1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Cardinal (s2)

Season1.be3,53,55

De komst van het Nordic-noir genre heeft ervoor gezorgd dat overal ter wereld gelijkaardige misdaadseries opduiken. Denken we maar aan Top Of The Lake, Fortitude, Broadchurch enz. Canada is nooit een prominente leverancier geweest van dit genre of van series in het algemeen, maar nu pakken ze toch uit met een serie die best de moeite waard is. Cardinal heeft het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar zorgt zeker voor een paar uur kijkplezier, hoewel de die hard-fans van her genre dit wellicht eerder hebben zien voorbijgaan (wat niet noodzakelijk negatief is...).

Wanneer het lichaam van een onbekend 13-jarig meisje wordt gevonden, gaat detective John Cardinal opnieuw aan de slag bij de afdeling Moordzaken. Hij werkt aan een theorie die moet bewijzen dat er een seriemoordenaar actief is. Voor Cardinal is dit een persoonlijke zaak want zijn vastberadenheid en zijn aparte theorieën omtrent de verdwijning van het meisje, braken hem zuur op en zorgden voor heel wat problemen. Terwijl hij hard werkt om te bewijzen dat er een seriemoordenaar aan het werk is, krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Lise Delorme. John vertrouwt haar niet en vindt dat zij in de gaten gehouden moet worden. Wat hij echter niet weet is dat Delorme er een aparte agenda op na houdt. 

Cardinal
is een sfeervol misdaaddrama dat je meteen bij de keel grijpt. De zesdelige serie, die gebaseerd is op het boek ‘Forty Words Of Sorrow’ van Giles Blunt, heeft de structuur en de vaart van een bioscoopfilm. De serie is karakter gedreven en de chemie tussen de hoofdpersonages doet soms denken aan de relatie tussen Saga Norén en Martin Rohde in de eerste seizoenen van The Bridge. De decors mogen er ook zijn: de sneeuwlandschappen vormen de perfecte locatie voor een kille moord en voor de donkere en gevaarlijke geheimen.

De hoofdrollen worden uitstekend vertolkt door Billy Campbell (Modus, The Killing, The O.C.) als de detective die getekend is door het leven en de Canadese Karine Vanasse (Margaux LeMarchal in Revenge, Pan Am) als zijn partner die bewijst dat ze qua speurzin niet voor hem moet onderdoen. De serie doet het uitstekend en zit inmiddels al aan een derde seizoen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Billy Campbell, Karine Vanasse, Glen Gould, Kristen Thomson

Prijzen:
23 prijzen en 38 nominaties (waaronder 1 voor een Internationale Emmy en 1 voor een Gouden Nimf)

Aantal seizoenen:
4

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •