1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

De Vijfhoek

Season1.be335

In De Vijfhoek staan de bewoners van de (fictieve) Brusselse wijk Kattenberg centraal, een plein in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging groter wordt, beseffen ze dat hun huis en heel hun toekomst op het spel staat. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.

De Vijfhoek is een drama/fictiereeks geproduceerd door Kanakna (Duts). De reeks was al vanaf 2008 in ontwikkeling, maar door besparingen kwam ze maar in 2011 tot stand. Per aflevering had men 6 dagen om op te nemen. De reeks was te zien op één vanaf 4 september 2012 en trok gemiddeld 651.810 kijkers. De serie laat zich vlot bekijken, maar is voorspelbaar, bij momenten ongeloofwaardig en moet zijn sterkte halen uit de strijd van de underdog tegen het establishment wat niet altijd lukt. Net zoals bij vele Vlaamse series is het einde ontgoochelend en te vlug in elkaar gehaspeld.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Marieke Dilles, Elke Dom, Jenne Decleir, Jeroen Van Dyck, Rik Van Uffelen, Dirk Tuypens, Tom Van Bauwel, Michel Van Dousselaere

Prijzen: geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 13
Advocate Ellen Coppens droomt ervan om ooit aan de slag te gaan als journaliste. Zij wijst een job in de advocatuur, aangeboden door haar vader, af en gaat als beginnelinge én op proef aan de slag bij de lokale krant, De Brusselaar. Ellen woont boven de koffiebar van Claudia, de ‘place to be’ van de Kattenberg, een multiculturele actieve wij in hartje Brussel. Maar dan zet bouwpromotor LBC plots zijn zinnen op de wijk. Ellen is ervan overtuigd dat er een artikel in zit, maar wordt teruggefloten door haar hoofdredacteur. Het lobbywerk, de wederzijdse aantijgingen en de groeiende onrust, sterken Ellen in haar betoog en ze zet door, tot grote ergernis van iedereen rondom haar. De zaken worden bemoeilijkt wanneer de nieuwe CEO van LBC, de van Amerika teruggekomen Jan De Roo, een relatie begint met Ellen. Met Jacques Leroi, de stichter van LBC en zoon Christophe die gebrand was op de directiezetel, gaat het van kwaad naar erger. Jacques is ongeneeslijk ziek, maar wil geen operatie. De cokesnuivende Christophe zet alle middelen in – ook de niet geoorloofde- om De Vijfhoek binnen te halen en alzo eindelijk het respect te winnen van zijn vader.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •