1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Humans

Season1.be445

Humans speelt zich af in een buitenwijk van Londen in een niet zo verre toekomst: het nieuwste onmisbare snufje voor elk druk bezet gezin is een ‘Synth’ – een kunstmatig intelligente huisbediende die een griezelige gelijkenis vertoont met levende mensen. De serie is de Britse remake van de Scandinavische reeks Real Humans.

Centraal in de vier simultane verhaallijnen van Humans staat de familie Hawkins, een warm gezin waarin echter niet altijd alles op rolletjes loopt. Wanneer Joe Hawkins beslist om te investeren in de nieuwste must-have gadget voor elk druk gezin, een 'Synth', meent hij dat het zijn behoorlijk gespannen relatie met echtgenote Laura ten goede zal komen: de robot zal hen tijd helpen winnen, tijd die ze hard kunnen gebruiken voor elkaar als koppel en als gezin. De nieuwe 'Synth', Anita, blijkt een schot in de roos. Hun chaotische huis wordt in één klap een nette, goed georganiseerde oase waar iedereen lekker eten krijgt en in zijn nopjes is. Maar Laura heeft het gevoel dat Anita anders is, dat er iets niet klopt.
Nog heel wat andere mensen laten hun scepticisme en voorbehoud varen en beginnen hun 'Synths' als echte gezinsleden te beschouwen. Weduwnaar George Millican heeft een hechte band met zijn verouderde 'Synth', Odi, die hij meer als een zoon behandelt dan als een apparaat. Wanneer Odi begint te haperen, stuurt de Nationale Gezondheidsdienst zeer tegen de zin van George een upgrade: Vera, een veel strenger model dat is afgesteld op de verzorging van ouderlingen. George moet zijn nauwe band met Odi verbergen om hem niet kwijt te spelen aan de overheid. Ondertussen zijn een jongeman, Leo genaamd, en zijn 'Synth' Max wanhopig op zoek naar iemand uit Leo's verleden. Wie is het en waarom? En waarom verschilt Max zoveel van de andere Synths? Ze worden op de hielen gezeten door een mysterieuze man, Hobb, die vastbesloten is een geheim aan het licht te brengen voordat het de mensheid kan vernietigen.
Tot slot is er nog detective Peter Drummond, die voor de werkgroep Speciale Technologie geschillen in verband met 'Synths' moet oplossen. Zijn job vormt een uitlaatklep voor zijn frustratie over de vlekkeloze relatie tussen zijn vrouw en haar fysiotherapie-'Synth'. Het grootste deel van zijn tijd besteedt Drummond aan papierwerk en het oplossen van kleine incidentjes. 'Synths' zijn immers zelden of nooit defect, tot hij op een dag een zaak in handen krijgt die alle verbeelding tart.

De reeks kreeg heel wat positieve kritieken. De Amerikaanse première op AMC mocht op 2,5 miljoen kijkers rekenen, waarmee het de vijfde succesrijkste première van het seizoen was onder alle dramareeksen op de kabel. In het VK oogstte de première een kijkersaandeel van 23%, waarmee het meteen bij Channel 4 het hoogst gewaardeerde drama was in meer dan 20 jaar was. Ondertussen werd ook al beslist dat de serie een tweede seizoen zal kirjgen.

In de rolverdeling zien we onder meer William Hurt (The Disappearance Of Eleanor Rigby, Damages, Into The Wild), Katherine Parkinson (The IT Crowd, The Honourable Woman), Gemma Chan (Sherlock, Dr. Who) en Tom Goodman-Hill (Mr. Selfridge, The Imitation Game).
Humans werd geproduceerd door Kudos, de makers van schitterende series als Utopia, Broadchurch en The Hour in samenwerking met Matador Films (Real Humans). De regie is van Sam Donovan (Utopia, Last Tango In Halifax).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •