1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Animal Kingdom

Season1.be445

Animal Kingdom is gebaseerd op een van onze lievelingsfilms, de gelijknamige film van David Michôd uit 2010. Wanneer J’s moeder overlijdt aan een overdosis, neemt zijn tante Janine ‘Smurf’ Cody hem in huis, hoewel dat niet meteen naar de zin is van haar zonen. J komt terecht te midden van een bende ruige kerels die leven van smurfen en het plegen van overvallen en wiens levensstijl gekleurd wordt door seks, drugs en rock ’n roll. Smurf is de bazige moeder waar je best geen grappen mee moet maken. Ze is koel, berekend en tegelijkertijd heel beschermend. Haar manier van opvoeden is op zijn minst gezegd ‘apart’. Ze ziet zichzelf als één van de boys, ze praat met haar kids over neuken en drugs. Voor de intelligente J betekent dit een hele verandering. Bovendien straalt zijn tante t.o.v. van haar zonen een sensualiteit uit die je van een moeder niet zou verwachten.
J probeert zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Hij wordt meegesleurd in een gevaarlijke wereld waarin je dagelijks op je hoede moet zijn, een wereld vol ‘menselijke beesten’, waarin je moet vechten om te overleven en waarin je elke moment over je schouder moet kijken wil je geen prooi zijn voor de anderen.

Animal Kingdom, de serie, verschilt wezenlijk van Animal Kingdom, de film. Terwijl de film donker en beangstigend was, is dit meer een snel gemonteerde, blitse mix van de surffilm Point Break en de serie Sons Of Anarchy. De serie, die zich gemakkelijk laat bekijken, legt de donkerste kanten van Amerika bloot: door misdaad gevoede consumptie, alcohol, drugs, corruptie en seks. De plot en de onverwachte wendingen zijn duivels, maar geloofwaardig. De actie is bij momenten nagelbijtend, gewelddadig en realistisch. De intrige houd je op de rand van je stoel en de vertolking is schitterend. Genoeg troeven dus om van Animal Kingdom een 'guilty pleasure' te maken.

De rol van Smurf, de matriarch van de Zuid-Californische familie van criminelen, wordt gespeeld door Ellen Barkin (Sea Of Love), die zo te zien nog altijd even verleidelijk is. Shawn Hatosy (The Faculty) speelt Andrew ‘Pope’ Cody, de gevaarlijkste van de zonen, maar komt niet aan de hielen van Ben Mendelsohn die de rol speelde in de film. Verder herken je wellicht ook Scott Speedman (Underworld) als Baz en C.Thomas Howell (Southland, E.T.). De rol van Joshua 'J' Cody wordt gespeeld door Finn Cole, de acteur die debuteerde in Peaky Blinders als de ‘verloren’ zoon van Polly.

John Wells, die de serie produceert, heeft op zijn CV onder meer The West Wing, Southland, Shameless en Mildred Pierce staan. Jonathan Lisco, die afleveringen schreef voor Halt & Catch Fire en Southland, schreef het scenario.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ellen Barkin, Scott Speedman, Shawn Hatosy, Finn Cole 

Prijzen:
1 prijs en 3 nominaties

Aantal seizoenen:


Verkrijgbaar op DVD:
seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •