1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Het Jaar Van Fortuyn (NPO2)

Season1.be3,53,55

Niks lijkt Ad Melkert in de weg te staan om het stokje over te nemen van minister-president Wim Kok. Maar de aanslag van 9/11 brengt een schokgolf teweeg die ook in Nederland voelbaar is. De spraakmakende columnist Pim Fortuyn besluit de politiek in te gaan en sluit zich aan bij de nieuwe partij Leefbaar Nederland. In de verkiezingsstrijd die volgt, zien we hoe Fortuyn onder vuur komt te liggen als hij de islam een achterlijke cultuur noemt.
Fortuyn wordt uit de partij gezet en hij richt zijn eigen partij op: de Lijst Pim Fortuyn. Ondertussen probeert Melkert de regie over de campagne terug te krijgen. Maar in zijn pogingen de juiste te strategie te vinden, wordt hij dwarsgezeten door zijn eigen partijgenoten.

Naarmate de populariteit van Fortuyn groeit, wordt ook het verzet tegen zijn persoon steeds heviger. Terwijl de gemoederen in het land steeds hoger oplopen, nadert de LPF in de peilingen de PvdA.
Op 6 mei 2002, enkele dagen voor de verkiezingen, wordt Fortuyn neergeschoten. Hij overleeft de aanslag niet. De woede die uitbreekt in het land keert zich tegen Melkert, die in het zicht van de eindstreep alles op alles zet om overeind te blijven.
Score

IMDb: Nog geen score beschikbaar

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaarNog geen bespreking beschikbaar

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jeroen Spitsenberger, Ramsy Nasr, Fedja van Huêt, Frank Lammers, Jaap Spijkers, Thijs Römer, Teun Luijkx en Carly Wijs.

Prijzen:
Nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op NPO2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •