1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Hello Ladies

Season1.be3,53,55

Wie een beetje op de hoogte is van Britse comedy’s kent zeker Stephen Merchant, vriend en zakenpartner van Ricky Gervais met wie hij The Office, Extra’s en Life’s Too Short schreef. Maar net als Gervais die solo ging met Derek, heeft ook Merchant zijn eigen projecten. Een daarvan is Hello Ladies, een theatershow die hij nu verwerkt heeft tot een achtdelige tv-serie en een afsluitende tv-film.

Merchant vertolkt in deze serie tevens de hoofdrol van Stuart Pritchard, de sullige, boomlange webdesigner die van Engeland naar Los Angeles verhuist, op zoek naar de vrouw van zijn dromen. Hij hoopt op veel opwinding, stomende (seks)parties, zalige romantiek en... een soulmate waarmee hij lief en leed kan delen. Helaas is hij slechts half zo charmant als hij denkt. Wanhopig probeert hij tevergeefs de glamoureuze wereld van de mooie mensen binnen te dringen. De aantrekkelijke Jessica, een actrice die hoopt door te breken en aan wie Stuart een deel van zijn huis verhuurt, is duidelijk niet geïnteresseerd in zijn avances. Gelukkig heeft hij zijn vrienden nog: Wade, die verteerd wordt door zijn scheiding is, zijn trouwe, maar 'nerdy' medewerker Rory en de verlamde Kives, die ondanks het feit dat hij in een rolstoel zit, beter scoort bij de dames dan Stuart of Wade.

Hello Ladies sloeg niet aan bij het Amerikaanse publiek zodat HBO besloot de serie na één seizoen te beëindigen. Maar omdat de makers het verhaal nog niet hadden afgerond zoals ze wilden, besloot HBO de serie af te sluiten met een speelfilm van 77 min., die als extra feature terug te vinden is op de DVD.

De serie op zichzelf is leuk om naar te kijken: een vlot tempo, mooie vrouwen, af en toe een (seksistische) grap, maar al vlug treedt er gewenning op en kan Merchant je niet meer verrassen met zijn stunteligheid. En als je daarna de film bekijkt, is het te begrijpen dat er maar één seizoen is. De Brit had duidelijk geen inspiratie meer, het enige wat nog ontbrak was de obligate happy end. Het eerste deel van de film is best leuk (met een opvallende cameo van Nicole Kidman), maar dan strompelt de film naar het einde, dat je van mijlenver ziet aankomen. Af en toe krijg je nog een grappig moment, maar globaal gezien lijdt deze 'bonus' duidelijk aan bloedarmoede. In de bijrollen zien we ondermeer Allison Tollman uit de tv-serie Fargo als de nieuwe vriendin van Wade en Stephen Tobolowsky uit Californication in een gelijkaardige rol: die van steenrijke miljardair die zich laat omringen door beeldschone vrouwen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stephen Merchant, Christine Woods, Nate Torrence, Kevin Weisman

Prijzen: geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 8
Stuart Pritchard is een Britse webdesigner die ervan overtuigd is dat hij in Amerika de vrouw van zijn leven zal vinden. Staurt vindt zichzelf charmant en knap, maar is dat verre van. Integendeel, hij is een kluts die erg onhandig is als het op vrouwen aankomt. Ook zijn BMW cabrio kan hem daar niet bij helpen. Om zijn status nog meer glans te geven, laat hij zich omringen door 'inferieure' vrienden: de sullige Wade die gebukt gaat onder zijn scheiding, de nerdy medewerker Rory en de in een rolstoel zittende Kives, mensen die de welbespraakte Stuart makkelijk kan domineren. De enige vrouw waarmee hij 'normaal' contact heeft is Jessica, een actrice om zoek naar de eeuwige roem, die een deel van het huis huurt.

Bonusmaterialen op de DVD:  Invitation To The Set (6:52 min.); Deleted Scenes (22:02 min.)

Hello Ladies, The Movie (2014)

Hello Ladies, The Movie gaat verder waar seizoen 1 stopte. Stuart frekwenteert nog steeds - samen met zijn vrienden - de sjiekste nachtclubs in de hoop de vrouw van zijn leven te vinden.  Wanneer hij een telefoontje krijgt uit Engeland van de enige vrouw waarmee het ooit klikte - maar die ondertussen gehuwd is met een arrogante kwal - ontstaat er paniek. Stuart wil immers kunnen pochen met zijn snobistisch leven zodat zijn ex inziet wat voor een leven zij had kunnen hebben. Maar daarvoor heeft hij eerst een vriendin nodig, liefst een fotomodel. Op een bootparty lijkt hij gevonden te hebben wat hij wil want de beeldschone Tatiana is meteen akkoord. Op de bewuste dag laat ze hem echter zitten...

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (5:03 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •