van de maand is op dit platform ook het tweede seizoen van Hierro beschikbaar.

    Tot slot is er ook nog het tweede seizoen van de komische serie Dave over een neurotische twintiger die ervan overtuigd is de grootste rapper aller tijden te worden, het zesde seizoen van de misdaadserie Shetland en de romantische Italiaanse serie Guida Astrologica Per Cuori Infranti.
    __________________________________________________________________________________________________________

    UPDATE


    Net na het plaatsen van onderstaand overzicht, bereikten ons nog een aantal series die best het vermelden waard zijn. Zo is er in de eerste plaats het tweede seizoen van Guilt, de uitstekende Schotse serie over twee broers die dik in de problemen komen wanneer een van hen een oude man aanrijdt. Het eerste seizoen was een grote verrassing wat ons hoopvol laat uitkijken naar seizoen 2.
    Voor de sf-fans is er Invasion, een serie die geïnspireerd is op de klassieker 'War Of The Worlds' van H.G. Wells. Leuk weetje: de pilootaflevering werd geregisseerd door Jakob Verbruggen, onze landgenoot die zijn sporen verdiende met London Spy, The Alienist, House Of Cards e.v.a. Tot slot is er ook de nieuwe Nederlandse komische misdaadserie Deep Shit. Na een confronterende ontmoeting in de supermarkt beseffen huisvrouwen Sara en Veerle hoe ze vastgeroest zitten in hun eigen saaie levens. Terwijl de vrouwen thuis de schijn op moeten houden, zakken ze steeds dieper weg in een onbedoeld crimineel avontuur. Lijkt verdacht veel op een Nederlandse versie van de Netflix-serie The Good Girls. 
    _____________________________________________
    ___________________________________________________________

    Oktober wordt zonder twijfel een topmaand. Niet alleen is er een overaanbod, ook met de kwaliteit zit het goed met uitschieters als Succession s3, Curb Your Enthousiasm s11 en You s3.

    Verder zijn er nog interessante series waar we naar uitkijken zoals Maid over een jonge vrouw die vecht tegen armoede en bureaucratie, Ridley Road over het opkomende fascisme in Londen, We’re Here s2 over onze drie travestieten die op doorreis zijn in Amerika, I Know What You Did Last Summer, de tv-bewerking van de legendarische cultfilm, 22 July (niet te verwarren met de film van Paul Greengrass), de Scandinavische coproductie over de aanslag door Anders Behring Breivik.

    Ook zijn er de intrigerende Zuid-Koreaanse documentaire The Raincoat Killer over een beruchte seriemoordenaar en A Sinister Sect: Colonia Dignidad over een Duitse sekte in Chili. Misdaadliefhebbers moeten zeker de Britse misdaadserie The Beast Must Die in hun agenda noteren. Een spannende serie over een vrouw die op zoek gaat naar de verantwoordelijke voor een vluchtmisdrijf waarbij haar zoon om het leven kwam. Voor de geïnteresseerden is er de Vlaamse documentaire Only Fans, een vierdelige documentaire die een inkijk geeft in de wereld van het fenomeen OnlyFans, een platform waar mensen voor hun fans exclusieve content tegen betaling vrijgeven. Voor wie nog meer product van eigen bodem wil zien, is er het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin, het tweede seizoen van Bootcamp, de realityserie waarin 6 bevriende duo's, elk top in hun sport, de zwaarste sportieve uitdagingen aan gaan en de Franse serie Cheyenne & Lola met in de hoofdrol Veerle Baetens. Tot slot is er voor de horrorfans ook nog het tiende seizoen van American Horror Story dat de titel Double Feature meekreeg.

    Een (voorlopig) overzicht van het oktoberaanbod

    1-10-21 Mad Dogs s3 BBC First
    1-10-21 Mad Dogs s4 BBC First
    1-10-21 Maid Netflix
    1-10-21 A Sinister Sect: Colonia Dignidad (doc) Netflix
    1-10-21 Seinfeld (s1-9) Netflix
    2-10-21 The Pembrokeshire Murders NPO2
    3-10-21 Ridley Road BBC One
    4-10-21 9-1-1: Lone Star s1 vtm3
    4-10-21 Only Fans (doc) Streamz/Telenet
    4-10-21 On My Block s4 Netflix
    6-10-21 Black Monday s3 Streamz/Telenet
    6-10-21 Bad Sport (doc) Netflix
    6-10-21 La Venganza De Las Juanas (Mexicaans) Netlfix
    7-10-21  Mytho s2 ARTE
    7-10-21 The Billion Dollar Code (Duits) Netflix
    8-10-21 Twin                            MyLum
    8-10-21 Family Business s3 (Frans) Netflix
    8-10-21 Pretty Smart Netflix
    8-12-21 Acapulco                    Apple TV+
    9-10-21 Those Who Kill s3 NPO2
    10-10-21 Dave s2                      BBC Two
    11-10-21 The Equalizer s2 Streamz/Telenet
    11-10-21 The Baby-Sitters Club s2 Netflix
    11-10-21 Cheyenne & Lola Eén
    12-10-21 The Cleaner                BBC First
    12-10-21 We’re Here s2 Streamz/Telenet
    13-10-21 Chucky Streamz/Telenet
    13-10-21 Just Beyond                Disney+
    13-10-21 Reflection Of You (Koreaans) Netflix
    13-10-21 Reservation Dogs        Disney+
    13-10-21 Interrogation               Canvas
    14-10-21 Guilt s2                      BBC Two
    14-10-21 Batwoman Streamz/Telenet
    14-10-21 Another Life Netflix
    15-10-21 Bootcamp s2 Streamz/Telenet
    15-10-21 Little Things s4 (Indisch) Netflix
    15-10-21 My Name (Koreaans) Netflix
    15-10-21 You s3 Netflix
    15-10-21 Silent Witness s17 BBC First
    15-10-21 I Know What You Did Last Summer Amazon Prime Video
    15-10-21 Gösta                          MyLum
    16-10-21 Grace NPO2
    16-10-21 Misfit: De Serie Netflix
    17-10-21 Deep Shit                   NPO3
    17-10-21 De Bende Van Jan De Lichte VTM
    18-10-21 Succession s3 Streamz/Telenet
    19-10-21 Impeachment: American Crime Story              BBC Two
    20-10-21 Shetland s6                BBC One
    20-10-21 Black Lake s3 Streamz/Telenet
    20-10-21 22 July Streamz/Telenet
    20-10-21 American Horror Story: Double Feature Disney+
    20-10-21 Bump BBC One
    21-10-21 Life’s a Glitch with Julien Bam (Duits) Netlfix
    21-10-21 Mr. Mayor Amazon Prime Video
    22-10-21 Invasion                      Apple TV+
    22-10-21 Outlier                         MyLum
    22-10-21 Dynasty s4 Netflix
    22-10-21 The Raincoat Killer (doc) Netflix
    22-10-21 Locke & Key s2 Netflix
    22-10-21 More than Blue: The Series (Taïwanees) Netflix
    23-10-21 Innocent s2 Canvas
    25-10-21 Insecure s5 Streamz/Telenet
    25-10-21 Curb Your Enthousiasm s11 Streamz/Telenet
    25-10-21 Mijn Slechtste Beste Vriendin s2  Streamz/Telenet
    25-10-21 The Outlaws BBC One
    26-10-21 Grond Play4
    27-10-21 The L Word: Generation Q s2 Streamz/Telenet
    27-10-21 Guida Astrologica Per Cuori Infranti Netflix
    27-10-21 Sintonia: Season 2 (Braziliaans) Netflix
    27-10-21 Germinal                     France 2
    27-10-21 What We Do In The Shadows s1-2 Disney+
    28-10-21 Guilt s2 BBC First
    28-10-21 Luis Miguel – The Series: Season 3 (Mexicaans) Netflix
    29-10-21 Colin in Black & White Netflix
    29-10-21 El Tiempo Que Te Doy (Spaans) Netflix
    29-10-21 Silent Witness ss24 BBC First
    29-10-21 Swagger                     Apple TV+
    29-10-21 Hiero s2                      MyLum
    29-10-21 Maradona: Blessed Dream Amazon Prime Video
    30-10-21 The Beast Must Die NPO2
    30-10-21 Astrid Et Raphaëlle Eén
    31-10-21 Creepshow s3 Streamz/Telenet







  • Naar het overzicht van nieuwsitems