1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Arcadia (Eén, NPO3)

Season1.be3,53,55

Vanaf 19 maart kun je terecht op Eén en NPO3 voor de Vlaams-Nederlandse prestigieuze serie Arcadia, De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Een groot deel van de bevolking is omgekomen door een dodelijk virus en een nieuwe maatschappij met heel specifieke regels is geboren. Die regels moeten ervoor zorgen dat de mensen gezond en vooral ook productief blijven. In Arcadia hangt de sociale status van de bewoners immers af van hun prestaties en capaciteiten. Ze leven volgens een puntensysteem: wie een hoge score heeft, wordt beloond; wie een lage heeft, wordt afgestraft.

In die nieuwe wereld van Arcadia volgen we de familie Hendriks die fundamentele keuzes moet maken over hoe ze willen leven en wat ze daarvoor willen opgeven. Vader Hendriks heeft immers gefraudeerd met de scores van zijn dochters: hij wordt verbannen en de rest van het gezin verliest hun privileges. Wat is er het belangrijkst: hun vrijheid of hun veiligheid? Kiezen ze voor solidariteit of voor een maatschappij waarbij de sterken meer krijgen en de zwakkeren wat minder? En wat als minder niet meer genoeg blijkt te zijn en hun levens op het spel komen te staan…?

In de rolverdeling zien we onder meer Natali Broods (Déjà Vu), Gene Bervoets (Beau Séjour), Wim Opbrouck (Het Eiland), Lynn Van Royen (Onder Vuur), Monic Hendrickx (Penoza), Maarten Heijmans (Ramses) en Melody Klaver (Ik Weet Wie Je Bent).

De reeks, die ontwikkeld werd door Philippe De Schepper (Eigen Kweek, Black Out, De Infiltrant, Vermist) werd geregisseerd door de Nederlander Tim Oliehoek (Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen, Stanley H., De Zaak Menten).
Score

IMDb: Nog geen score beschikbaar

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaar


Nog geen bespreking beschikbaar

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Natali Broods, Gene Bervoets, Abigail Abraham, Ellie De Lange, Wim Opbrouck, Lynn Van Royen, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Melody Klaver 

Prijzen: Nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op Eén, NPO3, VRT Max

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •