1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bellicher

Season1.be335

Bellicher is een miniserie, die gebaseerd is op de boeken van Charles den Tex die draaien rond het personage van Michael Bellicher. Het eerste seizoen dat de titel De Macht Van Mijnheer Miller meekreeg, werd in november 2010 'anoniem’ op de VPRO uitgezonden en werd daarna even anoniem op Canvas vertoond. Voor de fans van Nederlandse film en series zullen de namen van Daan Schuurmans, Anna Drijver en Theo Maassen wel de nodige interesse opwekken.

De serie zelf is een spannend opgebouwde thriller rond een hedendaags fenomeen (informatie is nergens nog veilig), maar met een einde dat een beetje tegenvalt, omdat de afloop overhaast overkomt. Niettemin een waardige titel binnen het assortiment Nederlandse series. Ondertussen heeft de serie een verlengde gekregen onder de vorm van Bellicher: Cel, andermaal een avontuur van Michael Bellicher. Bellicher: Cel werd aanvankelijk uitgebracht als een bioscoopfilm, maar is nu te zien op Ned 3 als een zesdelige serie. De eerste aflevering ging van start op 10 februari 2013.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Daan Schuurmans, Anna Drijver, Theo Maassen, Jeroen Willems, Tjebbo Gerritsma (seizoen 1).  Daan Schuurmans, Anna Drijver, Huub Stapel, Tim Murck, Anniek Pheiffer (seizoen 2)

Prijzen: winnaar van 1 prijs 

Aantal seizoenen: 2  

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010): Bellichter De Macht Van Mijnheer Miller, aantal afleveringen: 4

Communicatie-adviseur Michael Bellicher, die de feiten zo gunstig mogelijk moet presenteren, vertrouwt de zelfmoord van een collega niet en gaat op onderzoek. Al snel stuit hij op de naam van ene meneer Miller en wordt hij opgejaagd door 'veiligheidsspecialist' Huib Breger. Bellicher ontdekt dat er een complot is, dat veel groter is dan hij ooit had durven denken. Hij moet naar Brussel om het Millernetwerk te ontmaskeren en stoppen…

Seizoen 2 (2012): Bellicher Cel, aantal afleveringen: 6

 Michael Bellicher is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •