1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Call The Midwife (s9)

Season1.be335

De BBC serie Call The Midwife speelt zich af in het Londen van de jaren ’50. Het hoofdpersonage is de pas afgestudeerde vroedvrouw Jenny (Jennifer) Lee. We volgen haar en haar collega’s van het Nonnatus House, een privéziekenhuis dat gerund wordt door nonnen en dat vooral de minder gefortuneerden uit Oost-Londen opvangt. Gezinnen van tien kinderen zijn er geen uitzondering, en omdat de kraamafdeling maar acht bedden telt, vinden de meeste bevallingen noodgedwongen thuis plaats. Jenny is een gevoelig, vriendelijk en intelligent meisje dat uit een gegoede familie komt. Het gerucht doet de ronde dat ze naar Nonnatus House kwam om haar affaire met de getouwde Gerald te vergeten. Het eerste wat Jenny opvalt als ze in het tehuis komt zijn de erbarmelijke levensomstandigheden in de East End. In het Nonnatus House maakt Jenny kennis met de zusters en met haar collega-vroedvrouwen. Ze wordt er meteen voor de leeuwen geworpen en stelt al snel vast dat samenwerken met zusters in deze bijzondere gemeenschap niet zo makkelijk is als initieel gedacht…

Call The Midwife werd geschreven door Heidi Thomas en is gebaseerd op de memoires van Jennifer Worth. Eén van de producenten van de serie is Neal Street Productions, de maatschappij van Skyfall-regisseur Sam Mendes, die ook Revolutionary Road, Jarhead en The Kite Runner produceerde. Call The Midwife is een periodedrama net als het bekendere Dowton Abbey. De serie werd zeer goed ontvangen: zowel de pers als de kijkers reageerden enthousiast. De vierde aflevering van het eerste seizoen, dat in het totaal zes afleveringen telt, werd door 10.89 miljoen kijkers bekeken. Daarmee verbrak Call The Midwife het record van Dowton Abbey voor de beste bekeken nieuwe serie sinds 2001. De resultaten waren zo goed dat er prompt een tweede seizoen én een Kerstspecial besteld werden. Die Kerstspecial 2012 was meteen ook de aanzet van het tweede seizoen dat acht afleveringen telt. 

De hoofdrol in deze klasseserie wordt vertolkt door Jessica Raine, die eerder te zien was in Robin Hood en The Woman In Black. In de andere rollen valt vooral comedienne Miranda Hart op. Hart is bekend als het hoofdpersonage uit de sitcom Miranda. Voor haar rol in Call The Midwife kreeg ze een BAFTA-nominatie en won ze de TV Choice Award én de National Television Award. De cast wordt verder aangevuld met gerespecteerde namen als Vanessa Redgrave en Jenny Agutter.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jessica Raine, Judy Parfitt, Miranda Hart, Vanessa Redgrave, Janny Agutter

Prijzen: 
13 prijzen (waaronder 2 BAFTA's) en 14 nominaties (waaronder 4 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
11 (het tiende en elfde seizoen werden vastgelegd en staan gepland voor 2021 en 2022)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (vanaf 25 mei 2020)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •