1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Flashpoint

Season1.be3,53,55

De Strategic Response Unit is een zeer speciale eenheid die op alles voorbereid is: van gijzelingen over zelfmoordpogingen tot bomaanslagen. Zij beschikken over de meest geavanceerde wapens, hun personeel bestaat uit experten op hun terrein en falen staat niet in hun woordenboek. Bovendien heeft iedereen van het team een grote overredingskracht en welbespraaktheid. Als SRU verschijnt, moet iedereen wijken en worden de regels aangepast aan hun noden. Alleen is de realiteit soms heel anders dan de theorie…

Canadese serie die beter is dan de middelmaat. De reeks biedt plaats voor actie, maar ook voor emotie, in die zin dat het menselijke aspect – zowel bij het team als bij de slachtoffers – niet vergeten wordt. De serie liep zowel in Nederland als in Vlaanderen op televisie en zal wellicht bekend zijn. In de cast geen bekende acteurs, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Wel vreemd dat eOne de eerste drie seizoenen nu ook uitbrengt voor rental.

Voor de fans die de ondertitelde DVD's willen aanschaffen, opgelet want de afleveringen zijn uitgesplitst over meerdere discs. Waar de serie origineel eindigt met seizoen 5, is bij ons het vijfde seizoen op DVD eigenlijk de laatste helft van het oorspronkelijke seizoen 4. Het .

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Amy Jo Johnson, Hugh Dillon, Enrico Colantoni, David Paetkau, Sergio Di Zio


Prijzen: 
20 prijzen en 57 nominaties (waaronder 5 nominaties voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen:
5

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2, 3, 4 , 5 en 6 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008) aantal afleveringen: origineel 9, op de Nederlandse DVD 13 (het eerste seizoen + de eerste vier afleveringen van seizoen 2)
In het eerste seizoen krijgt SRU af te rekenen met een vader die iedereen bedreigt omdat hij een harttransplantatie wil voor zijn dochter, moet SRU alle moeite doen om een gegijzelde agent vrij te krijgen, reageren ze op een schietpartij in een huis waar een dodelijk slachtoffer valt, maar waar iedereen de kant kiest van de schutter, brengt een drugsverslaafde zichzelf in gevaar wanneer hij midden in een actie van SRU aanbelandt en wordt de groep opgesplitst in twee wanneer enerzijds een van hen het hoofdkwartier gijzelt en anderzijds een bom een treinstation in gevaar brengt.

Bonusmaterialen op de DVD: geen

Seizoen 2 (2009) aantal afleveringen: origineel 22, op de Nederlandse DVD 18 (de laatste 18 van seizoen 2)
In het tweede seizoen wordt er een vervangster aangenomen voor Jules die echter later terugkeert naar het team en krijgt SRU andermaal te maken met heel wat precaire situaties: zo worden ze geconfronteerd met drie wanhopige mannen die een kaderlid gijzelen, gaan de biologische ouders ervan door met hun geadopteerde baby, moeten ze een seriemoordenaar begeleiden, past Parker een lepe truc toe om twee tieners, die een aantal personen gegijzeld hebben, tot de orde te roepen en komt het team achter een jarenlang geheim wanneer Parker ontvoerd wordt.

Bonusmaterialen op de DVD: geen

Seizoen 3 (2010) aantal afleveringen: origineel 13,  op de Nederlandse DVD: ook 13
Het derde seizoen neemt een vliegende start met de kidnapping van verscheidene kinderen en met nazi-sympathisant die overal bommen heeft geplaatst. Verder worden ze geconfronteerd met de geheimen van een high school wanneer een van de leerlingen van het dak wil springen en de andere de basketcoach gijzelt en worden hun werkzaamheden gecompliceerd wanneer een informant terecht komt in een gevaarlijk web van moord, liefde en verraad.

Bonusmaterialen op de DVD: geen

Seizoen 4 (2011) aantal afleveringen: origineel 18, op de Nederlandse DVD: de eerste 9 van de 18
Bij de start van het nieuwe seizoen worden de agenten meteen in het diepe gegooid, wanneer een van hen een onschuldige tiener neerschiet en zij het hoofd moeten bieden aan een joelende menigte en een vader die net zijn zoon verloor. Ed ontdekt dat Worthy een geheim verbergt dat het team in gevaar kan brengen. De sfeer binnen het team verslechterd wanneer blijkt dat het voortbestaan van de Strategic Response Unit aan een zijden draadje hangt. Een van de teamleden neemt ontslag en wordt vervangen.

Bonusmaterialen op de DVD: geen

Seizoen 5 (2012) aantal afleveringen: origineel 13, op de Nederlandse DVD: de laatste 9 van seizoen 4
Sergeant Parker neemt enkele riskante beslissingen waardoor zijn bekwaamheid als leider van het elite team, in twijfel wordt getrokken. Zo stelt hij zich vraag bij het vreemde gedrag van Sam, die de tactiek van Ed in vraag stelt. Op de bruiloft van Donna begint er een man om zich heen te schieten: het team probeert samen met Donna haar familieleden en vrienden in veiligheid te brengen. Wanneer Parker verzwijgt dat twee leden van zijn team een relatie hebben met elkaar, wordt hij geschorst. Hij begint zich ernstig af te vragen of hij nog wel de leider van het team wil zijn.

Bonusmaterialen op de DVD: geen

Seizoen 6 (2012) aantal afleveringen: geen zesde seizoen, op de Nederlandse DVD de 13 afleveringen van seizoen 5

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •