1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Born To Kill

Season1.be445

De Britse miniserie Born To Kill, is een erg realistische serie die onder je huid kruipt. Het is tegelijkertijd een psychologische thriller en een haarscherpe dissectie van de complexe psyche van een adolescent, een seriemoordenaar in wording.

Sam woont samen met zijn moeder Jenny die verpleegster is, in een naburig hospitaal. Zijn vader Peter is overleden tijdens een missie in Afghanistan. Dat heroïsche verhaal heeft Sam voor zichzelf verzonnen, want zijn moeder heeft over de man niet veel te vertellen enkel dat hij omgekomen is in een ongeval. De uiterst charmante Sam (“In je leven moet je minstens 25 keer per dag glimlachen, dat trekt mensen aan…”) brengt het meeste van zijn tijd door met het maken van selfie-filmpjes waarin hij vertelt wat er met z’n vader is gebeurd en met het voorlezen voor patiënten in de kliniek waar zijn moeder werkt. Sam heeft echter een morbide belangstelling voor dode dieren of mensen. Hij heeft de kenmerken van de uitgeslapen seriemoordenaar hoewel er daar concreet weinig van te merken is. Ondanks zijn vriendelijke uitstraling heeft de jongen nagenoeg geen vrienden. Tot hij zich op een dag ontfermt over een jongere kerel die gepest wordt op school en hij nieuwkomer Chrissy leert kennen, een meisje waar hij zich verwant mee voelt. Chrissy, niet echt het toonbeeld van een voorbeeldige dochter, is zich samen met haar vader Bill komen vestigen in het huis van haar oma die in de kliniek waar Jenny werkt, werd opgenomen. Maar dan krijgt Jenny het verschrikkelijke nieuws dat haar man Peter zijn aanvraag voor vervroegde vrijlating heeft ingediend. Sam’s vader leeft inderdaad nog, hij is een monster en dreigt nu vrij te komen….

De serie komt traag op gang, maar weet niettemin te boeien door de knappe acteerprestatie van nieuwkomer Jack Rowan (hou hem in de gaten!), de onderhuidse spanning en de verrassende wendingen. Je voelt onafgebroken een zekere spanning die alsmaar wordt opgedreven. Het begint met een vogeltje dat tegen een ruit vliegt, een slak die platgeslagen wordt en het eindigt met een eerste moord, maar er is meer op komst. Dat moge duidelijk zijn!
De rol van Jenny wordt vertolkt door Romola Garai, de Britse actrice uit The Hour, terwijl Daniel Mays (Star Wars: Rogue One, Line Of Duty, The Infiltrator) de rol vertolkt van Bill. Een nieuw staaltje van Brits vakwerk.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Romola Garai, Jack Rowan, Daniel Mays, Richard Coyle

Prijzen:
1 prijs  en 7 nominaties (waaronder 1 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •