1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vlaamse zenders maken najaarsaanbod bekend

    Vlaamse zenders maken najaarsaanbod bekend

    Datum: 24/08/2018

    Deze week maakten VRT (Eén, Canvas), Medialaan (VTM, Vitaya, Q2) en SBS Belgium (VIER, VIJF en ZES) hun programmatie bekend voor het najaar. Op gebied van nieuwe series zijn het vooral Eén en Canvas die sterk uitpakken.

    Eén
    Eén trakteert zijn kijkers dit najaar op de langverwachte fictiereeks Over Water. In deze nieuwe reeks krijgt de voormalige tv-ster John Beckers van zijn vrouw een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in de haven bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader, maar daar komt hij al snel terecht in het circuit van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne…

    In het derde seizoen van Professor T. zit T. nu zelf in de problemen. Nadat hij een hoofdinspecteur van de politie neerschoot, wacht hij in de gevangenis zijn proces af. Daar verdiept hij zich in het ultieme dossier: dat over de dood van zijn eigen vader.
    In het tweede seizoen van het tragikomische Zie Mij Graag stort Anna zich voluit op het daten, terwijl Ben haar absoluut terug wil. Te laat: Anna heeft hem niet meer nodig. Maar dan wordt hij stapelverliefd op Sien. Dat komt harder dan verwacht aan bij Anna… Ook haar vriendinnen Sas en Nicole hebben zo hun relationele problemen.

    Op vrijdagavond pakt Eén tot slot uit met een heleboel premières van internationale fictiereeksen, zoals het langverwachte twintigste seizoen van de detectivereeks Midsomer Murders, Versailles, Vanity Fair en de Agatha Christie-miniserie The Witness For The Prosecution.

    Canvas
    De reeksen die Canvas dit najaar uitzendt zijn niet alleen lineair te bekijken op tv, maar ook via VRT NU, soms zelfs in preview.
    Ergens tussen fictie en ‘mockumentary’, maar eigenlijk in een heel eigen wereld, bevindt zich Who Is America?, de spraakmakende nieuwe satirische reeks van Sacha Baron Cohen die in de Verenigde Staten al heel wat stof deed opwaaien. In zijn onnavolgbare, gedurfde stijl behandelt Cohen thema’s die de Amerikanen, maar ook de rest van de wereld bezighouden, van wapenbezit over religieuze tolerantie tot raciale spanningen. Vanaf oktober op Canvas, maar in september al in preview op VRT NU.

    Craith is een nieuwe Welshe reeks van de makers van Hinterland, over een politieagente die in haar geboortestreek de vijf jaar oude moord op een jonge vrouw probeert op te lossen. 
    Er komt ook een nieuw seizoen van Top Of The Lake, de intrigerende mysteryreeks van Jane Campion: deze keer over de verdwijning van een Chinees meisje in Australië. Met hoofdrollen voor Elizabeth Moss, Gwendoline Christie (Game Of Thrones) en Nicole Kidman. 
    Elizabeth Moss zien we later dit seizoen trouwens ook terug in de tweede reeks van het onvolprezen The Handmaid’s Tale, waarin ‘dienstmaagd’ Offred op zoek gaat naar de vrijheid voor haar ongeboren kind.

    Voor de tweede reeks van Cardinal trekken we opnieuw naar de natuur van Noord-Ontario, waar detectives John Cardinal en Lise Delorme deze keer onderzoeken wat er gebeurd is met een jonge vrouw met een kogel in haar hoofd en geheugenverlies.
    Liefhebbers van ‘Nordic Noir’ komen aan hun trekken met de nieuwe Zweedse reeks Alex, over een corrupte politieman, het uitstekende Finse Deadwind, over een vrouwelijke detective die de dood van haar man probeert te boven te komen, maar door een misdaadonderzoek opnieuw haar evenwicht dreigt te verliezen, en het Zweeds-Britse Rig 45, over een onderzoekster die naar een boorplatform wordt gestuurd om er een verdacht overlijden te gaan onderzoeken.

    En last but not least kunnen we ook uitkijken naar My Brilliant Friend (L’Amica Geniale), een coproductie van HBO en RAI over de vriendschap tussen twee vrouwen in Napels tegen de achtergrond van 60 jaar Italiaanse geschiedenis. Een reeks die nu al vergeleken wordt met het legendarische La Meglio Gioventù.

    VTM

    Dé serie waar het bij VTM allemaal om draait is 13 Geboden, een Seven-achtige thriller met Dirk Van Dijck en Marie Vinck in de hoofdrollen. Een misdadiger wil de wereld een geweten schoppen en grijpt bij elk van zijn gruweldaden terug naar de 10 geboden. Een rechercheur die net voor zijn pensioen op een zijspoor wordt gezet en een ambitieuze agente die na een zwaar ongeval een nieuwe job krijgt, gaan samen op zoek naar de seriemoordenaar die ondanks de wreedheid van zijn misdaden, steeds populairder lijkt te worden.
    Verder kun je vanaf half september ook nog kijken naar het nieuwe seizoen van The Good Doctor en naar vertrouwde series zoals Chicago PD en Chicago Fire.

    Q2
    Q2 start zijn najaarsaanbod eind augustus met S.W.A.T. en Snowfall, twee series waarover we al uitvoerig berichten in vroegere artikels (zie Verwacht in augustus (UPDATE 2)). In de vooravond is comedy andermaal troef met o.a. nieuwkomer A.P. Bio over een voormalige prof in filosofie die nu aan de bak komt als biologieleraar en die zijn leerlingen gebruikt om wraak te nemen op de mensen die hem onrecht aandeden. Verder zijn er ook nieuwe seizoenen van Brooklyn Nine-Nine, The Middle, The Big Bang Theory, Modern Family en Will & Grace.

    Amateurs van dramaseries kunnen uitkijken naar de premières van The Gifted (een spin-off van X-Men) en Containment (de Amerikaanse remake van Cordon) en naar de nieuwe seizoenen van Homeland, Mr. Robot, Vikings en Scream Queens.

    VIJF
    VIJF heeft dit najaar haar crime-aanbod op punt gesteld met de start van het nieuwste seizoen van Criminal Minds en de gloednieuwe serie The Detail, waarin drie vrouwelijke detectives centraal staan.
    Op woensdag is Grey’s Anatomy weer helemaal terug met het langverwachte veertiende seizoen. Gevolgd door de veelbelovende spin-off Station 19 waarin het brandweerkorps van Seattle centraal staat. Later dit najaar volgen er nog nieuwe afleveringen van Elementary en Private Eyes.

    ZES
    Het najaar van ZES tot slot, is er één vol actie en spanning, want de 'usual suspects' tekenen opnieuw present. In september flitst Supergirl voorbij in het derde seizoen en nieuwe afleveringen van Legends Of Tomorrow maken vanaf november hun opwachting. Ook de nieuwe seizoenen van The Blacklist en Hawaii Five-O komen er later dit najaar aan.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems