1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Cordon

Season1.be3,53,55

Het verhaal van Cordon start wanneer een doordeweekse buurt wordt afgesloten van de buitenwereld door het uitbreken van een besmettelijk virus. Mensen zijn plots volledig op zichzelf aangewezen en de crisis brengt het allerbeste in hen naar boven... maar ook het allerslechtste. In Cordon ligt de focus op het verhaal van een groep mensen die door deze besmetting gevangen zitten in een cordon, een schutskring. De reeks werd gefilmd in Antwerpen. 

Scenarist van de reeks is Carl Joos, onder andere bekend van tv-reeksen als Flikken, Windkracht 10 en In Vlaamse Velden. Op filmvlak schreef Carl ondermeer de scenario’s voor De Zaak Alzheimer, Dossier K en The Broken Circle Breakdown. Carl Joos : “Ik heb mij altijd afgevraagd hoe ik, en de mensen in mijn straat, zouden reageren als hun dagelijks leven plots stilviel. Wie zou de held uithangen, wie zou panikeren, wie zou berusten? Zouden er levenslange vriendschappen ontstaan? Hoe lang zou het duren voor bij sommigen het laagje beschaving wegviel? Ik heb de kans gehad om dat sterk emotioneel gegeven uit te diepen en te combineren met een thriller over oorzaak, over schuld en boete. Een heel heftig schrijfproces. Met hopelijk een heftige serie als resultaat.”
Regisseur wordt Tim Mielants, die eerder al een aantal afleveringen van Code 37 regisseerde.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde verleent voor het eerst zijn medewerking en expertise op gebied van virussen aan een tv-dramareeks. Prof.Dr. Bruno Gryseels, directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: “Het ITG verleent haar medewerking omdat infectieziekten door globalisering, klimaatopwarming en menselijk falen een mondiale dreiging blijven en voor miljarden mensen in het zuiden dagelijkse werkelijkheid. Deze problematiek in de aandacht brengen, behoort ook tot onze opdracht.”

Deze reeks wordt mede mogelijk gemaakt via het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de tax shelter-maatregelen van de Federale Overheid. In de voornaamste rollen zien we ondermeer Veerle Baetens, Geert Van Rampelberg, Sven De Ridder, Mieke De Groote, Tom Dewispelaere, Liesa Van der AA

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Veerle Baetens, Geert Van Rampelberg, Sven De Ridder, Mieke De Groote, Tom Dewispelaere, Liesa Van der AA

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •