1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Castle

Season1.be3,53,55

Hoewel Castle op papier een drama/misdaad serie is, zijn humor en romantiek nooit veraf. Integendeel, ze vormen een essentieel bestanddeel van deze door pers en publiek uitstekend ontvangen serie. Voor de iets ouderen onder ons, je zou de serie kunnen omschrijven als een kruising tussen Moonlighting (je weet wel, die serie met Bruce Willis) en Murder She Wrote.
De hoofdpersonages in deze serie, waarvan de afleveringen op zichzelf bestaan, zijn misdaadauteur Richard Castle en NYPD detective Kate Beckett. Wanneer een killer zich duidelijk heeft laten inspireren door de boeken van Castle, zullen de twee gedwongen moeten samenwerken. De chemie tussen Castle (Nathan Fillion uit Firefly, waar hij trouwens een paar keer naar refereert!) en Beckett (Stana Katic, ooit te zien in de Bond-film Quantum Of Solace) is duidelijk aanwezig en je voelt meteen dat de twee een koppel zal worden, alleen weet je nog niet wanneer, want telkens is er wel iets dan hen uit elkaar drijft. In zijn derde seizoen krijgt de serie een donker kantje wat de kijkpret alleen maar ten goede komt. De moordzaken zetten de kijker aan het denken (hoewel bepaalde twists voorspelbaar zijn), de dialogen zijn top (en doen vaak denken aan de screwball komedies ten tijde van Howard Hawks) en de romantiek loert steeds om het hoekje. Met andere woorden, een perfecte mix van spanning, humor en romantiek.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Nathan Fillion, Stana Katic, Susan Sullivan, Jon Huertas, Molly C. Quinn, Tamala Jones, Seamus Dever

Prijzen: 8 prijzen en 9 nominaties (waaronder 4 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 5 (het vijfde seizoen is momenteel te zien in Amerika)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3 en 4

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 10

Wanneer detective Kate Beckett van de NYPD bij een moordzaak die duidelijk geïnspireerd is op zijn boeken, de hulp inroept van Richard Castle, een beroemde auteur van misdaadverhalen, ziet Castle in haar een inspiratiebron voor het hoofdpersonage uit zijn nieuwe boeken. Dankzij zijn relaties krijgt Castle toelating om Kate te vergezellen op haar onderzoeken. Zij raakt vooral geïntrigeerd in en geïrriteerd door de manier waarop Castle de zaken oplost.

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 24

Castle heeft met zijn unieke manier van misdaden oplossen het hart gewonnen van Kate Beckett, maar hun relatie blijkt nog erg wankel, vooral wanneer Kate valt voor detective Demming en Castle verleid wordt. Verder raken Castle en Beckett betrokken bij de moord op een jongen met vampiertanden, vinden ze het bevroren lijk van een bekende chef en moeten ze de dood van een opkomende rockster onderzoeken. Bovendien worden ze uitgedaagd door een seriemoordenaar.

Seizoen 3 (2010) aantal afleveringen: 24

Tijdens dit derde seizoen worden Castle en Beckett andermaal opgezadeld met heel wat vreemde moordzaken. Zo wordt een jonge wiskundige neergeschoten met een kogel die 200 jaar oud is, is Castle van oordeel dat de verdwijning van een jongen te maken heeft met aliens en wordt een reporter teruggevonden in een pizza-oven. Op persoonlijk vlak moet Castle en Beckett hun meningsverschillen bij leggen, verneemt Castle dat een van zijn boeken zal verfilmd worden en komt hij achter een samenzwering.

Seizoen 4 (2011) aantal afleveringen: 23 

In dit vierde seizoen probeert Castle erachter te komen wie Beckett heeft neergeschoten. Beckett, van haar kant, probeert zich door de nasleep van haar bijna-doodervaring heen te worstelen. Ondertussen pakt het tweetal ook een nieuwe lading van de meest interessante zaken in New York aan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •