1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Hierro

Season1.be445

De achtdelige misdaadserie Hierro speelt zich af op het kleinste Canarische Eiland El Hierro (ook wel eens Ferro genoemd), een prachtig en bergachtig eiland dat toeristisch nog maar weinig gekend is. Op deze locatie jaagt een rechter op een moordenaar, terwijl een louche zakenman zijn onschuld moet bewijzen

De ervaren, maar eigenzinnige en hautaine rechter Candela Montes wordt overgeplaatst naar El Hierro, het kleinste en meest afgelegen van de Canarische Eilanden. Ze belandt er in een hechte, gesloten gemeenschap die zich voorbereidt op de Bajada, een religieuze processie die om de vier jaar plaatsheeft. Het is een erg gesloten gemeenschap waar niemand ongezien binnenkomt of buitengaat en waar geheimen moeilijk bewaard worden. Kort na haar aankomst wordt onder water het lichaam van de jonge eilandbewoner Fran ontdekt. Hij is vermoord, daags voor zijn huwelijk met Pilar, de dochter van de louche zakenman Díaz. Hij is dan ook de belangrijkste verdachte want hij kon zijn toekomstige schoonzoon amper luchten. Candela besluit echter om hem op borgtocht vrij te laten, tot onbegrip van de eilandbewoners. Beiden gaan op zoek naar de dader, zij omdat het haar job is, hij om te bewijzen dat hij onschuldig is.

Het suspenserijke verhaal zal je op het puntje van je stoel gekluisterd houden tot de verrassende finale. De serie is erg onderhoudend en zit vol emoties en onverwachte plottwists. De fotografie is erg sfeervol en maakt optimaal gebruik van de verbluffend mooie, natuurlijke decors. Het trage tempo is dan weer een minpuntje voor de kijkers die willen dat alles voorbijraast aan 200km/uur. De vertolkingen van Candela Peña (Todo Sobre Mi Madre) en Darío Grandinetti (Hable Con Ella, Relatos Salvajes) zijn prima.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Candela Peña, Darío Grandinetti, Juan Carlos Vellido

Prijzen:
2 prijzen en 4 nominaties

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen is gepland voor 2020

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •