1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Advokaten (The Lawyer)

Season1.be3,53,55

Advokaten (The Lawyer) is een 10-delige Zweedse serie die werd geschreven door Hans Rosenfeldt (The Bridge) in samenwerking met Jens Lapidus (Snabba Cash) en Michael Hjorth (Alex, Den Fördömde, The Fjällbacka Murders).

Het hoofdpersonage in deze serie is de jonge, uitzonderlijk veelbelovende advocaat Frank Nordling. Als kleine jongen zag hij samen met zijn zus hoe zijn ouders voor hun ogen omkwamen toen hun wagen ontplofte. Jaren later komt Nordling erachter dat de belangrijkste klant van zijn firma verantwoordelijk was voor de aanslag. Vanaf dan zindert er nog maar één gedachte door zijn hoofd: wraak.

Advokaten (The Lawyer) is een scherpe, intelligente Zweeds-Deense thriller over wraak, vol morele uitdagingen en dramatische, zelfs existentiële conflicten die zich afwikkelt aan een stevig tempo. De serie speelt zich af in Mälmo, de stad in Zuid-Zweden met de hoogste misdaadcijfers, en in Kopenhagen. De twee steden zijn niet enkel verbonden door de gekende brug, maar ook hun compatibele rechtssystemen zorgen dat advocaten over de landsgrenzen kunnen werken. Advokaten (The Lawyer) kreeg twee nominaties voor de Kristallen Prisen (zie ook Nominaties voor de Kristallen Awards zijn bekend).
 
In de hoofdrollen zien we Alexander Karim (Tyrant, Johan Falk, Arne Dahl, Zero Dark Thirty), Malin Buska (Snabba Cash - Livet Deluxe), Thomas Bo Larsen (Jagten, Follow The Money) en Nicolaj Kopernikus (Forbrydelsen, Bankerot). Geir Henning Hopland (Acquitted, Lilyhammer) regisseert.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Alexander Karim, Malin Buska, Thomas Bo Larsen 

Prijzen:
2 nominaties

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen verschijnt in 2020)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •