1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Above Suspicion

Season1.be3,53,55

Above Suspicion is gebaseerd op de boeken van Lynda La Plante: ‘Above Suspicion’, ‘The Red Dahlia’, ‘Deadly Intent’ en 'Silent Scream', toevallig ook de titels van de vier seizoenen. De serie doet denken aan die andere topserie Prime Suspect met Helen Mirren, maar echt verwonderlijk is dat niet gezien La Plante ook het scenario schreef van het eerste en derde seizoen van die serie.
De rol van het hoofdpersonage, detective Anna Travis, wordt gespeeld door Kelly Reilly, die te zien was in ondermeer Eden Lake, Sherlock Holmes en Shell Shock. Eén van haar tegenspelers is Ciarán Hinds, de klasse acteur die we kennen uit Tinker Tailor Soldier Spy, The Debt en The Woman In Black. Above Suspicion is een prima aanvulling voor de Britse misdaadseries en zal de liefhebbers van ondermeer Prime Suspect, Trial And Retribution en The Commander zeker bevallen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Kelly Reilly, Ciarán Hinds, Jason Durr, Shaun Dingwall, Michelle Holmes

Prijzen: geen prijzen

Aantal seizoenen: 4

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 en 3 

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 3
Detective Anna Travis wordt voor haar eerste opdracht belast met het onderzoek naar verschillende moorden die in de afgelopen acht jaar onopgelost bleven en waarvan de slachtoffers drugverslaafden of prostituees waren. Travis zet haar tanden in het onderzoek en vindt een spoor dat een man linkt aan alle moorden. Alles wordt echter erg gecompliceerd wanneer ze verliefd wordt op de hoofdverdachte.

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 3
Een skateboarder vindt het verminkte lichaam van een jonge vrouw. Samen met haar oude baas Detective Chief Inspector Langton komt Anna Travis erachter dat de moord een kopij is van The Black Dahlia-zaak, een onopgeloste moord die in de jaren ’40 plaatsvond in Los Angeles. Wanneer Anna echter het bed in duikt met een journalist die de killer bij zijn moorden betrokken heeft, wordt ze onder druk van de media geschorst. Maar dat zal Anna niet beletten het onderzoek verder te zetten en de moordenaar te vinden.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •