1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Arrow

Season1.be3,53,55

Arrow is een serie die is gebaseerd op het personage Green Arrow, gecreëerd door DC Comics (van onder meer Superman, Batman, Green Lantern). De Green Arrow is in feite miljardair Oliver Queen (het personage was ook te zien in de tv-serie Smallville), een flierefluiter die een losbandig leven leidt. Hoewel hij dood wordt gewaand, wordt hij na vijf jaar ergens gevonden op een verlaten eiland ter hoogte van China. Hij keert terug als een gelouterd man die zich tot doel heeft gesteld de misdaad te bestrijden en diegenen die verantwoordelijk waren voor de corruptie in zijn stad, op te ruimen. Dat doet hij samen met zijn vrienden: techneut Felicity en ijzeren vuist John Diggle en uiteraard met behulp van zijn nieuw verworven vaardigheden: Queen is immers een meer dan uitstekend boogschutter geworden.

Arrow is in tegenstelling tot wat je misschien kon verwachten, een donkere, broeierige en erg sfeervolle, volwassen serie die dichter aanleunt bij The Dark Knight dan bij Smallville. Het verhaal van een man die wraak neemt en probeert orde te herstellen, doet immers vaak denken aan die andere ‘caped crusader’ Batman.
Positief is ook dat het hier gaat om driedimensionale personages, niet om bordkartonnen figuren die je in een serie als deze eerder zou verwachten. De serie telt erg veel spectaculaire gevechtsscènes en de productiewaarden zijn uiterst verzorgd. Dat het een volwassen serie is merk je ook aan het aantal doden. Zelden een tv-serie gezien waarin zoveel doden vallen. Je merkt het misschien al uit onze commentaar, maar Arrow is best een genietbare serie die beter is dan verwacht. Oké, je moet de serie de nodige tijd geven om op gang te komen, maar eens alle personages en de plot op de rails staan, is het volop genieten. De serie wordt zelfs beter met elke aflevering! Dat de makers vooral mikken op een tienerpubliek pakken we er graag bij (de serie werd overigens gemaakt voor The CW, een zender die zich vooral focust op tieners). De verhaallijnen rond de voor die doelgroep interessante nevenpersonages (zus Thea, vriendin Laurel en beste vriend Tommy Merlin) zijn dan ook lang niet zo boeiend als die rond het hoofdpersonage, maar ze hebben wel een aantal onverwachte wendingen in petto. Arrow is het betere popcornwerk, vol verrassende wendingen, uitstekende martial arts en verhaallijnen die de interesse hoog houden.
De hoofdrollen worden gespeeld door de Canadese acteur Stephen Amell (Private Practice, Hung) - die veel weg heeft van een jonge Tom Cruise - en Katie Cassidy (Gossip Girl).

Het eerste seizoen deed het zo goed dat het ondertussen al drie verlengingen heeft gekregen. In Amerika is immers het vierde seizoen net gestart. Jammer is echter dat de serie bij ons nauwelijks bekend is. In Nederland was Arrow te zien op Veronica, in Vlaanderen op VIER waar ze echter voortijdig werd stopgezet. Maar gelukkig zijn er nog de DVD's die naast de serie ook heel wat interessant bonusmateriaal te bieden hebben. Zo krijg je bvb. featurettes over de gevechten, de visuele effecten en het 'vliegen' of zoals ze het op de DVD noemen, de 'impossible moves' van Arrow. En als je weet dat dit drie essentiële bestanddelen zijn van de serie, dan is dit op zijn minst interessant kijkvoer te noemen. Ondertussen zitten we al aan acht seizoenen en het lijkt er niet op dat de serie gaat stoppen.


 
 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stephen Amell, Katie Cassidy, Paul Blackthorne, David Ramsey 

Prijzen: 22 prijzen en 85 nominaties

Aantal seizoenen: 8

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 23
Oliver Queen is de afstammeling van een van de machtigste families in Starling City. Hij hoeft zich nergens zorgen om te maken en veegt aan alles zijn broek. Maar wanneer hij op een uitje met het familiejacht, samen met z'n vader en zijn vriendinnetje-van-het-moment, terecht komt in een storm, moet hij zichzelf zien te redden. De boot gaat ten onder en Oliver wordt als dood opgegeven. In werkelijkheid is hij aangespoeld op een mysterieus eiland waar zijn enige bondgenoten een Chinese boogschutter en een vreemde man zijn. Wanneer hij terugkomt naar ‘zijn’ Starling City, dat zo corrupt is als de pest, stelt hij zich tot doel de fouten van zijn vader rechtzetten en de stad zuiveren van zijn crapuul. Gewapend met pijl en boog, probeert hij als Green Arrow alias The Hood, gerechtigheid te doen zegevieren. Hij krijgt hierbij de hulp van John Diggle en Felicity Smoak.

Bonusmaterialen op BD: Deleted scenes (19:05); Featurette: Arrow Comes Alive! (25:30); Featurette: Arrow: Fight School/Stunt School (18:53); Gag reel (2:25); Featurette: Arrow: Cast and creative team at the 2013 Paley Fest (27:26)
 
Seizoen 2 (2014) aantal afleveringen: 23
 In het tweede seizoen heeft Oliver gezworen de misdaad te bestrijden zonder het ombrengen van criminelen. Hij krijgt het serieus aan de stok met Slade Wilson, zijn mentor van op het eiland. In dit seizoen moet Oliver ook afrekenen met schuldgevoelens uit het verleden, moet hij toezien hij van buiten uit een poging wordt ondernomen om Queen Consolidated over te nemen en wordt hij geconfronteerd met geheimen van zijn vrienden en familieleden. In zijn kruistocht wordt Oliver geholpen door de aspirant Roy Harper en door Laurel’s vader, officier Quentin Lance. Ook wordt zijn pad gekruist door een vrouw in het zwart: Sara, de dood gewaande zus van Laurel.

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (6:45 min.); From Vigilante To Her (23:13 min.); How Did They Do That? The Visual Effects Of Arrow (10:50 min.); Wirework: The Impossible Moves Of Arrow (9:20 min.); Arrow 2013 Comic-Con Panel (26:11 min.)
 
Seizoen 3 (2014) aantal afleveringen: 23
Nu hij zijn mentor Slade Wilson heeft verslagen, wordt Arrow in Starling City als publieke held ontvangen. Queen Consolidated, dat omgedoopt wordt tot Palmer Technologies, is ondertussen verkocht aan de rijke zakenman/wetenschapper Ray Palmer. Arrow onderneemt tal van pogingen om zijn familie weer samen te brengen, maar krijgt af te rekenen met een oude vijand en raakt hij verwikkeld in een hevig conflict met Ra’s al Ghul. Nu John Diggle vader is geworden, wil Oliver dat zijn rechterhand niet langer het gevaar opzoekt. Felicity begint als Vice President van Palmer Technologies en Laurel treedt in de voetsporen van Sara als de Black Canary, de vrouw in het zwart.

Bonusmaterialen op de DVD: Audiocommentaar bij aflevering 1 en 9; Deleted scenes (14:37 min.); The Man Beneath the Suit: The Atom's First Fight (7:00 min.); Nanda Parbat: Constructing the Villain's Lair (21:54 min.); Second Skins: creating the uniforms of Arrow (16:31 min.); Gag Reel (3:46 min.); Arrow at Comic-Con 2014 (28:55 min.)

Seizoen 4 (2014) aantal afleveringen: 23
Aan het begin van seizoen 4 pakt Oliver de draad weer op als held, maar neemt nu de naam "Green Arrow" aan om te benadrukken dat hij de mensen van zijn stad hoop wil geven in plaats van angst aan te jagen. Ook stelt hij zich onder zijn echte naam verkiesbaar als burgemeester van Star City. Olivers nieuwe tegenstander dit seizoen is Damien Darhk, de over magie beschikkende leider van de terroristische organisatie H.I.V.E.. Thea sluit zich ook aan bij Team Arrow onder de naam "Speedy". Ondertussen gebruikt Laurel de Lazarus Put van Ra's al Ghul om Sara weer tot leven te brengen.

Seizoen 5 (2016) aantal afleveringen: 23
Nadat Laurel is vermoord door Damien Darhk, en John en Thea uit het team zijn gestapt, begint Oliver met het trainen van nieuwe jonge superhelden 'Wild Dog', 'Artemis', 'Mister Terrific' en 'Ragman'. John gaat terug bij het leger, en Thea wordt Oliver's assistent nadat hij burgemeester van Star City is geworden. Hij wordt ook bijgestaan door Adrian Chase die hem helpt Starling City op een legale manier schoon te vegen. Later rekruteert hij ook een vervanger voor Laurel; voormalig rechercheur bij de politie Dinah Drake. Oliver wordt ook bedreigd door de dodelijke schurk Prometheus, welke verbonden is aan Oliver's verleden.

Seizoen 6 (2017) aantal afleveringen: 23
Na de vernietigende explosie op Lian Yu keert Oliver terug naar huis. Hij staat voor de grootste uitdaging ooit: het vaderschap. Oliver is vastbesloten er het beste te maken en tegelijkertijd als burgemeester en Green Arrow zijn Star City te beschermen. Maar hij wordt van alle kanten bedreigd door vijanden uit het verleden, waaronder Black Siren, Vigilante, Ricardo Diaz en Cayden James. Ondertussen rommelt het binnen Team Green Arrow dat ondertussen bestaat uit veteraan John Diggle, Thea Queen, tech-genie Felicity Smoak, voormalig politiechef Quentin Lance en briljant uitvinder Curtis Holt, plus groentjes Rene Ramirez/Wild Dog en metahuman Dinah Drake.

Seizoen 7 (2019) aantal afleveringen: 22
Seizoen zeven opent vijf maanden nadat Oliver beslist heeft om zijn geheime identiteit als Arrow te onthullen aan de FBI. Hij zit nu in de gevangenis met een levenslang vonnis. Felicity en William zitten in de getuigenis beschermingsdienst en proberen zich aan te passen aan hun nieuwe leven en uit de handen te blijven van slechterik Diaz die nog steeds op vrije voeten rondloopt. Dinah werkt nog steeds bij de Star City Police Force en probeert haar identiteit als Black Canary verborgen te houden, terwijl Curtis terug bezig is met technische snufjes. Ondertussen neemt in Star City een vigilante de mantel over die Oliver heeft achtergelaten, wat de nieuwsgierigheid en woede van sommige oproept. 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •