1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • When Heroes Fly wint Canneseries

  When Heroes Fly wint Canneseries

  Datum: 13/04/2018

  De eerste editie van Canneseries (zie ook Undercover geselecteerd voor Canneseries) zit erop. Volgens verschillende professionals geen onverdeeld succes, de gebruikelijke groeipijnen van een eerste editie en de afwezigheid van echte sterren kleurden het Festival.

  Ook de uitslag van de competitie was verrassend te noemen. Geen enkele prijs voor Killing Eve, voor velen de absolute sensatie van de week, maar wel een hoofdprijs voor de Israëlische serie When Heroes Fly over een groep ex-soldaten die in de jungle van Columbia naar iemand op zoek gaan. De serie won de prijs voor ‘beste serie’.

  De jury onder het voorzitterschap van schrijver Harlan Coben (wiens serie Safe het Festival mocht afsluiten) gaf verder twee prijzen aan de Noors/Belgische coproductie State Of Happiness, een serie die zich afspeelt eind jaren ’60 wanneer Phillips Petroleum op Kerstavond het grootste onderzeese oliebassin ooit vindt. Mette M. Bølstad (Nobel, The Heavy Water War) werd bekroond voor haar scenario en Jan Inge "Ginge" Anvik voor de ‘beste muziek’. De prijs voor ‘beste vertolking’ ging naar de Italiaanse serie Il Cacciatore, terwijl de ploeg van Miguel een ‘Prix Spécial De L’Interpretion’ kreeg.

  De Vlaamse serie Undercover moest net als Killing Eve met lege handen naar huis.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems