1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bored To Death

Season1.be3,53,55

Even voorstellen: Jonathan Ames, schrijver, romanticus en privédetective zonder vergunning. Als zijn vriendin hem achterlaat met een gebroken hart besluit hij, in een verwoede poging om zichzelf ervan te overtuigen dat hij geen watje is, de Sam Spade van Brooklyn te worden en krijgt hij te maken met afpersingszaken, vermiste personen en affaires. 

Bored To Death
is een HBO-productie die het midden houdt tussen een film noir en een neurotische komedie. De aanwezigheid van Jason Schwartzman (The Royal Tenenbaums, I Heart Huckabees en The Darjeeling Limited) in de hoofdrol (de favoriete acteur van Wes Anderson) verklaart veel. De andere rollen worden vertolkt door niet de minste: Zach Galifianakis (Due Date, The Hangover I en II) speelt Ray en Ted Danson (Cheers, Damages) vertolkt de rol van George. De serie wist dankzij z’n populariteit een tweede én derde seizoen te versieren. Met z’n korte afleveringen is Bored To Death een serie die je in no time bekeken hebt. Kwalitatief is alles dik in orde, maar de geringe bekendheid werkt zeker in het nadeel van de serie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns

Prijzen: 1 prijs (1 Emmy) en 6 nominaties

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1    

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 8

Jonathan Ames is een weinig succesvolle auteur met een drankprobleem. Bovendien moet hij de breuk met zijn ex Suzanne trachten te overleven. Geïnspireerd door zijn favoriete auteurs plaatst hij een advertentie in de krant als privé-detective zonder licentie. De ene zaak volgt op de andere. Andere belangrijke figuren in de serie zijn Ray, zijn beste vriend, en George Christopher, zijn uitgever.


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •