1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Crossbones

Season1.be335

In Crossbones staan net als in Black Sails, de piraten centraal. De serie speelt zich af in 1715 op New Providence, een eiland op de Bahama’s waar de piraat Edward Teach alias Blackbeard, aan het hoofd staat van een gemeenschap die bestaat uit dieven, vrijbuiters en criminele zeelui. Teach krijgt het echter moeilijk: zijn regime vormt een grote bedreiging voor de internationale handel, het eiland blijkt vol slinkse vijanden te zitten en hij raakt volledig bedwelmd door een passionele vrouw. Omdat hij en New Providence een bedreiging vormen voor de economie, wordt de ervaren huurmoordenaar Tom Lowe naar het eiland gestuurd om Blackbeard te vermoorden. Maar hoe dichter Lowe bij Blackbeard komt, hoe meer bewondering hij krijgt voor zijn manier van werken en de dingen waar hij voor staat.

Crossbones is onderhoudende serie die een ongewone moraal centraal stelt: wie is er immers de grootste slechterik: Blackbeard of de Britse kroon?

Met John Malkovich, die hiermee debuteert in een tv-serie, in de hoofdrol haalde NBC alvast een topper binnen. Neil Cross (Luther) schreef het scenario en Walter Parkes en Laurie MacDonald (de producers van onder meer Gladiator, Men In Black, Flight) produceerden. De rol van Tom Lowe wordt gespeeld door Richard Coyle, de Britse acteur uit de tv-serie Coupling en de remake van Pusher. Helaas hebben al deze troeven niet veel kunnen verhelpen dat Crossbones al na één seizoen werd afgevoerd.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: John Malkovich, Richard Coyle, Claire Foy, Julian Sands

Prijzen: geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 (vanaf 10 januari 2015)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014): aantal afleveringen: 9

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •