1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht op Streamz: De Kraak

  Verwacht op Streamz: De Kraak

  Datum: 3/11/2021


  In mei van dit jaar werd op de Duitse zender ZDFneo de serie The Bank Hacker uitgezonden. Merkwaardig want het gaat hier om de door VTM bestelde serie De Kraak die tot op heden, ruim twee jaar na de opnames, nog steeds niet bij ons werd uitgezonden. Daar komt gelukkig verandering in want vanaf 1 december zal de serie te zien zijn op Streamz. Wanneer VTM de serie zal uitzenden in nog niet bekend.

  De zelfmoord van de vader brengt het gezin van de twintigjarige Jeremy Peeters in financiële problemen. Wanneer Jeremy als IT-student een hackerswedstrijd wint, wordt hij opgemerkt door de professionele oplichter Alidor Van Praet die na een gevangenisstraf van twee jaar zijn illegale fortuin weer wil opbouwen. Van Praet en zijn bende bedenken een plan dat even ingenieus als gedurfd is: de digitale snelweg van geldtransfers tussen banken kapen. Het is een coup die hen honderden miljoenen in contanten kan opleveren. Maar voor Jeremy is het meer dan dat: dit is zijn kans om wraak te nemen op het financiële systeem dat zijn vader tot zelfmoord dreef. Terwijl de overval zich ontvouwt en de gebeurtenissen een onverwachte wending nemen, stelt de vraag zich wie er echt de touwtjes in handen heeft?

  De cast bestaat uit een plejade aan Vlaamse acteurs. De hoofdrol wordt gespeeld door Tijmen Govaerts die te zien was in o.a. Muidhond, Girl, Before You Die en Kom Hier Dat Ik U Kus. Verder zien we ook Gene Bervoets (Beau Sejour s2), Ella-June Henrard (Fair Trade, Mijn Slechtste Beste Vriendin), Koen De Graeve (Déjà Vu, Studio Tarara), Joren Seldeslachts (Mijn Slechtste Beste Vriendin, Swanenburg), Hilde De Baerdemaeker (Mijn Vader Is Een Saucisse, Dossier K), Manuel Broekman (Feuten, Spitsbroers), An Miller (#hetisingewikkeld), Claude Musungayi (Thuis, Cool Abdoul), Dirk Van Dijck (Onder Vuur), Yassine Ouaich (Grond) en Gert Lahousse (Mijn Slechtste Beste Vriendin). Bovendien is er een opvallende bijrol weggelegd voor Véronique De Kock.

  Het scenario werd geschreven door Kristof Hoefkens (Spitsbroers) samen met acteur Maarten Goffin. De regie was in handen van Frank Van Mechelen (Salamander) en Joost Wynant (Onder Vuur)

  Kijk hier naar de Duitse trailer • Naar het overzicht van nieuwsitems