1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Den Elfde Van Den Elfde

Season1.be3,53,55

Den Elfde Van Den Elfde werd geschreven en geregisseerd door Tom Van Dyck en Alice Reijs, en heeft een topcast met hoofdrollen voor Jan Decleir, Frieda Pittoors, Peter Van den Begin, Alice Reijs, Eva van der Gucht, Bruno Vanden Broecke, Kamiel Gruzska, Joke Emmers, Jonas Vermeulen, Peter De Graef, Lukas Smolders en Mark Verstraete.

Op 11 november, den elfde van den elfde, wordt volgens de traditie in het gehucht Kerke de Prins Carnaval gewijd. Al 35 jaar is dat al even traditiegetrouw varkensboer Hubert Geunings. Tijdens de carnavalsweken zwaait hij de scepter in het dorp, dat dan tijdelijk Knorrendonk heet. Er gelden dan enkel de wetten van het feesten en het zuipen. Maar dit jaar loopt het anders. Hubert krijgt een niet mis te verstane waarschuwing dat de jarenlange mateloosheid zijn tol begint te eisen; het wordt tijd om naar een opvolger uit te kijken. Zijn vrouw Marie-José vindt het erg belangrijk dat de titel van Prins Carnaval in de familie blijft. Maar niet alle dorpelingen denken daar zo over. Ook in de familie zelf ontaardt de opvolgingskwestie in een verregaande rivaliteit tussen dochter Yvonne en zoon Frank. Bovendien lijkt er nog een derde partij geïnteresseerd in de titel: de werkloze Serge.

Net als in Man En Macht (waarin Van Dyck en Reijs prominente rollen speelden) draait in deze serie alles rond de rivaliteit binnen een kleine dorpskern. De inwoners hebben allemaal hun geheimpjes en die dreigen aan het licht te komen wanneer mensen zich gepasseerd voelen. Het verhaal komt traag op gang en heeft te weinig inhoud om onafgebroken te blijven boeien. Het zijn in de eerste plaats de personages die de serie rechthouden. Storend zijn evenwel de muzikale intermezzo's. Waarom er in elke aflevering zonodig gezongen moet worden, is ons een raadsel. Dat Erik, de man van Yvonne, zielsveel van zijn duiven houdt, weten we ondertussen, maar hem daarom nog eens een muzikale ode te zien brengen aan een (slecht getrukeerde) duif is er over. Net of deze 2 minuten durende intervallen een tekort aan verhaal moeten verdoezelen. Gelukkig zijn er nog de knappe, sappige vertolkingen van Jan Decleir (Hubert), Peter Van den Begin (Frank), Eva van der Gucht (Yvonne) en Peter De Graef (Dokter Pol, de ‘wijze’ man van het dorp) die ervoor zorgen dat je alsnog meegesleurd wordt in dit verhaal over carnaval, liefde en zwijnen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •