1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in september (UPDATE 4)

  Verwacht in september (UPDATE 4)

  Datum: 26/09/2018


  UPDATE 4

  Een nieuwe serie die je alleen kan zien via de streamingsite Videoland.nl is de actiethriller Condor met Max Irons (The White Queen) in de hoofdrol. De serie is gebaseerd op het boek ‘Six Days Of The Condor’ en de knappe thriller uit 1975, Three Days Of The Condor van Sydney Pollack met Robert Redford in de hoofdrol. Het verhaal gaat over een CIA-analist die op de vlucht moet wanneer plots al zijn collega’s worden vermoord. In de andere rollen zien we o.a. William Hurt, Mira Sorvino en Brendan Fraser.

  Wie de Australische komedie No Activity volgde, moet niet lang wachten op het vervolg. Eind deze maand start BBC Two immers met het tweede seizoen. Deze improvisatieserie volgt twee agenten die betrokken zijn bij een stakeout. Zij zijn volop aan het wachten tot er iets gebeurt.

  Vanaf afgelopen dinsdag kun je in Nederland bij Fox kijken naar het achtste seizoen van American Horror Story: Apocalypse. De Vlaamse kijkers moeten wachten tot 2 oktober wanneer Telenet start met de uitzending.
  Het achtste seizoen speelt zich af in toekomst waar atoomwapens de wereld hebben verwoest. De antichrist uit het eerste seizoen (Murder House) is inmiddels groot geworden en hij zal beslissen wie de Apocalyps zal overleven en wie niet.

  Aan het eind van de maand zendt Canvas de Zweedse serie Rig 45 uit, een thrillerserie die zich afspeelt op een booreiland. Wanneer een veiligheidsadviseur erop uitgestuurd wordt om de oorzaak te onderzoeken van een ongeval, blijkt niemand te willen meewerken, meer nog, onze adviseur ontdekt ook dat het geen ongeval, maar een moord was. De voertaal is Engels en Scandinavisch.

  Tot slot is er ook nog de nieuwe Britse serie The Cry, een vierdelige dramaserie die zich afspeelt in Australië waar een baby'tje verdwenen is. De zoektocht die de ouders ondernemen werpt een nieuw licht op hun relatie. Jenna Coleman, bekend uit de serie Victoria waarin ze de jonge Queen Victoria speelt, speelt de hoofdrol.
  _______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 3


  Vanaf donderdag kun je kijken naar het tweede seizoen van de Nederlandse serie Klem. Dit seizoen telt tien afleveringen.
  Hugo Warmond (Barry Atsma), de directeur MKB van de Belastingdienst, heeft bloed aan zijn handen en hij raakt meer en meer verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner (Jacob Derwig). Ze proberen het verleden te laten rusten, maar dat gaat niet lukken. Zo krijgen ze te maken met de FIOD, malafide accountants, gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de Amsterdamse onderwereld.
  _______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  Vanaf afgelopen maandag kun je wekelijks kijken naar de tiendelige Amerikaanse serie You. In deze serie zien we hoe Joe (vertolkt door Penn Badgley uit Gossip Girl), een intelligente en gewiekste manager van een boekenwinkel er via zijn kennis van het internet en sociale media erin slaagt om een van zijn klanten, Guinevere Beck, verliefd op hem te laten worden. Maar daartoe moet hij vooreerst alle hinderpalen uit de weg ruimen. De serie kreeg goeie kritieken en haalde op IMDb een 8,6. Het eerste seizoen van You is vanaf 10 september elke maandag te zien bij Netflix.

  Fans van Flikken Rotterdam hebben het wellicht al gemerkt dat vanaf 7 september de serie terug is met een derde seizoen. Samen met hun nieuwe collega Noucha proberen de rechercheurs de draad weer op te pakken.Maar het team krijgt niet veel tijd om op adem te komen wanneer officier van justitie Kiki Ruijters wordt vermoord. Al snel leidt deze zaak naar vastgoedbaron Frits Nekke.

  En er zijn nog meer nieuwe series te zien op de Nederlandse zenders. Zo is er het tweede seizoen van Safe House, met als ondertitel The Crow. In dit seizoen speelt Christopher Eccleston niet langer mee en wordt hij vervangen door Stephen Moyer (True Blood) als ex-politie inspecteur Tom Broom.

  Verder is er ook nog de start van de Nederlandse versie van SKAM, de uitstekende Noorse tienerserie die voor heel wat commotie zorgde op televisie, internet en sociale media. SKAM NL is een serie over een groep jongeren in de tweede fase van hun middelbare school. De serie is dagelijks te volgen via npo3.nl/skam, Instagram en het SKAM NL YouTube-kanaal. Iedere zondagavond worden alle video’s van die week gebundeld en uitgezonden op NPO3.

  ____________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  In afwachting van de uitzending op NPO, kunnen de fans alvast afstemmen op BBC One voor de schitterende serie Killing Eve. Twee vrouwen spelen een kat-en muisspel op het scherpst van de snee. Jodie Comer (Thirteen, Doctor Foster) en Sandra Oh (Grey's Anatomy) vertolken de hoofdrollen. Verder is het een blij weerzien met Kim Bodnia, de partner van Saga Norén in de eerste twee seizoenen van Bron/The Bridge.

  Verder is er ook nog het tweede seizoen van Gent West, de Vlaamse gevangenisserie die in z'n totaliteit te zien is op Telenet. In dit tweede seizoen zorgt een nieuwe directrice zorgt voor heel wat onrust in Gent West, heeft de familie Jacobs heeft het gemunt op Veronique en verstoort een klikspaan de drugshandel in de gevangenis.

  Eén vervolgt zijn laatavond misdaadseries met het vierde seizoen van Major Crimes. Tot slot twee series die er een beetje uitspringen. De Australische politiekomedie No Activity wordt omschreven als een improvisatieshow die twee detectives volgt die op stake-out zijn. We zien dus wat er gebeurt als er niets gebeurt. De sterkte van de serie ligt in de spitante dialogen die afgevuurd worden tegen een hels tempo. De hoofdrollen worden gespeeld door Patrick Brammall en Darren Gilshenan.

  De Mandarijnse serie The Rise Of The Phoenixes gaat in première op Netlfix. Het is een zeventig (!) delige serie losjes gebaseerd op het boek 'Huang Quan'. Of Netlfix deze serie in zijn totaliteit zal laten zien, dan wel verspreid over verschillende seizoenen is niet bekend. The Rise Of The Phoenixes is een verhaal over macht, verlangen, lust en liefde dat zich afspeelt over de verschillende koninkrijken van het oude China. William Chang (The Grandmaster, In The Mood For Love, 2046) staat in voor de kostuums en de artistieke vormgeving. De serie start op 14 september met de eerste 15 afleveringen. Daarna volgen updates elke vrijdag.
  ________________________________________________________________________________________________

  Nu de zomer voorbij is en alle mensen terugkeren uit vakantie om weer massaal voor hun televisietoestel gaan zitten, zie je ook dat vele zenders starten met nieuwe series m.a.w. een groot aanbod en gelukkig ook heel wat kwalitatief sterke series.

  Zo presenteert Netflix ons de nieuwe seizoenen van Atypical, Iron Fist, American Vandal, The Good Place, The Affair en Norsemen (de parodie op series als Vikings en Game Of Thrones). Daarnaast zijn er ook de nieuwkomers The Good Cop en vooral Maniac, waar wij erg naar uitkijken. Deze bewerking van de gelijknamige Noorse serie werd geregisseerd door Cary Joji Fukunaga (True Detective) en heeft met Jonah Hill en Emma Stone twee uitstekende acteurs in de hoofdrollen.

  Verder heeft ook de BBC enkele sterke series voor ons in petto: Press over de concurrentie tussen twee dagbladen (van de bedenker van Doctor Foster), Trust over de kidnapping van John Paul Getty III (van de scenarist van Slumdog Millionaire, geregisseerd door Danny Boyle met Donald Sutherland en Hilary Swank in de hoofdrollen), Wanderlust over een koppel dat experimenteert met anderen om hun eigen relatie nieuw leven in te blazen (met Toni Collette in de hoofdrol) en Black Earth Rising over de genocide in Rwanda (van de bedenker van The Honourable Woman en met o.a. John Goodman) zijn stuk voor stuk series om naar uit te kijken.

  Het aanbod van Telenet voor september is een beetje wazig. Wat we zeker te zien krijgen – en dit is wellicht dé serie waar we deze maand het meest naar uitkijken – is het tweede seizoen van The Deuce, de HBO- serie over de opkomst van de porno-industrie in de jaren ’70 met James Franco en Maggie Gyllenhaal. Daarnaast was er eerder ook de aankondiging van American Horror Story: Apocalypse en het tiende seizoen van Modern Family. Maar in de laatste planning zijn deze twee series niet meer terug te vinden.

  Voor de fans van misdaadseries biedt september een gevarieerd aanbod. Eerst en vooral is er het nieuwe seizoen van Professor T en de start van de VTM-nieuwkomer De 13 Geboden. Van deze serie zagen wij de eerste episode op Séries Mania en het moet gezegd, het zag er allemaal veel belovend uit. Daarnaast zijn er ook Top Of The Lake: China Girl, het nieuwe seizoen van Top Of The Lake met Elisabeth Moss andermaal als detective, de nieuwe Welshe serie Craith (Hidden), het tweede seizoen van Prey, het achtste seizoen van Midsomer Murders en het derde seizoen van The Sandhamn Murders. Binnen het misdaad/thriller genre is het ook uitkijken naar Greyzone, een karakter gedreven Deens/Zweedse thriller over de feiten en gebeurtenissen die een terroristische aanval voorafgingen. Birgitte Hjort Sørensen uit Borgen, speelt de hoofdrol.

  Afronden doen we met de twee buitenbeentjes van de maand: Coincoin Et Les Z’Inhumains en Who Is America?, de nieuwe serie van Sacha Baron Cohen die in de VS voor heel wat ophef zorgde, zodanig zelfs dat er geen tweede seizoen meer komt. Hoe een vermomde Cohen de spot drijft met Amerikaanse (Republikeinse) politici kun je zien vanaf 16 september op NPO3. Canvas zendt deze serie later uit. Coincoin Et Les Z’Inhumains is dan weer de opvolger van P’tit Quinquin, de volslagen absurde serie van Bruno Dumont met dezelfde personages als uit het eerste deel.

  Een (voorlopig) overzicht:

  1 september Prey s2 NPO2
  1 september La Catedral del Mar s1 Netflix
  1 september Sisters s1 Netflix
  1 september The Affair s3 Netflix
  1 september Craith (Hidden) Canvas
  1 september Once Upon A Time s7 Netflix
  2 september Familie Kruys s4 Videoland
  3 september Greyzone NPO3
  4 september Wanderlust BBC One
  5 september Top Of The Lake: China Girl Canvas
  5 september Our Girl – Nigeria Tour BBC First
  5 september Station 19 VIJF
  6 september Press BBC One
  7 september Iron Fist s2 Netflix
  7 september Atypical s2 Netflix
  7 september La Chicas Del Cable s3 Netflix
  7 september Flikken Rotterdam s3 NPO1
  9 september Professor T. s3 Eén
  9 september No Activity BBC Two
  10 september The Deuce s2 Telenet
  10 september You Netflix
  10 september De 13 Geboden VTM
  10 september Black Earth Rising BBC Two
  12 september Trust BBC Two
  14 september Gent West s2 Telenet
  14 september Bojack Horseman s5 Netflix
  14 september Ingobernable s2 Netflix
  14 september American Vandal s2 Netflix
  14 september The Good Doctor s2 VTM
  14 september The Rise Of The Phoenixes Netflix
  15 september Killing Eve BBC One
  16 september Who Is America? NPO3
  16 september SKAM NL NPO3
  18 september Major Crimes s4 Eén
  18 september American Horror Story: Apocalypse (alléén Nederland) FOX
  19 september Midsomer Murders s8 BBC First
  20 september Coincoin et les Z’inhumains ARTE
  21 september The Good Cop Netflix
  21 september Maniac Netflix
  22 september The Sandhamn Murders s3 NPO3
  22 september Luther s3 BBC First
  22 september Safe House: The Crow NPO2
  23 september And Then There Were None BBC First
  26 september Norseman s2 Netflix
  26 september Condor Videoland
  28 september Jack Whitehall: Travels With My Father s2 Netflix
  29 september Rig 45 Canvas
  30 september The Cry BBC One
  30 september The Good Place Netflix
  30 september No Activity s2 BBC Two


 • Naar het overzicht van nieuwsitems