1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Entourage The Movie

Season1.be3,53,55

Voor wie nog nooit gehoord heeft van Entourage, moeten we toch even een paar dingetjes toelichten. Entourage was ooit een tv-serie van HBO die acht seizoenen lang succesvol liep van 2004 tot 2011. Mark Wahlberg fungeerde als uitvoerend producent en spiegelde zich voor het scenario aan zijn eigen ervaringen als opkomend acteur.

In de serie volgden we Vincent Chase, een nieuwbakken Hollywood hotshot op zijn weg naar eeuwige roem. Samen met zijn ‘entourage’ die bestaat uit zijn halfbroer Johnny, zijn boezemvriend Eric Murphy die ook zijn mananger is, en Turtle, chauffeur van dienst en klusjesman wanneer nodig, probeerde hij het waar te maken in het hectische wereldje dat Hollywood heet. Last but not least, was er ook zijn (super) agent Ari Gold, met wie hij een uitstekende relatie had.

De serie was zo populair dat de fans wanhopig smachtten naar een vervolg. Dat vervolg is er nooit gekomen, maar als compensatie koos men voor een langspeelfilm die verder gaat waar de serie ophield. De film werd geregisseerd door Doug Ellin, die ook alle afleveringen van de serie regisseerde. Verwacht je dus niet aan een origineel, cinefiel meesterwerk, maar aan een geüpgrade, zoveelste aflevering van de serie. Het zijn dan ook de fans van deze serie die met blijdschap zullen uitkijken naar de langspeelfilm die nu verschenen is op DVD.

Entourage The Movie begint dus waar de serie eindigde. Vince heeft het gemaakt in Hollywood en Ari Gold is baas geworden van een grote filmstudio. Johnny is bezig met een comeback, Turtle heeft zijn oog laten vallen op de vechtsportkampioene Ronda Rousey en Eric wil het nog maar eens proberen met Sloan. Wanneer Ari Vince contacteert om de hoofdrol te spelen in zijn eerste film als studiobaas, gaat Vince enkel akkoord als hij ook mag regisseren. Gold gaat akkoord en geeft Chase een budget van $100 miljoen. Maar wanneer onze kersverse regisseur over budget gaat, zijn de problemen plots niet meer te overzien.

Net als de serie neemt ook Entourage The Movie, Hollywood af en toe (serieus) op de korrel. Gelukkig blijft alles luchtig en neemt de film zich niet te ernstig als de scenaristen het hebben over (te grote) ego’s, macht, geld en succes. Dit is ongecompliceerde fun voor volwassenen, altijd amusant met af en toe een pittige sneer naar het chaotische filmwereldje waar ‘over the top’ schering en inslag is. De film slaagt erin dezelfde sfeer op te roepen als in de serie. Het originele van het eerste seizoen mag dan verdwenen zijn, in vergelijking met het laatste seizoen is dit een duidelijke verbetering.

Ook nu weer is het die verbondenheid, die loyaliteit tussen de vier schoolvrienden, die bereid zijn lief en leed te delen, die het geheel zo aanstekelijk maakt; De kers op de taart zijn de talrijke gastoptredens van onder meer Billy Bob Thornton, Mark Wahlberg, Haley Joel Osment en Emily Ratajkowski (het fotomodel uit Gone Girl), Liam Neeson, Jessica Biel, Jon Favreau, David Arquette, Amy Adams, George Clooney e.v. a. Zij zorgen voor een extra pigment dat bij de liefhebbers van het glitter- en glamourwereldje zeker in de smaak zal vallen.

Kevin Connolly (Eric), Adrian Grenier (Vincent), Kevin Dillon (Johnny) en Jerry Ferrara (Turtle) hernemen hun rollen uit de serie, maar het is andermaal Jeremy Piven alias 'Mr. Selfridge' die de hoofdvogel afschiet als de nerveuze, hysterische Ari Gold

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Adrian Grenier, Kevin Dillon, Kevin Connolly, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Rex Lee, Debi Mazar, Perrey Reeves, Emmanuelle Chriqui en Rhys Coiro

Beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted scenes (17:54 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •