1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in september (UPDATE 2)

  Verwacht in september (UPDATE 2)

  Datum: 22/09/2019


  Eind september kun je op BBC One, ter vervanging van Peaky Blinders dat vandaag eindigt, het WO II drama World On Fire bekijken. De serie vertelt het verhaal van WO II gezien door de ogen van de gewone burger. Wat veroorzaakt de oorlog bij doodgewone stervelingen uit het VK, Polen, Frankrijk, Duitsland en de VS als zij dagelijks geconfronteerd worden met de ellende van een alles verwoestende oorlog? In de hoofdrollen van deze prestigieuze serie zien we Helen Hunt, Sean Bean en Lesley Manville,

  Ook nieuw, op Eén, is de Britse thrillerserie Cheat. De serie gaat over een studente die wraak neemt op haar professor omdat die haar betichtte van valsspelen. De reviews waren erg wisselend, gaande van “ It drew me in from start to finish, a captivating drama, well acted and directed’ tot “Unrealistic, drab, boring. Don't Watch”.

  De Nederlandse comedyserie Harkum die gepland stond voor 30 september wordt uitgesteld tot 20 oktober.
  ___________________________________________________________________________________________

  Vanaf vanavond kun je op National Geographic kijken naar The Hot Zone, een dramatische serie rond een ebola-uitbraak op Amerikaanse bodem. De zesdelige serie is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek van Richard Preston. In de vertolking zien we Julianne Margulies (The Good Wife), Noah Emmerich (The Americans, The Spy), Liam Cunningham (Game Of Thrones) en Topher Grace (BlacKkKlansman).
  Voor de fans van The Bletchley Circle is er goed nieuws want de spin-off The Bletchley Circle: San Francisco is vanaf 8 september te zien op Netflix. In deze serie gaan twee Britse ‘codebrekers’ samenwerken met hun Amerikaanse collega’s in een onderzoek naar een aantal moorden in San Francisco.
  Morgen is het dan de beurt aan Marianne, de eerste Franse horrorserie op Netflix. Een jonge schrijfster ontdekt dat de monsterpersonages die ze gecreëerd heeft in haar boeken, geleidelijk aan tot leven komen.
  Afronden doen we met twee Britse series. Vooreerst is er het derde seizoen van Unforgotten dat nu ook in Nederland te zien, verder is er de debuterende comedyserie Defending The Guilty waarin advocaat in spe Will Packham geconfronteerd wordt met een ondoorzichtig en verwarrend rechtssysteem.
  _________________________________________________________________________________________________________

  Wie geen abonnement heeft op Telenet kan in september uitkijken naar het geweldige Sharp Objects en de Vlaamse series Geub en Grenslanders. Ook nieuw zijn de series Gina & Chantal, dat een beetje de sfeer uitademt van Clan en Callboys 2.0, het vervolg op het razend populaire eerste seizoen. Onze Nederlandse vrienden worden ook niet in de kou gelaten, maar zij moeten het wel met minder doen: de enige serie die echt nieuw is, is het komische Harkum, gebaseerd op de Noorse serie Roeng.

  Het grootste aanbod ‘nieuwe series om naar uit te kijken’ komt uiteraard van Netflix. Zo pakt de streamingsite in september uit met de miniserie The Spy, naar een waargebeurd verhaal en met een serieuze Sacha Baron Cohen in de hoofdrol; de inventieve misdaadserie Criminal, de Lost-achtige serie The I-Land, het langverwachte derde seizoen van Top Boy en het eerste seizoen van Unbelievable, een andere misdaadserie waarin twee vrouwelijke politie-inspecteurs op zoek gaan naar de aanrander van een meisje dat door niemand geloofd wordt. Verder zijn er de vervolgseizoenen van de Spaanse serie Elite en van de ‘goddelijke’ komedie The Good Place. En dan is er nog de start van The Politician, de muzikale komedie van Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story) over een jongen die al van zijn zevende levensjaar ervan overtuigd is dat hij ooit President van Amerika te worden. Telenet heeft met het derde en laatste seizoen van The Deuce en het derde seizoen van Mr. Mercedes ook twee toppers in huis. Verder kun je via Telenet ook nog kijken naar het eerste en tweede seizoen van de ziekenhuisserie Sygeplejeskolen (New Nurses) met in een van de hoofdrollen Morten Hee Andersen, een van de zonen uit Ride Upon The Storm en Black Money, een komedie van Seth Rogen over de beurscrash op Wall Street.

  Fans van Britse serie zitten in september ook weer goed want zij krijgen met The Capture, Deep Water, Blood en DC Banks heel wat lekkers voorgeschoteld.

  Tot slot nog een woordje uitleg over Vis A Vis, het gevangenisdrama waarvan het vierde seizoen eind september start op Netflix. Het eerste seizoen van deze gelauwerde serie van de maker van La Casa De Papel, is enkel te zien op VTM Go, het derde en binnenkort vierde seizoen zijn te zien op Netflix. Het tweede seizoen is helaas op geen enkele van beide kanalen te zien.

  Een voorlopig overzicht

  1 september Sygeplejeskolen (New Nurses) s1 en 2 Telenet
  1 september Familie Kruys s5 RTL4/Videoland
  2 september Black Monday Telenet
  2 september Gina & Chantal VTM
  3 september The Capture BBC One
  3 september Geub Eén
  4 september Sharp Objects Canvas
  5 september Callboys 2.0 VIER
  6 september Mary Kills People s3 Telenet
  6 september DC Banks s5 Eén
  6 september Victoria s3 Eén
  6 september The Spy s1 Netflix
  6 september Elite s2 Netflix
  6 september Scarborough BBC One
  7 september Blood Canvas
  8 september Grenslanders Eén
  8 september Deep Water s1 BBC First
  8 september State Of The Union BBC Two
  8 september The Bletchley Circle: San Francisco Netflix
  9 september The Deuce s3 Telenet
  12 september The I-Land Netflix
  12 september The Hot Zone National Geographic
  13 september Room 101 s3 Telenet
  13 september Top Boy s3 Netflix
  13 september Unbelievable s1 Netflix
  13 september Marianne Netflix
  13 september Flikken Rotterdam s4 NPO1
  14 september Mr. Mercedes s3 Telenet
  14 september Unforgotten s3 NPO2
  17 september Defending The Guilty BBC Two
  18 september Catastrophe s4 BBC First
  20 september Criminal Netflix
  25 september Glitch s3 Netflix
  27 september The Good Place s4 Netflix
  27 september The Politician Netflix
  27 september Vis A Vis s4 Netflix
  27 september Cheat Eén
  28 september The Hunters (Jägarna) Canvas
  29 september World On Fire BBC One

 • Naar het overzicht van nieuwsitems