1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Wat met Confederate?

  Wat met Confederate?

  Datum: 11/02/2018

  Nu David Benioff enD.B. Weiss enkel Star Wars-films gaan schrijven en produceren (zie ook Game Of Thrones-bedenkers kiezen voor Star Wars), stelt de vraag zich wat er met Confederate (zie ook Nieuwe serie voor de makers van GoT) gaat gebeuren? Normaliter stond deze nieuwe HBO gepland nà het beëindigen van het laatste seizoen van Game Of Thrones, maar nu ze de Star Wars-films opdracht aanvaard hebben, verdwijnt Confederate naar het achterplan.

  Confederate was de veelbesproken serie over een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog waarin de Zuidelijke staten erin slaagden zich af te scheiden en een nieuwe staat op te richten waarin slavernij legaal is. De serie wilde zich focussen op de mensen aan beide zijden van de Mason-Dixon lijn (de scheidingslijn tussen Noord en Zuid): vrijheidsstrijders, slavenhandelaars, politici, tegenstanders van de slavernij, journalisten en familieleden van de betrokkenen.

  De idee van moderne slavernij zorgde meteen voor heel wat controversen. Sindsdien was het erg stil geworden rond Confederate. HBO bevestigde noch ontkende de stopzetting van het project. Voor hen gaan Benioff en Weiss eerst het achtste seizoen van Game Of Thrones afwerken. Wat er dan komt zien ze wel.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems