1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • VRT presenteert voorjaar 2022

    VRT presenteert voorjaar 2022

    Datum: 24/12/2021


    Eén zet het nieuwe jaar goed in met het vierde seizoen van het populaire Dertigers, dat ook het laatste seizoen van de reeks wordt. Hoe gaat het intussen met de vriendengroep? Het nieuwe seizoen begint een jaar na jet einde van het vorige seizoen (zie ook Vanaf 10 januari op Eén: Dertigers s4).

    Dit voorjaar is er ook het tweede seizoen van de Britse reeks Baptiste. Julien Baptiste (Tchéky Karyo) is niet meer de man die we kennen. Nadat hij een persoonlijke tragedie meemaakte, is zijn vrouw Celia uit zijn leven en zoekt hij afleiding. Of dat nu de drank of een nieuwe zaak is… Maar wanneer de hele familie van ambassadeur Emma Chambers verdwijnt in de bergen in Hongarije, wordt Julien door Emma ingehuurd. Daarvoor zal hij nauw moeten samenwerken met de Hongaarse rechercheur Zsofia Arslan. Maar de zaak wordt steeds ingewikkelder door corruptie, vele geheimen en de bemoeienis van de media.

    Baptiste: vanaf 11 januari elke dinsdag om 21.25 uur op Eén en volledig in boxset op VRT NU.

    Vanaf februari kun je kijken naar de nieuwe, psychologische thrillerreeks Twee Zomers (zie ook Eén en Panenka werken samen aan nieuwe serie).
    Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. Dertig zomers later nodigt het meest succesvolle koppel van de groep dezelfde groep vrienden van toen uit op een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust.

    Twee Zomers: vanaf 6 februari elke zondag op Eén.

    Tot slot brengt Eén opnieuw topfictie van eigen bodem met Lost Luggage. Wanneer de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengt naar slachtoffers en nabestaanden, begint ze aan de grootste klus uit haar carrière. Hierbij botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. In haar blinde onverzettelijkheid ziet ze echter één ding over het hoofd: zichzelf.

    Lost Luggage: later dit voorjaar op Eén.


    Net als vorige jaren biedt Canvas ook opnieuw een uitgelezen selectie van sterke internationale fictie. Na afloop van The Handmaid’s Tale volgt op woensdag (vanaf 12/1) de Australische fictiereeks Fires, over de verwoestende bosbranden die het eiland teisterden in 2019-2020. Een heel ander verhaal is Domina, een Brits-Italiaanse reeks over het meedogenloze machtsspel in het oude Rome, bekeken vanuit het perspectief van Livia Drusilla, de vrouw van keizer Augustus. Later volgt Showtrial, een Britse reeks over het proces van een rijke en arrogante studente (gespeeld door de Belgische actrice Celine Bulkens) die ervan wordt verdacht een minder welstellende medestudente te hebben vermoord.

    Op zaterdag programmeert Canvas de volgende maanden misdaadreeksen met telkens een vrouwelijke speurder in een hoofdrol. In de Deense reeks Blinded: Those who Kill probeert Louise Bergstein op het eiland Funen en vijf jaar oude moord op te lossen. In de Britse serie Vigil (van de makers van Bodyguard en Line of Duty) onderzoekt politiedetective Amy Silva of er een verband is tussen een moord aan boord van een duikboot en een vergane vissersboot. Tot slot is er ook nog Katharina Huss, een politievrouw met een televisiestamboom: haar moeder Irene Huss was het titelpersonage in de gelijknamige reeks, gebaseerd op de boeken van Helene Tursten. Katharina volgt het voorbeeld van haar moeder en zet haar eerste stappen bij de politie van Göteborg in de nieuwe reeks Huss.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems