1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Black Monday

Season1.be3,53,55

Black Monday is een zwarte komedie die zich afspeelt op Wall Street in de jaren ’80. We volgen het verhaal van Maurice "Mo" Monroe, het arrogante en cocaïneverslaafde hoofd van de Jammer Group, de 11de meest succesvolle investeringsfirma van Wall Street. De titel verwijst naar maandag 19 oktober 1987, de dag waarop de beurzen in elkaar stortten, de ergste beurscrash in de geschiedenis van Wall Street. De serie schetst op een satirische wijze de (verzonnen) gebeurtenissen die tot deze fatale dag geleid hebben.

Black Monday is in de eerste plaats een komedie met de focus op ‘overload’. Spitante dialogen en grappen rond huidskleur, seksuele geaardheid, de 80’s cultuur, geloof etc. worden afgevuurd aan een razend tempo. Een diepere inhoud moet je in deze serie niet gaan zoeken. De personages en in het bijzonder Maurice, zijn zo extreem neergezet dat je er nauwelijks enige sympathie voor kan opbrengen. Soms doet de serie denken aan The Wolf Of Wall Street of The Big Short omwille van z’n onderwerp, maar verdere vergelijkingen houden hiermee op want van enige moraal is er in tegenstelling tot vernoemde films, geen sprake. Integendeel… Dit is 'jongensachtig' entertainment, niets meer, niets minder.

In de rolverdeling zien we Don Cheadle (House Of Lies, Avengers, Ocean’s Eleven) als de zeer zelfverzekerde, cocaïne snuivende Maurice, Regina Hall (Insecure, Black-ish, Ally MacBeal) als top broker en voormalige vriendin Dawn Darcy, Andrew Rannells (Girls) als nieuwkomer Blair Pfaff en Paul Scheer (Fresh Of The Boat, Veep) als de toupet dragende Keith wiens lolbroek-persoonlijkheid een gekwetste ziel verbergt.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Don Cheadle, Regina Hall, Andrew Rannells, Paul Scheer

Prijzen:
1 prijs en 3 nominaties (waaronder 1 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
2 (seizoen 2 loopt momenteel in de VS)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •