1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Dr. Death (Fox)

Season1.be3,53,55

Dr. Death is een serie die gebaseerd is op het waar gebeurde verhaal van Dr. Christopher Duntsch, een uitstekende neurochirurg uit Dallas die de spijtige eigenschap had ervoor te zorgen dat zijn patiënten het hospitaal verlieten met meer letsels dan waarmee ze opgenomen werden.

De jonge en charismatische Dr. Duntsch bouwde een bloeiende praktijk uit voor neurochirurgie tot alles plotseling veranderde. Patiënten met een complexe, maar routineoperatie aan het ruggenmerg verlieten het hospitaal verminkt of dood. Naarmate het aantal slachtoffers groter werd, roken twee collega’s - neurochirurg Robert Henderson en vasculair chirurg Randall Kirby - onraad, net als de openbare aanklager van Dallas. Ze stelden alles in het werk om hem te stoppen.

De serie behandelt naast de krankzinnige gedachtegang van Dr. Duntsch ook het falen van het systeem dat in de eerste plaats de zwakkeren moest beschermen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Joshua Jackson (Dawson’s Creek, Little Fires Everywhere, When They See Us, The Affair). Henderson en Kirby worden vertolkt door respectievelijk Alec Baldwin (30 Rock) en Christian Slater (Mr. Robot).Score


IMDb: 7,6

Metacritic: 75

Rotten Tomatoes: 92
Lees de bespreking van:

AV Club

Hollywood Reporter

Paste

RogerEbert.com

Variety

The Guardian


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Joshua Jackson, Alec Baldwin, Christian Slater, Carrie Preston, Grace Gummer

Prijzen:
1 prijs en 6 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op FOX TV

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •