1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Gent West (s2)

Season1.be3,53,55

De nieuwe Vlaamse dramareeks Gent West is gebaseerd op de Australische serie Wentworth. In Australië is de reeks over de vrouwengevangenis al aan een zesde succesvol seizoen begonnen en in Nederland heeft de Nederlandse versie Celblok H er ook al vier seizoenen opzitten.

Gent West speelt zich dus af binnen de gesloten muren van een open vrouwengevangenis. In afwachting van haar proces komt Veronique Dockx (Ruth Becquaert) terecht in Gent West. Ze zit daar in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen zijn doorgeslagen en ze haar man David - die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld - heeft proberen te verstikken. Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn. Binnen de gevangenis zijn er duidelijk twee kampen: het ene wordt geleid door Sam(antha) Beckers (Charlotte Anne Bongaerts), de natuurlijke leider op de afdeling die er niet voor terugdeinst om haar sexappeal uit te spelen om haar status te verstevigen. Haar nemesis is Kat(leen) Jacobs (Gilda De Bal), een ancien in Gent West. Ze is een meester-manipulator die - samen met haar man Vincent - een machtig netwerk heeft uitgebouwd waarvan ze de touwtjes graag strak in handen houdt. Christel Wouters (Joke Devynck) is directeur van Gent West. Ze is streng, maar rechtvaardig én ervaren in haar job. Ze is getrouwd met Tom Vrankx (Michaël Pas), de kwartierchef die een zwaar verleden van drank en drugs de rug heeft toegekeerd toen hij Christel ontmoette. In andere rollen zien we o.a. Evelien Bosmans, Inge Paulussen, Els Olaerts, Gert Winckelmans, Tatyana Beloy, Kadèr Gürbüz, Lucas Van den Eynde, Matthijs Scheepers en Veerle Dobbelaere.

Gent West is een prestigieuze serie die zich vlot laat bekijken en die alle ingrediënten bezit die je van een gevangenisserie kunt verwachten: pittige gevechten, stoer gedrag, verleidelijk en uitdagend bloot, intriges, manipulaties etc. Spijtig genoeg zijn de verhaallijnen nogal voorspelbaar en stapelen de clichés zich op. De nevenpersonages (vooral de vrouwelijke inmates) hebben figuurlijk weinig om het lijf en vormen een deel van het decor. De cast bestaat uit een plejade van Vlaamse actrices met Charlotte Anne Bongaerts in een overtuigende hoofdrol.

In het tweede seizoen van het gevangenisdrama Gent West zien we hoe de nieuwe, manipulatieve directrice Marleen De Sutter regeert met ijzeren hand. De machtsstrijd tussen de gevangen, enkele opvallende nieuwkomers en de conflicten tussen de cipiers maken het leven er niet gemakkelijker op in Gent West. Nu Kat Jacobs vermoord is, heeft Sam de drugshandel overgenomen in de vrouwengevangenis. Veronique Dockx wil gerechtigheid voor haar dochter Luna en wil kost wat kost de moordenaar vinden. Ze wil maar één ding : wraak! Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ruth Becquaert, Gilda De Bal, Michaël Pas, Charlotte Anne Bongaerts, Evelien Bosmans, Inge Paulussen, Els Olaerts, Gert Winckelmans, Tatyana Beloy, Kadèr Gürbüz, Lucas Van den Eynde, Matthijs Scheepers en Veerle Dobbelaere.

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2 (vanaf 23 april 2019)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •