1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

De Kraak (VTM)

Season1.be3,53,55

De zelfmoord van de vader brengt het gezin van de twintigjarige Jeremy Peeters in financiƫle problemen. Wanneer Jeremy als IT-student een hackerswedstrijd wint, wordt hij opgemerkt door de professionele oplichter Alidor Van Praet die na een gevangenisstraf van twee jaar zijn illegale fortuin weer wil opbouwen. Van Praet en zijn bende bedenken een plan dat even ingenieus als gedurfd is: de digitale snelweg van geldtransfers tussen banken kapen. Het is een coup die hen honderden miljoenen in contanten kan opleveren. Maar voor Jeremy is het meer dan dat: dit is zijn kans om wraak te nemen op het financiƫle systeem dat zijn vader tot zelfmoord dreef. Terwijl de overval zich ontvouwt en de gebeurtenissen een onverwachte wending nemen, stelt de vraag zich wie er echt de touwtjes in handen heeft?

Het scenario werd geschreven door Kristof Hoefkens (Spitsbroers) samen met acteur Maarten Goffin. De regie was in handen van Frank Van Mechelen (Salamander) en Joost Wynant (Onder Vuur).


Score

IMDb: 7,1

Metacritic: Geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Geen score beschikbaar


Lees de bespreking van:

HLN

VPRO Cinema

Humo

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Koen De Graeve, Joren Seldeslachts, Hilde De Baerdemaeker, Manuel Broekman, An Miller, Claude Musungay, Dirk Van Dijck, Yassine Ouaich, Gert Lahousse, Axel DaeseleireAantal seizoenen:
1

Beschikbaar op Streamz/Telenet

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •