1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Counterpart

Season1.be445

Counterpart is een high-concept serie over een mysterieuze wereld die verborgen ligt achter ons bestaan. Op een dag ontdekt Howard Silk, een Amerikaan die gevangen zit in het bureaucratisch gestel van een in Berlijn gevestigde spionnenorganisatie, dat zijn werkgever een geheime wereld in een parallelle dimensie verborgen houdt. Silk belandt halsoverkop in een wereld vol intriges, gevaren en dubbelspel. De enige man die hij kan vertrouwen is een bijna identieke kopij van zichzelf.

De voor een Oscar genomineerde Morten Tyldum (The Imitation Game, Passengers, Headhunters) regisseerde de eerste twee afleveringen. De hoofdrol wordt gespeeld door J.K. Simmons, Oscarwinnaar voor zijn rol in Whiplash. Naast Simmons zien we ook Olivia Williams (Manhattan), Ulrich Thomson (Banshee, Kollektivet), Richard Shiff (Ballers, The West Wing), Jacqueline Bisset (L’Amant Double) en Stephen Rea (The Honourable Woman).

De serie onderzoekt thema's als identiteit, lotsbestemming en verloren liefdes, en stelt de vraag: 'Wat als ons leven anders had kunnen zijn?'

Helaas heeft Starz na twee seizoenen de stekker uit Counterpart getrokken. De serie was een favoriet bij de critici, maar kon op weinig interesse rekenen van de kijker. “Te weinig gericht op een vrouwelijk publiek…”. Mogelijk wordt de serie ergens anders aangeboden.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: J.K. Simmons, Olivia Williams, Ulrich Thomson, Richard Schiff, Stephen Rea

Prijzen:
2 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 11 nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •