1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Crème De La Crème

Season1.be225

In Crème De La Crème, de nieuwe tiendelige Vlaamse fictiereeks die in Lommel opgenomen werd, staan drie jeugdvriendinnen die besluiten hun levens radicaal om te gooien, centraal.

Na vele jaren lopen de jeugdvriendinnen Mira (Tine Laureyns), Jo (Joke De Bruyn) en Romi (Elisabeth Bungeneers) elkaar terug tegen het lijf. De dertigers moeten toegeven dat hun leven er minder rooskleurig uitziet dan ze hadden gehoopt. De alleenstaande moeder Mira moet zien rond te komen als kassierster in de supermarkt. Jo heeft destijds haar passie voor koken opzij gezet voor een job als bankdirecteur en Romi heeft door haar carrière als internationaal fotomodel nog steeds geen echte thuis.

Maar misschien is het nu tijd voor een wild plan. Een nieuwe start als het ware voor het te laat is. Samen besluiten ze een nieuwe uitdaging aan te gaan en een ijssalon te openen. Hoe eenvoudig hun ambitie ook klinkt, de uitvoering verloopt niet van een leien dakje. Niet alleen ontstaat er op zakelijk vlak wrevel, ook op persoonlijk vlak zorgen angstvallig verzwegen geheimen uit het verleden, pijnlijke persoonlijke ervaringen en relationele spanningen voor oplopende emoties. Gelukkig staat Elvis (Tom Van Landuyt) altijd klaar om zijn vriendin Jo en zijn zus Romi op te vangen, wordt Mira bijgestaan door haar tienerzoon Niko (Rik Verheye), en staat Pierre (Dirk Van Dijck) - de vorige eigenaar van de crèmerie - paraat met goede raad. Het wordt voor ieder van hen een boeiende zoektocht naar erkenning en liefde, en naar evenwicht en succes. Crème De La Crème wordt geproduceerd door Sylvester Productions (van Emma en Kinderen Van Dewindt). De regie is in handen van Kim Van Oeteren, die ook tekende voor o.a. Goesting en Ella.

Nu de serie bijna halverwege is, kunnen we niet nalaten onze ontgoocheling te uiten. Wat een tegenvaller, vooral als je weet dat verschillende mensen (producent, regisseur én verschillende acteurs) uit deze serie ook meewerkten aan Kinderen Van Dewindt. Het meest opvallende en storende is de kwaliteit van de dialogen en het acteerspel. Joke De Bruyn, Tom Van Landuyt, Dirk Van Dijck, Camille Blereau en Tine Laureyns acteren ondermaats. Het kan toch niet dat ze plots allemaal hun acteertalenten (en die zijn er zeker, kijk maar naar hun andere series) kwijt zijn?! De dialogen lijken in vele gevallen afgelezen te worden van een foldertje dat je ergens kan krijgen bij een of andere instantie. Vooral Elvis heeft ons ondertussen alles duidelijk gemaakt over het recycleren van houtafval. Oké, de serie werd inderdaad gemaakt met de steun van deze organisaties, maar om het er zo dik op te leggen moet je echt geen gêne hebben. En waar ze Elisabeth Bungeneers hebben opgevist, God mag het weten, de dame zou zich beter beperken tot modellenwerk. Het niveau van deze serie doet denken aan iets van op Ketnet. Daar kan men dergelijke prestaties nog begrijpen, maar voor een serie die Clan moet opvolgen is dit toch erg zwak.

Crème De La Crème werd vanaf 7 januari 2013 uitgezonden op vtm.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tine Laureyns, Joke De Bruyn, Elisabeth Bungeneers, Tom Van Landuyt, Rik Verheye, Dirk Van Dijck, Karel Deruwe, Camilia Blereau, Ella-June Henrard, Matthias Sercu, Warre Borgmans en Gène Bervoets.

Prijzen: geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •