1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • VTM pakt in het najaar uit met twee dramaseries

  VTM pakt in het najaar uit met twee dramaseries

  Datum: 25/08/2021


  Voor wie geen abonnement heeft op Streamz wordt het smullen in het najaar. VTM presenteert dan immers twee prestigieuze series: Red Light en De Bende Van Jan De Lichte. Over mogelijke andere series, ook op de andere VTM-kanalen, werd er in het persbericht met geen woord over gerept.

  In Red Light, een Vlaams-Nederlandse coproductie die zich afspeelt in Antwerpen en Amsterdam, raken drie vrouwen verstrikt in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting. Vanuit volledig verschillende werelden raken de levens van deze vrouwen gaandeweg met elkaar verweven en komen ze tot het besef dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. Naast hoofdrolspeelsters Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten hebben we ook nog grote namen zoals Geert Van Rampelberg, Joren Seldeslachts, Jacob Derwig, Ruth Becquart en Koen De Bouw. De Vlaamse topdramareeks sleepte al verschillende prijzen in de wacht op internationale filmfestivals o.a. twee Gouden Kalveren.

  De Bende Van Jan De Lichte speelt zich af in het Vlaanderen van de 18de eeuw. Het arme volk wordt onderdrukt door de zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (Matteo Simoni) en zijn kompaan (Stef Aerts) vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen de buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. De Vlaamse Robin Hood. Het verhaal is deels gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis-Paul Boon uit 1957.

  In de rolverdeling zien we naast Simoni en Aerts ook nog Tom Van Dyck, Jeroen Perceval, Charlotte Timmers, Rik Verheye, Dirk Roofthooft, Anemone Valcke, Bruno Vanden Broecke en Anne-Laure Vandeputte


 • Naar het overzicht van nieuwsitems